mr.funky Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Hej, ostatnio zabralem sie za robienie X winga ze Star Wars. Mam juz model - brakuje tylko textur. Chce do niego jeszcze dorobic Tie Interceptor\'a, nakrecic film kamera i dodac do niego te modele ( swego rodzaju \"walka w powietrzu\" ) Ze wzgledu na duza ilosc polygonow nie moglem zrobic wszystkich detali ale w filmie wszystko powinno wygladac ok ( nikt nie zauwazy :D ) Pozdrawiam
honzik Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 hmm niezły modelik al... za duzo nie można powiedziec bo nie widac zbyt wiele - pozdrowionka
beeper Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 mam nadzieje ze jest zrobione na legalnym oprogramowaniu.
Proto Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Troche moja tematyka, wiec rzuce kilka uwag :). Kokpit wydaje sie odrobine za mały, skrzydla sa ewidentnie za cienkie (a na ich powierzchni brakuje pewnych istotnych detali, chyba ze zalatwisz to displacem). Dzialka powinny byc chyba zamocowane blizej krawedzi. Brakuje oczywiscie gniazda dla astrorobota, zreszta ta powierzchnia za owiewka kokpitu jest sporo za waska (przez to m.in. sama owiewka jest taka mala). Elementy u wylotu dzialek sa odrobine przegiete (doslownie ;)). Wiecej uchybien na aktualnym renderze nie dostrzegam. Oczywiscie, zeby nie bylo, sa to tylko, mam nadzieje, konstruktywne uwagi i reszta jest super :).
mr.funky Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 Dzieki Proto, wiem wiem ze na skrzydlach nie ma wielu detali ale komputer juz ledwo dyszy ( strasznie mi mieli ) i jakos nie mialem juz zapalu robic dokladniej. Sproboje troche poprawic te skrzydla. Co do kabiny to mialem z nia spore klopoty.. ehh i narazie nie bede jej ruszal. Pozdrawiam P.S - elementy na dzialkach jak i grubosc skrzydel sa zgodne co do blueprintow ( przynajmniej tak tam bylo narysowane )
LHT Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 http://smcars.nd4spdworld.com/forum/viewtopic.php?t=8517 fajny blueprint ale trzeba się zaregistrować.
und3r Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Oj .. nie wiem czy wiesz .. ale serio nie trzeba aż tyle meshsmootha walić .. czy ogólnie siatki tak zagęszczać .. jak zrobisz texturę dobrą to ona Ci wszystko ładnie wyprowadzi. Życzę miłej i owocnej pracy :)
mr.funky Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 Maly update\'cik - poprawilem skrzydla i troche silniki
don_filippo Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 und3r dobrze mówi..... skoro to am być animacja, to nie potrzeba tylu szczegółów.
Sharp Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 http://saxman.xwlegacy.net/Starfighters/X-wing.html fajna stronka z dokładna analiza x-winga, mysle ze ci sie przyda bo pare rzeczy w twoim modelu trzeba poprawic:)
mr.funky Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 OK, dodalem kilka szczegolow i chyba ( jezeli chodzi o modelowanie ) na tym zakoncze - wkoncu to model do filmu :D
Zibi1970 Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 zapomniales o jednostce R2, to przeciez wazny skladnik tego mysliwca.
Pionier Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 No jak na model do filmu to zapowiada sie ok. Pracuj dalej.
mr.funky Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 Wlasnie instaluje photoshopa i zabieram sie za texturki.. Jak cos zrobie to wrzuce sie pochwalic ;)
mr.funky Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 Panie i Panowie a oto pierwsza proba texturowania ( narazie tylko tego \"czubka\" ). Przyznam sie szczerze ze w tej dziedzinie grafiki nie czuje sie za mocny..
mr.funky Napisano 14 Maj 2004 Autor Napisano 14 Maj 2004 Hehe, wlasnie chodzilo o to zeby byl troche brudny ( zreszta jak caly X wing ). Jak myslicie - moze taki czubek zostac czy cos w nim zmienic? Wlasnie zabieram sie za textury silnikow ( kadlub zostawiam na koniec )
mr.funky Napisano 14 Maj 2004 Autor Napisano 14 Maj 2004 Kolejny update... zrobilem textury silnikow i troszke zmienilem texture czubka ( nie wiele ).
kozioo Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Tekstury powinny dodawać jakieś detale, a u ciebie tak nie jest... Spróboj dorysować jakieś łączenia blach czy coś w tym stylu. Na czubku to nie jest konieczne, ale na silnikach chyba tak:)
zipper Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 i po raz kolejny ktos pcha swoje screeny na jakis serv ... i w rezultacie dupa ... nic nie widze :) mam nadzieje ze praca idzie ladnie ... i tak nic nie powiem o ewentualnych brakach bo nic nie widze :P pozdro
Pionier Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 kozioo, już Ci powiedział co masz zrobić. Od siebie dodam tylko żebyś sprawdził ten link Od czasu do czasu ktos dal przyklad textur. Powinno Ci to pomoc. Pozdrawiam
mr.funky Napisano 15 Maj 2004 Autor Napisano 15 Maj 2004 Wrzucam wszystko na darmowy serwer wp - faktycznie cos przez jakis czas sie cielo ale juz chyba jest ok. Wlasnie grzebie przy skrzydlach:D - jak skoncze to pokaze
mr.funky Napisano 15 Maj 2004 Autor Napisano 15 Maj 2004 OK, textury skrzydel juz gotowe - zostaly mi jeszcze te dzialka czy co to tam jest i kadlub..
mr.funky Napisano 15 Maj 2004 Autor Napisano 15 Maj 2004 kurcze nie wiem dlaczego screeny sie nie laduja... sproboje jeszcze raz;) :
DarkStar Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Jak narazie nieźle. Tylko jakoś jednostki R2 nie widać.
mr.funky Napisano 16 Maj 2004 Autor Napisano 16 Maj 2004 czesc, wlasnie bawie sie vray\'em ( takie probne renderki x-winga ). Nie wiece gdzie mozna znalezc jakies tutoriale albo v-tutoriale do niego? Pamietam ze kiedys bylo ich sporo na evermotion.org ale teraz nie moge ich tam odszukac
Sharp Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 x-wing bez R2-D2 to jak Jedi bez miecza świetlnego... :)
Rekomendowane odpowiedzi