Vega Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Chyba troche plakacik przykadrowales za bardzo z prawej strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 (edytowane) o matko.. nie chce mi sie czytac tego co jest tam napackane na plakacie, bo mnie glowa rozboli ;) Edytowane 21 Wrzesień 2010 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 mozesz załączyć wersję czytaną przez Piotra Fronczewskiego, bo nie sposób... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Plakat nie jest tutaj najważniejszy, i tak każdy wie o co chodzi ;) Do roboty ludzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Vega zwiększ kerning bo nic nie widać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 jezu chlop robi dobra robote za nic i jeszcze ludzie mu smeca... Jest w porzo Vega, nie przejmuj sie plakatem, tylko cos sculptuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Ja chyba biorę udział bo mam pomysł :) tylko dokończe aktualna pracę. Jak ktoś się nie może doczytac to bardziej się zainteresuje ;) nie miałem pomysłu na plakat. Najpierw miało to wyglądać całkiem inaczej. Posiedze jeszcze nad tym. Wujek google ma problem z Cyborgiem. Za wiele niema :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 (edytowane) Pierwsze zderzenie z tematem i pierwsza praca w temacie;) (to daję do głosowania póki co;) ) : Wzorowałem się na pracy Omena (bo google niewiele pomogło): http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49981 Edytowane 28 Wrzesień 2010 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 fajowa praca RaVirr. pierwsze co przyszło mi do głowy to Diuna, ale nie mam pojęcia dlaczego, bo film widziałem wieki temu i nie pamiętam nawet o czym był :) Ale instynkt podsuwa skojarzenia (choć pewnie fałszywe) z Diuną :) Nie boisz się (/ nie szkoda Ci) tak dłubać tych wszystkich "ozdób", bez korzystania z "sub-toolsów"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Dzięki lukanus;) Niestety jeszcze nie umiem korzystać z sub-toolsów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 a mi się skojarzyło z pracą Omena tylko ten facet ma większe cycki na twarzy niż tamta babeczka. Czasem żal ze te bryły zostają tylko gliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Jakoś pamiętam pracę omena i myślałem, że też będzie kobieta :D Twoja przypomina mi faceta :P Nie za bardzo mi przypomina cyborga omena, ale całkiem całkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Ale ale! Ja napisałem, że wzorowałem się na pracy Omena (nie miałem zamiaru jej kopiować w 3d) :P Facet miał być od początku ponieważ: a) nie chciałem odtwarzać pracy, a tylko potraktować jako inspirację b) twarz faceta szybciej i łatwiej się rzeźbi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 z tego wynika, ze moja podswiadomosc czyta te wszystkie posty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 twarz faceta szybciej i łatwiej się rzeźbi ;) Pierniczysz pan! :) Gdybyś zrobił najpierw szkicyk a potem hełm na subtoolu to twarz by się tak nie rozjechała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Zgodzę się, że łatwiej :) Kobieta jest delikatna :) i trudniej jest uzyskać realistyczne rysy, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Wrzesień 2010 Share Napisano 22 Wrzesień 2010 No to będziemy się bić.. Póki co jest dwóch na jednego :D Lucek, właśnie przed chwilą zacząłem ogarniać zagadnienie subtool, wcześniej coś mi nie za bardzo wychodziło i się zniechęciłem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Z tym szybciej się nie zgodzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 Żeby nie było smutno, drugie podejście do tematu: A żeby było jeszcze weselej, filmik z tworzenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cookie_Monster Napisano 24 Wrzesień 2010 Share Napisano 24 Wrzesień 2010 A tutaj daje cos ode siebie, moje wieczorne wypociny ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Porant Napisano 24 Wrzesień 2010 Share Napisano 24 Wrzesień 2010 (edytowane) hej pierszypost, pierszepodejscie glgl Edytowane 24 Wrzesień 2010 przez Porant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Gwoli ścisłości, co byśmy nie brnęli na oślep i próbowali jednak trzymać się tematu... za Wikipedią: Cyborg (z ang. cybernetic organism) – połączenie człowieka i maszyny.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 25 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2010 My się nigdy nie trzymamy zbytnio tematu :D, ale lukanus ma racje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiop1990 Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 hmm nie do konca :P poniewaz to ze tego nie widac nic z czlowieka nie znaczy ze nie ma tam zadnej jego rzeczy . np mozg ktory moze byc schowany, lub inne organy :). wiec chcac nie chcac kazda z tych prac moze zostac zaliczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 Misiop1990, ale to nie konkurs literacki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Wrzesień 2010 Share Napisano 25 Wrzesień 2010 mam pytanie czy mozna uzywać modyfikatorów typu latice dla elementów hard surface, bo mi ręka w blenderze odpada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 ok to mój model. Po cziterskiej masce przyszła pora na sculpting w blenderze - niestety musiałem skonczyc tak jak jest - blender mi się wywala przy ruchach kamery na modelu 1.5mln poly (i tak rozbiłem na 2warstwy - twarz i dodatek). Nie uzywalem latice, bo nie bylo sensu - co chwilę