mrys Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 (edytowane) Może ktoś pamięta jak kilka lat temu prezentowałem ten model w WIPie? Swoje odleżał, ale tak mnie męczył, że w końcu dorobił sie obrazka. Taki poranek na lotnisku - słonko, wiaterek, zapach benzyny, smarów i innych, męskich feromonów. Edytowane 15 Lipiec 2010 przez mrys
kliment woroszyłow Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Prezesie, jestem z was dumny poprostu...samolocik wyszedł genialnie:)
bbandi Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Piękne - klasa sama w sobie, tylko to śmigło nie za dużo obrotów, nie za mało? oczywiście to żart.
dac77 Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Muszę przyznać że materiał z tymi nierównościami bardzo ciekawie wyszedł. Gdzieś w TV to widziałem ale nie pamiętam więc lepiej pisz co to za urządzenie. Męskich feromonów??? Co ony się nie myją?
mrys Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 Muszę przyznać że materiał z tymi nierównościami bardzo ciekawie wyszedł. Gdzieś w TV to widziałem ale nie pamiętam więc lepiej pisz co to za urządzenie. Męskich feromonów??? Co ony się nie myją? Mechaniki? NIGDY! A co do urządzenia, to faktycznie powinienem napisać: to polski mysliwiec PZL P.1 z przełomu lat 20/30. Protoplasta słynnego PZL 11.c...
Neb Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Bardzo ładne. Kadr, pastelowe kolory, wszystko tutaj gra.
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Bardzo fajnie, kadr mi odpowiada, może troszkę za dużo tej białej ramki a tak to mile dla oka ;) Pozdrawiam
peter_f Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 (edytowane) Absolutnie kapitalna praca Marku. Jak zobaczyłem to pierwsze co mi przyszło na myśl, że niemal dorównałeś Garethowi Hectorowi. Model to jedno, nie ma co dyskutować nad jakością bo ta jest najwyższa, ale do tego świetne, ciasne ujęcie podkreślające pęd i dynamizm, piękne i intrygujące światło (napisz jak ustawiałeś), do tego fajne postpro (jak zrobiłeś śmigło?). Jednym słowo - MISTRZ! Ode mnie 5***** i jak najbardziej głos na frontpage! P.S. Marku naprawdę stąd tylko mały krok do Hectora! Super! Edytowane 15 Lipiec 2010 przez peter_f
goral_44 Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Marku jesteś GENIUSZEM, albo od tej temp za oknem szalejesz. Front pewny, bez dwóch zdań.
Plugawiciel Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 co my tu mamy ? nawet kabiny nie widać... detal jakby gdzies uciekł... ale.. tak to pieknie poukladales ze robi boskie wrażenie !!! naprawde mi sie podoba!
mookie Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Bardzo ładnie, tylko podłoże wygląda strasznie płasko. Przyjrzałem się kilku zdjęciom podobnym tematycznie i na każdym widoczne były źdźbła, trawa była nieco wyższa.
Hynol Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Bardzo fajnie wyszło. Kolejny obowiązkowy "obrazek na ścianę" :).
mrys Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 Bardzo ładnie, tylko podłoże wygląda strasznie płasko. Przyjrzałem się kilku zdjęciom podobnym tematycznie i na każdym widoczne były źdźbła, trawa była nieco wyższa. Trawa, (zresztą renderowana w Blenderze :); reszta w Modo) Jest znacznie lepiej widoczna na oryginale w dużej rozdzielczości. Poza tym na pierwszym planie musiała byc rozmyta, bo samolot szybko sie przemieszcza. No a dalej... Może na to nie wygląda, ale przy tym ustawieniu kamery kadr obejmuje potężny kawał pola i siłą rzeczy trawka się zlewa w płaszczyzny w dalszych planach. Wydaje mi się, że uzyskałem rozsądny kompromis pomiędzy "trawiastością" a "motion blurowatoscią" podłoża. Ale oczywiscie to kwestia insywidualnego widzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi