blinq Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Super zaczynają wyglądać obydwa modele. Coś czuję, że ciężko będzie wybrać zwycięzcę. Nie wiem czy w takich bitwach nie lepiej modelować tego samego auta - łatwiej by było ocenić, który model lepszy.... Ale ja tam się nie znam ;) Życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 @blinq wsumie chyba lepiej 2 takie same ale cortes sie uparl tak i co poradzisz heh:P Wzucam mala aktualizacje przodu, juz nie ma bombelkowatych slupkow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Nie moglem juz patrzec na ta moja opone.. z jakimis stalowkami mi sie to kojazylo :] no i zrobilem inna wzorowana na orginalnej goodyear'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Nie moglem sie powstrzymac i troche nadalem mu kolorkow :) http://img194.imageshack.us/img194/39/jepal.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 maciek.m - autko super, ale to ZBRODNIA taki fajny woz pomalowac na kolor kocich odpluwek ;) Daj mu jakis kolor z jajem. Chcialbym zeby mnie bylo stac kiedys na taki wozek. Ladnie idzie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Może moje pytanie wyda się trochę głupie, ale mimo to zapytam... xD maciek.m jak się robi taki fotomontaż? Chodzi mi o to jak sprawić, żeby autko 'USIADŁO' w takim zdjątku i jak sprawić żeby pojawił się tam cień... Wiem, że to nie miejsce na takie pytania, ale może jednak się zlitujecie? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 (edytowane) O dobre pytanie :) odrazu ja o cos zapytam :) w maxsie w enviroment jako bitmape wzucasz sobie jakies zdjecie zwykle potem w view- viewports backgrund jak pojawi Ci sie okno zaznaczasz ptaszka use environment background i w jakims z zutow w lewym gornym rogu ciskasz prawym myszka i zaznaczaszshow background. teraz robisz sobie plana i myszka z wcisnietym altem dopasuwujesz tego plana do perspektywy zdjecia tak aby sie wydawalo ze ten plan lezy naprawde w tym zdjeciu. Teraz musisz nadac planowi material jesli w mental ray to matte/shadow a jak w vray to vray mtlwrapper i zaznaczyc mate surface i shadow a w base material vraymtl i w tym materiale jako kolor ja daje jakas texturke zblizona kolorem i konstystecja do podloza ze zdjecia zeby w lakierze nie odbijal sie plan siwy tylko ta texturka i wlasnie u mam pytanie czy to tak sie robi czy jest jakas opcja zeby mozna bylo wylaczyc te odbicia?? Prosze mati-bor :) mam nadzieje ze nie zapomnialem o niczym i sorki za jakies przejezyczenia angielskie :) ps. aha jesli chcesz zeby na uacie byly refleksy i oswietlenie hdrki to musisz w materialach wybrac nie ze standart tylko z tej kolki ze strzalka po lewej vrayhdri i dac mu hdrke najlepeij ta od zdjecia albo pdobna i zaznaczyc spherical environment i skopowiowac material (jeden bedzie do swiatla 2 do refleksow) teraz wchodzisz do render setup v-ray - vray environment i przenosisz materialy do 1 i 2 okienka jeszcze w zakladce idirect ilumination wlaczyc pierwsza pozycje :) uf koniec Edytowane 7 Sierpień 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 No no ładnie się wam ta bitwa kręci, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Dzięki wielkie... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Nieźle maciek.m =) Fajnie CI się wkomponował ten samochód, ale popieram zdanie Nezumi że grzechem jest nadawanie mu takiego koloru :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 @ Tweester, Nezumi obiecuje zmienie kolor :) Chcialem wziasc zdjecie z jeepem i dopasowac perspektywe i uozenie modelu idealnie jak na zdjeciu wyrenderowac go bez tla i wzucic w zdjecie, ale jak dla mnie nie wykonalne nie da sie dopasowac idealnie zeby sie wpasowa.. a w takich fajnych terenach sa zdjecia aut, a samych terenow nie ma. Probowalem zrobic samemu kawalek ziemi jakies gory w tle ale to byla totalna porazka wiec zostane przy zdjeciu pustym :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Nie wiem dlaczego, ale zrobiłem wszystko tak jak pisałeś (z użyciem vrayowskich materiałów) i plane jest czarny.... myślałem że będzie przezroczysty... :( I w ogóle jest straszna lipa z dobrymi tłami + hdri. Nigdzie tego nie ma ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 