padał mi program ;) nie mam tez screenow pośrednich - modelowane z kulki i sześcianu. Głowa 40min (jestem swiadom bledow, ale jeszcze nie ta liga sculptowania) reszta 30min. Znalazlem pozniej takie efekciarskie ułożenie pedzla wiec dodałem te kółka na ryj i kołnierz. Jak bez faz posrednich musiecie mnie zdyskwalifikowac to spoko, potraktowalem to jako pretekst by poznać pedzle blendera. Usta mi wyszły jakby zawodowo chapał dzide, ale z tego kąta nie widać az tak mocno, a sobie kiedyś tam obejrze tutki jak sie to robi (modeluje usta). Ogolnie blender jest spoko ma tylko jedną wadę - nie pyta czy zapisac projekt przy kliknieciu w X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Ola-f: Twój cyborg zostanie zaliczony :) Kilka osób nie pokazuje siatki itd., a prace są zaliczane :) Więc spokojnie Twoja też będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) witam shit...ale zawsze to jakis trening:) Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez Kirian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Kirian o kurde. genialny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Kirian fajne, ale co to jest? :D Szczerze to poprzednie były lepsze :) Jak sam stwierdziłeś, ale to dobrze :) Dasz szanse innym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Mam wrażenie, że on tego tak nie zostawi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) Eh dzieki chlopaki:), rzeczywiscie wolal bym go tak nie zostawiac, ale dam innym szanse jak mowi Vega:) taki zglucowny dziwak wyszedl, trudno... lubie speedsculptingi bo mozna potrenowac dezajnowanie mobka, a nie robienie z gotowego conceptu Edytowane 26 Wrzesień 2010 przez Kirian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 (edytowane) Dasz szansę innym jednakże na razie masz najlepszego cyborga bo reszta jakoś ***** nie urywa :) tak jak to miało się w poszednich edycjach np. Karykatury, starcraft, postać z horroru i kilka innych :) jednakże to dopiero początek. Edytowane 6 Październik 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Fajny kolo aczkolwiek mi sie niezbyt kojarzy to z cyborgiem... te efekty wszytkie u Ciebie ostatnio to BPR? Ja odpadam, wracam teraz do londynu i caly ten przeprowadzkowy shiiiit... jak przedluzycie to pewnie cos zapodam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Tak Morte BPR, niema szalu, niewidze duzych roznic miedzy starym 'best render' jedynie fajnie ze BPR nie przyciemnia nie aktywnych subtooli i troche lepiej odczytuje cienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Chyba BPR jest szybszy :) Przynajmniej mnie się tak wydaje. Zresztą jak sama nazwa wskazuje, że jest szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 (edytowane) osobiście uważam, ze moj poprzedni urywał ****** jak najbardziej :D ale chcę zgłosić coś nowszego. wyostrzyłem obraz by było widac połączenia "dermotkanki" z "resztą ******". Lepione w blenderze. Edytowane 6 Październik 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Zbrush , początek to cięta i gięta sphera , potem narzędzie Unifed skin . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 podoba mi się. dobrze ze jest jeszcze tydzien, doszlifuje sobie sculptowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 ładne to, konkurs zaczyna nabierać tempa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Fajne prace się pojawiły. Ja coś wyskrobię, tylko pokonam zastój jaki ostatnio mnie opanował. Dzisiaj lekkie wprawki były, może jutro coś skrobne. Kirian, nie ukrywam, że bardzo chętnie zobaczyłbym timelapsa z jakiegoś twojego sculpta, może przy następnym byś coś nagrał? Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja planuje zrobić 16 lub 17 lub 18 :) Jeszcze nie wiem :) Fakt, że to był Android, ale Android to robot mechaniczny, a C16 miała dzieci więc to był cyborg :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Przyłączam się do prośby.Też z chęcią zobaczył bym jak Kirian coś skrobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Hey. Chcialbym sie przylaczyc do zabawy tyle ze hardsurface to za wysokie progi jak dla mnie. Z racji tego mam pytanie czy np cyber-ryba podchodzi pod temat? Wiem ze wedlug Wikipedii i innych zrodel Cyborg to mieszanka maszyny i czlowieka no ale nie wiem czy w speedzie traktujemy temat dosłownie. Nie wiem czy brac sie za sculpt. Ponizej szybki draft mniej wiecej jak to bedzie wygladac, chcialem zlapac ogolny zarys, jak cos to usune. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja uważam, że możesz z tym wystartować :) Czym więcej ludzi tym lepiej :) Ryba cyborg też da radę. Człowiek to też zwierzę więc powinno przejść :) Jednakże nie mi oceniać. Ja nie rządzę więc trzeba czekać na odpowiedzieć reszty aktywnych speedsculpterów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Wrzesień 2010 Share Napisano 29 Wrzesień 2010 ja uwazam ze pomysl jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczualmavera Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 (edytowane) MAX-MUDBOX-3h-WIP Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Wrzesień 2010 przez miszczualmavera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 30 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2010 AAAAaaaaaaa ja chciałem zrobić podobnie :) Chciałem głowę i tors. Znalazłem sobie concept arta i w weekend miałem się zabrać :) Jednakże i tak się zabiorę :P http://www.digart.pl/zoom/4881570/terminator.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi