asdaq Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 (edytowane) Pomysł własny, podparty zdjęciami z sieci. Do zrobienia mam jeszcze listę kilku featuresów: dzwonki, pokrętła do prądnicy, kilka przełączników etc. Model w 3ds Max. Edytowane 24 Listopad 2010 przez asdaq
asdaq Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 By asdaq003 By asdaq003 By asdaq003 Komentarze mile widzine
KaeMS Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 Fajne to :) mam wrażenie, że trąbka jest za mała. Klawiaturka mnie zastanawia - co to jest ? Rozumiem, że wymyśliłeś to na zasadzie jakiegoś telefonicznego steampunk'a (stąd ta klawiaturka)?
indian Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 wygląda i zapowiada się fajnie, trzymasz się jakiegoś zdjęcia/konceptu czy jedziesz z głowy?. mam nadzieje że planujesz to zmapować i "pokolorować"... pozdro.
piko84 Napisano 13 Lipiec 2010 Napisano 13 Lipiec 2010 No może być finalnie śmieszne. Zapowiada się jak przedmówcy już zauważyli nieźle. A gdzie wrzut monet?
asdaq Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Napisano 13 Lipiec 2010 KaeMS: Mikrofon / trąbka faktycznie za mały. Się poprawi, a i tak jest większy niż początkowo, kiedy robiłem go mając ukryte pozostałe elementy i był wielkości guzika :P Klawiatura to ma być speed dial, i regulacja głośności basów etc. indian: Zaczęło się to to od szkiców (załączone poniżej, wybaczcie jakość, ale i szkice i skaner stare, a ja nie mam głowy, żeby to korygować cyfrowo). A teraz to im dłużej w tym siedzę tym więcej pomysłów. Ostatni to opcjonalne zasilanie w oparciu o odnawialne źródła energii czyli podpięcie do piecyka typu „koza” Docelowo to chciałbym oczywiście final render. M.in. dlatego wrzuciłem temat tutaj, żeby nie zniknął w czeluściach dysku obok innych niedokończonych. piko84: Wrzutu monet nie będzie bo to osobisty, przenośny telefon komórkowy ma być, a nie publiczny aparat. Poniżej szkice:
KaeMS Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Koncepcja super. Trochę odbiegłeś w realizacji przy speed dial ale spoko. W finalnym jeśli to będą staty dodaj koniecznie opisy a osobiście widziałbym to jako animke :)
asdaq Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 Kroopson: Dzięki, staram się. KaeMS: Szkice to efekt braku czegokolwiek do roboty w pracy jakiś czas temu. Speed dial rozrósł się trochę przy modelowaniu :) Pomysł na final to w tej chwili reklama w starej gazecie, albo ogłoszenie na ścianie. A animka przeszła mi przez myśl, ale nie wszystko na raz - będzie wszystko pod stile, to się człowiek zastanowi nad animką - na razie staram się modelować elementy tak, żeby można było je potem wprawić w ruch bez większych problemów. Update: Większy mikrofon, dzwonki i początek prac na konstrukcją do noszenia tego cuda na plecach - wzorowane na starych klamrach i plecakach wojskowych.
Tweester Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Nie podoboają mi się te dzwonki. Nakrętki na nie wyglądają trochę jak sutki. :P Wydaje mi się że dzwonek powinien być bardziej taki: http://www.cezasglob.pl/produkty/pics/94_04.jpg
asdaq Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 (edytowane) Tweester: dzwonki były wzorowane na tym: http://www.jamesestateservices.com/nss-folder/pictures/antique-phone.jpg i jak dla mnie są ok, ale zgodzę się, że mogę się kojarzyć :P I nieduży update - klamer i pasków ciąg dalszy. Co myślicie? Pracuje nad updatem ale zapieprz mam taki, ze nie ma kiedy nawet taczek zaladowac. W weekend chce cos dorzucic nowego. Edytowane 21 Lipiec 2010 przez asdaq
asdaq Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Napisano 29 Wrzesień 2010 Miał być najbliższwy weekend wyszły ponad dwa miesiące... nie odpuszcze. Nowe elementy, wolno to idzie bo ciężko przestać wymyślać nowe dodatki a zacząć tylko modelować. obicie pleców i napęd prądnicy: front z przełącznikami do kolejnych "funkcji" (parasol i trójnóg są w na produkcji właśnie): i siatki: Komentarze mile widziane. Pozdrawiam,
Macias4 Napisano 29 Wrzesień 2010 Napisano 29 Wrzesień 2010 Fajnie się zapowiada. Myślałeś o jakiejś scence rodzajowej czy po prostu model?
asdaq Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Napisano 29 Wrzesień 2010 Docelowo chcę przygotować retro reklamę - plakat albo w gazecie.
asdaq Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) tripod: i zbliżenia jedno: i drugie: parasol gdzieś zgubiłem... search in progress... a tymczasem zawias do otwieranych klap: siatki dorzucę jutro bo coś się dzisiaj imageshack strasznie kisi Edytowane 22 Listopad 2010 przez asdaq klient nasz pan
velendil Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 bardzo podoba mi sie koncept : ) tylko przez tego imageshacka to sie nie chce ogladac tego...
asdaq Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 Może i racja. Następne update'y będą widoczne od razu. Pozdrawiam,
asdaq Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 teraz walczę z materiałem bo mi się tragicznie układa...
asdaq Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 abażur: ref: http://marketplace.apartmenttherapy.com/store/broome-lampshades Jaką technikę byście polecali na frędzle? Testuję właśnie Hair&Hur ale myślę tez o zwykłych plane'ach odpowiednio oteksturowanych Pozdrawiam, AQ
asdaq Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 chyba mam odpowiedź: oczywiście trzeba doprecyzować ale myślę, że będzie ok. Pozdrawiam
vision3d Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 fajny pomysl, nie zapomij o kompasie. Ajfon ma ten tez musi miec;D
asdaq Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 kompas?... fajne! Tylko gdzie ja go wcisnę... coś się wykombinuje. pozdrawiam, AQ
asdaq Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Dotychczasowe elementy składowe zebrane do kupy: Pozdrawiam, AQ
asdaq Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Napisano 16 Styczeń 2011 mile widziane komentarze, a ja spróbuje ogarnąć tekstury do tego cuda. pozdrawiam, AQ
Macias4 Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Śledziłem postępy w modelu. Wyszło cudnie. Piątka na pancerz. jedyne do czego mogę się czepnąć to czy paski wytrzymają taki ciężar. może ciut grubsze?
asdaq Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Napisano 17 Styczeń 2011 ze mną jak z dzieckiem: mówisz i masz ;) dzięki za podpowiedź - korekta wyszła na dobre. pozdrawiam, AQ
Rekomendowane odpowiedzi