Wiesz hdrek jest bardzo duzo i super jakosc ale platne:P Ja musze poczytac moze samemu sie uda zrobic taka hdrke.. :] a co do czarnego plana hmm nie wiem czemu tak sie robi niby wszystko napisalem...moze sprobuj jeszcze raz zrobic moze cos zle wlaczyles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Dodaje mały postęp prac. Na lakier lepiej nie patrzcie:P w ciemno ustawialem sobie. Wycieraczki przednie oczywiscie beda troche ladniejsze chociaz jakos sie nie moge zabrac do nich... Wnetrza juz raczej nie bede bardziej szczegolowego robil. A co do podwozia zrobilem z cylindrow i boxow mniejwiecej ksztalty i zarys zeby cos wsytawalo przy jakis nizszych ujeciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 to teraz jeszcze jakiś fajny renderek na skałkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Chcialbym Thunder ale ni cholery nie moge znalesc odpowiednich skalek w moim mniemaniu ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Jeep is blue? Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 no no.... bardzo ladnie sie to prezentuje: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 (edytowane) Witam. probowalem cos z otoczeniem wymyslic i posklejalem kilka zdjec. Co o tym sadzicie ? Edytowane 12 Sierpień 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion85 Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 :) nie no pomysł extra :) szkoda że ja nie mam tyle czasu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 Cześć, modelik fajny, fajnie wkomponowałeś, tylko materiały.... Dodaj zabrudzenia ryski błotko na bieżniku i będzie miodzio :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 opony są za czyste jak na scenerię Górską. Model Wygląda jak Wklejony i faktycznie taki jest :)Poprawki w PS i będzie dobrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Wiem ze texturki leza bo ich nie ma :P chodzilo o scene czy wogole moze taka byc, czy postawic go rowno gdzies na ziemi. bo w tej scenie cos mi nie pasuje jakos tak sztucznie. a jak bedzie sobie stal to i cien bedzie i latwiej go wpasowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 mi sie podoba twoj model :) ale kamere umiescilbym bardziej na prawo... choc tez tak pod gorke. Zeby wiecej pokazac co jest z boku bo tam sie sporo fajnego dzieje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 @goat91 znalazlem juz inne zdjecia i tam postaram sie z karzdej strony wzucic auto. Posluchalem sie was i probuje go brudzic nigdy wsumie nie texturowalem ale kiedys trzeba :) taka pierwsza probna. wsumie nie wiem jak to sie robi. ale kolor blota i lakieru jako jedna textura w diffuse reflec to zeby tylko lakier sie blyszczal i lekki bump na bloto. ps. jak widac sa juz lusterka i przednie wycieraczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Szybko wam to idzie :) Oby tak dalej. Ten brud wygląda trochę nie wyraźnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Błoto chyba troszkę zły kolor ma, powinien być chyba ciemniejszy i jakieś bardziej nierówne być powinno, mam na myśli to, że teraz jest zbyt gładkie, takie mało brudne :P. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Błotko poprawilem troche inaczej wyglada i dale mu grubosc. co do koloru to ma byc wyschniete bloto z terenow lekko pustynnych badz kamienilomow. No i tak wyglada nastepna moja wypocina blotna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 bez dopowiadania historii po prostu zmień kolor na ciemniejszy, lepiej będzie pasował nawet do tej czerwieni;), i nie może on być jeden, jak teraz, chociażby jakiegoś ładnego noisa włóż w diffuse. potem polecam ps-ie pozaklejać miejscami szczeliny pomiędzy blachami błotem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Dobra dodalem kolorku troche, przyciemnilem i zmniejszylem ilosc blota, ale cos czuje ze beda nici z blota bo komp nie daje sobie rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Hmm pamietaj ze zawiasy (brud na nich) musza byc jakos zgrane z tym blotem co masz na karocy juz... Pomysl niezly choc na ostatnim screenie mam wrazenie jakby to byla rdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 poobozowy updejt :) nie miałem dostepu do