Sjon Napisano 23 Sierpień 2011 Napisano 23 Sierpień 2011 Dokładnie tak. Ten kolor w tle niebieskawy bardzo mi pasuje (taki stonowany), może bym jedynie nieco zwiększył jego zasięg. I możesz powalczyć z glowem.
Shogun 3D Napisano 23 Sierpień 2011 Napisano 23 Sierpień 2011 Możesz coś napisać o tym, jakie materiały stosujesz, jakie zrobiłeś studio? Co prawda w refleksach co nieco widać, ale nadal jestem ciekaw. :)
velopl Napisano 24 Sierpień 2011 Autor Napisano 24 Sierpień 2011 (edytowane) ola-f: wiem wiem, przyjdzie i na to czas ale najpierw musze poprawic hdr'ke od refrakcji Sjon: to jeszcze pokombinuje... Shogun 3D: materialy nie sa specjalnie skomplikowane. Platyna jest ustawiona na glossiness 0.8 i IOR 1.6 a kamien standard IOR 2.42 abbe 32 i tylko zonglowanie reflectance w zaleznosci od ujecia i potrzeb. Swiecone jest to wszystko dwoma hdr'kami zrobionymi w HDR Light studio (jeszcze stara wersja 1.5 jakos nie widze sensu upgrade'u do 2) jedna na odbicia ktora zalaczam i jedna na refrakcje (moj maly sekret jesli nie macie nic przeciwko) Zadnych plane'ow ani niczego podobnego nie stosuje. Troche PS i voilà. PS. na forum thei zapytano mnie jak to ma sie do rzeczywistosci (porownanie) wiec tu tez podsylam wersje real :) Edytowane 24 Sierpień 2011 przez velopl
_Silent_ Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 wiec tu tez podsylam wersje real :) No ja myślałem, że to dalej Twoje rendery... :P
velopl Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 No ten po lewej to render a po prawej to zdjecie
Pawelkos Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Dzis rano widzialem to samo na autobusie w Leeds ;) Dobra robota
velopl Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Wszystko sie zgadza bo wlasnie w Leeds takie ladne autobusiki jezdza :)
mały królik Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 o, jakie fajne porównanie redera z fotką ;) render wypada bardziej sterylnie co akurat pasuje do diamentów ;) i chyba większa ogniskowa na renderze? bo pierścionek wygląda na bardziej masywny, a diament na zdecydowanie większy ;P
velopl Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Napisano 4 Wrzesień 2011 Tak tak zgadza sie, ogniskowa jest znacznie wieksza, poza tym akurat na tym zdjeciu kamien jest troche mniejszy niz ta oprawa przewiduje, ok 0,6ct. (na renderze ok 0,75ct). Zapomnialem tez o zmniejszeniu lapek na renderze(sa z modelu do druku) a zawsze trzeba wziac ok 5% wiecej przy modelowaniu ze wzgledu na ubytki. PS. Lubie takie sterylne klimaty Tu zapraszam wszystkich do zakupu ;) http://lunns.portfoliooffinediamonds.com/Diamonds-&-Engagement-Rings/Single-stone-diamond-rings/AllCuts/2000/1320140320
velopl Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Przykladowe klatki z ostatniej animacji oraz sama animacja
velopl Napisano 8 Listopad 2011 Autor Napisano 8 Listopad 2011 Coz ja moge powiedziec. Thea przeszla na zasluzona emeryture, swoje juz odpracowala :)
velopl Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam ! Dawno nic nie dodawalem wiec pokazuje jeden z najowszych projektow...wiecej renderow i wzorow w najblizszym czasie. Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez velopl
haqer Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 Z jakiego programu do renderowania teraz korzystasz ;) ? Tu haqer z forum Thearendera ;) . Zostały Ci jeszcze jakieś materiały do thearendera z których korzystałeś czy robiłeś na bieżąco ;) ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi