Napisano 13 Lipiec 201014 l Pomysł własny, podparty zdjęciami z sieci. Do zrobienia mam jeszcze listę kilku featuresów: dzwonki, pokrętła do prądnicy, kilka przełączników etc. Model w 3ds Max. Edytowane 24 Listopad 201014 l przez asdaq
Napisano 13 Lipiec 201014 l Fajne to :) mam wrażenie, że trąbka jest za mała. Klawiaturka mnie zastanawia - co to jest ? Rozumiem, że wymyśliłeś to na zasadzie jakiegoś telefonicznego steampunk'a (stąd ta klawiaturka)?
Napisano 13 Lipiec 201014 l wygląda i zapowiada się fajnie, trzymasz się jakiegoś zdjęcia/konceptu czy jedziesz z głowy?. mam nadzieje że planujesz to zmapować i "pokolorować"... pozdro.
Napisano 13 Lipiec 201014 l No może być finalnie śmieszne. Zapowiada się jak przedmówcy już zauważyli nieźle. A gdzie wrzut monet?
Napisano 13 Lipiec 201014 l Autor KaeMS: Mikrofon / trąbka faktycznie za mały. Się poprawi, a i tak jest większy niż początkowo, kiedy robiłem go mając ukryte pozostałe elementy i był wielkości guzika :P Klawiatura to ma być speed dial, i regulacja głośności basów etc. indian: Zaczęło się to to od szkiców (załączone poniżej, wybaczcie jakość, ale i szkice i skaner stare, a ja nie mam głowy, żeby to korygować cyfrowo). A teraz to im dłużej w tym siedzę tym więcej pomysłów. Ostatni to opcjonalne zasilanie w oparciu o odnawialne źródła energii czyli podpięcie do piecyka typu „koza” Docelowo to chciałbym oczywiście final render. M.in. dlatego wrzuciłem temat tutaj, żeby nie zniknął w czeluściach dysku obok innych niedokończonych. piko84: Wrzutu monet nie będzie bo to osobisty, przenośny telefon komórkowy ma być, a nie publiczny aparat. Poniżej szkice:
Napisano 14 Lipiec 201014 l Koncepcja super. Trochę odbiegłeś w realizacji przy speed dial ale spoko. W finalnym jeśli to będą staty dodaj koniecznie opisy a osobiście widziałbym to jako animke :)
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor Kroopson: Dzięki, staram się. KaeMS: Szkice to efekt braku czegokolwiek do roboty w pracy jakiś czas temu. Speed dial rozrósł się trochę przy modelowaniu :) Pomysł na final to w tej chwili reklama w starej gazecie, albo ogłoszenie na ścianie. A animka przeszła mi przez myśl, ale nie wszystko na raz - będzie wszystko pod stile, to się człowiek zastanowi nad animką - na razie staram się modelować elementy tak, żeby można było je potem wprawić w ruch bez większych problemów. Update: Większy mikrofon, dzwonki i początek prac na konstrukcją do noszenia tego cuda na plecach - wzorowane na starych klamrach i plecakach wojskowych.
Napisano 15 Lipiec 201014 l Nie podoboają mi się te dzwonki. Nakrętki na nie wyglądają trochę jak sutki. :P Wydaje mi się że dzwonek powinien być bardziej taki: http://www.cezasglob.pl/produkty/pics/94_04.jpg
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor Tweester: dzwonki były wzorowane na tym: http://www.jamesestateservices.com/nss-folder/pictures/antique-phone.jpg i jak dla mnie są ok, ale zgodzę się, że mogę się kojarzyć :P I nieduży update - klamer i pasków ciąg dalszy. Co myślicie? Pracuje nad updatem ale zapieprz mam taki, ze nie ma kiedy nawet taczek zaladowac. W weekend chce cos dorzucic nowego. Edytowane 21 Lipiec 201014 l przez asdaq
Napisano 29 Wrzesień 201014 l Autor Miał być najbliższwy weekend wyszły ponad dwa miesiące... nie odpuszcze. Nowe elementy, wolno to idzie bo ciężko przestać wymyślać nowe dodatki a zacząć tylko modelować. obicie pleców i napęd prądnicy: front z przełącznikami do kolejnych "funkcji" (parasol i trójnóg są w na produkcji właśnie): i siatki: Komentarze mile widziane. Pozdrawiam,
Napisano 29 Wrzesień 201014 l Fajnie się zapowiada. Myślałeś o jakiejś scence rodzajowej czy po prostu model?
Napisano 21 Listopad 201014 l Autor tripod: i zbliżenia jedno: i drugie: parasol gdzieś zgubiłem... search in progress... a tymczasem zawias do otwieranych klap: siatki dorzucę jutro bo coś się dzisiaj imageshack strasznie kisi Edytowane 22 Listopad 201014 l przez asdaq klient nasz pan
Napisano 21 Listopad 201014 l bardzo podoba mi sie koncept : ) tylko przez tego imageshacka to sie nie chce ogladac tego...
Napisano 22 Listopad 201014 l Autor Może i racja. Następne update'y będą widoczne od razu. Pozdrawiam,
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor abażur: ref: http://marketplace.apartmenttherapy.com/store/broome-lampshades Jaką technikę byście polecali na frędzle? Testuję właśnie Hair&Hur ale myślę tez o zwykłych plane'ach odpowiednio oteksturowanych Pozdrawiam, AQ
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor chyba mam odpowiedź: oczywiście trzeba doprecyzować ale myślę, że będzie ok. Pozdrawiam
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor kompas?... fajne! Tylko gdzie ja go wcisnę... coś się wykombinuje. pozdrawiam, AQ
Napisano 16 Styczeń 201114 l Autor mile widziane komentarze, a ja spróbuje ogarnąć tekstury do tego cuda. pozdrawiam, AQ
Napisano 17 Styczeń 201114 l Śledziłem postępy w modelu. Wyszło cudnie. Piątka na pancerz. jedyne do czego mogę się czepnąć to czy paski wytrzymają taki ciężar. może ciut grubsze?
Napisano 17 Styczeń 201114 l Autor ze mną jak z dzieckiem: mówisz i masz ;) dzięki za podpowiedź - korekta wyszła na dobre. pozdrawiam, AQ