komputera przez 2 tygodnie, dopiero wczoraj pare minut spedzilem nad samochodzikiem musze teraz troche podgonić bo zostaje w tyle :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Eh juz ladnie wyglada ta honda, a co dopiero pozniej :) Ja narazie odstapilem od blota i pobawilem sie w studio, nie wiem czemu jak wzucam na kola texture to odrazu max mi sie wychacza :/ na kole daje texture dispa 4000x4000 pix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 jeepek tez coraz blizej finiszu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Naprawdę całkiem fajne :D Widze że pojedynek jest naprawdę na poziomie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Udało mi sie wyrenderowac opone :) wiec wzucam, narazie musicie jakos w myslach nalozyc sobie ja na render auta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 (edytowane) up przód + lusterka :) EDIT: to dodam kółko EDIT 2: grill stary test render jeszcze na probnych kołach: nowy test: Edytowane 21 Sierpień 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 up: bardziej pokazanie pomysłu niż updejt, ale malowanie prawdopodobnie takie zostanie :) model musi jeszcze ruszyć :( myślę ze dam rade do końca września model dokończyć i wyrenderować :) C&C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Jak dla mnie lakier bajka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Bardzo fajny samochód wybrałeś, no i fajnie ci to idzie. Bardzo podoba mi się malowanie:D Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Malowanie gites:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 (edytowane) No widze cortes malowanie za nas 2 zrobiles i akcety rajdowe i takie jak by blotko tylko ze czerwone :P Ta czaszka wyglada świetnie :) A ja daje moje wielkie zmagania ze studiem i po częsci materiałami ktore jeszcze nie są skonczone.. Edytowane 29 Sierpień 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 Fajnie idzie, co do studia to polecam: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=50487 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=69574 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=43264 salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 @indian widzialem oczywiscie te pracki i co z tego jak nie wiem jak oni to ustawili, tez mam jako oswietlenie hdrke, no ale niestety nie ten poziom :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 (edytowane) Probowalem nawiazac studiem do prac ktore podeslal indian. No ale wyszlo takie cus...: Edit. Po malych zmianach wyglada to tak: Edit. No i jeszcze tyl, to jest starsza wersja bez baku i innych malych oprawek nie ma tez wszystkich materialow jak zdezaka kol czy rury wydechowej, ale beda :) oo no i tylnia boczna szyba troche wyskoczyla :P Edytowane 30 Sierpień 2010 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 to chyba nie kwestia studia a pojazdu :P z sensie nie model a bryła jest poprostu kwadratowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2010 (edytowane) Testy Rhino na maczku :D najbardziej sie zdziwiłem jak skończyła się licencja beta ostatniej wersji i zostałem odesłany do strony aby ściągnąć nowszą wersje i najwazniejsze info o zmianach względem poprzediej wesji - none :) Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Felga wyglada fajnie ale mysle zeby zostawic standardowa felge a nie jakas tuningowa..hmm chociaz wsumie malowanie auta nie jest zwykle :P wiec wsumie nowa bedzie fajniej pasowac :) Pomoglem ?:P Ja wzucam kolejny up, poprawione lekko materialy i zrobione oponki. Kola mi sie nie chcialy wogole renderowac wykrzaczal sie max, ale cortes mi podpowiedzial i bierznik wzucilem jako proxy no i dziala super http://img824.imageshack.us/img824/4171/j5copy.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) ogolnie łatwiej jest znalezc sidewalle do opon sportowych :) chyba się wezmę za naukę rhino bardziej i pojdzie pod ostrzał felga, ale od civica type r tego najnowszego :) Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 (edytowane) wrzucam o czym mówiłem mam nadzieje ze sie podoba EDIT poprawiona wersja :) Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez cortes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi