Gumen Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 (edytowane) Z powodu długiej nieobecności Stacha (stach13 - zwycięzcy 17 edycji speedmodelingu) zostałem wyznaczony (jako iż zająłem 2 miejsce) do wymyślenia następnego tematu. Mamy nadzieję, że nikt się z tego powodu nie pogniewa. Tak, więc witam w 18 edycji speedmodelingu i życzę dobrej zabawy :) Temat: Ocean Czyli wszystko, co tam żyje lub umarło np.: wrak statku (jego elementy), rybki, rekiny, żółwie etc. (nie ma plakatu ;p do 2D mam 2 lewe ręce) 1. Model z dowolnej bryły 2. Dowolny soft 3. Nie można korzystać z wcześniej przygotowanych modeli 4. Czas: 2h 5. Końcowa praca powinna znajdować się na jednym obrazie. 6. Obraz powinien zawierać dwa trzy ujęcia (bez tekstur itp zwykły clay) oraz siatkę (najlepiej screen z programu). 7. Obraz nie powinien przekraczać 900px szerokości. 8. Nagrody to: satysfakcja, wieczna chwała oraz wymyślenie tematu następnego speeda. Deadline: 23 (sobota) 23:00 "Na tym świecie nie znam nic bardziej tajemniczego od wody" Edytowane 16 Październik 2010 przez Gumen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Nie zły temacik Choć nie wiem czy w półtorej godziny da sie zrobić ciekawą organikę, ale myślę że będa fajne prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 2h? cos sie zmienilo czy blad? fajnie ze nie tylko organika;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 2h? cos sie zmienilo czy blad? fajnie ze nie tylko organika;] nie to nie błąd, specjalnie dałem więcej czasu bo na organikę 1,5h to trochę mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 @Gumen z dwutygodniowego na tygodniowy a trwa 9 dni ? Temat bardzo fajny.Szerokie pole do popisu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 @Gumen z dwutygodniowego na tygodniowy a trwa 9 dni ? Temat bardzo fajny.Szerokie pole do popisu. Pozdrawiam Oooo mój błąd, już poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 To ja pierwszy. Ocean monster w stylu toon. 1:40 Concept: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Tym razem już na pewno wezmę udział :-P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 ode mnie taki ocean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 to ja wczuce moje wypociny 1,5 h wystarczyłoby :D stwor ten powstał w zakładzie produkującym pojazdy 4-kołowe i motocykle, jest śmiertelnie groźny i zanieczyszcza w ogromnym stopniu nasz ocean, powstał jeden tylko taki, ale codziennie zabija wiele osób na morzach i oceanach. 0-100 km/h w 3,2 s vmax około 360 km/h co2 270g/km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 Na rozgrzewkę taka rybka :D Szczerze nie sądziłem, że ją w ogóle skończę, zrobiłem boxa i jakoś się samo zrobiło ;p Czas: 1:20h Soft: Blender 2.49b @slowiak: ha świetne, lekko zabawne jak dla mnie, super wyszło tylko renderek masz mało kontrastowy i słabo widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 chyba jeden ciekawszych tematów :D spoko rybka gumen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Rybka ma cudowny uśmiech :) i to spojrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 haha..spoko rybka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 @Gumen -dzieki, render jeszcze poprawie. Twoja rybka tez fajnie wyszla, ale wydaje mi sie ze troche za malo...moze jeszcze jakies roslinki albo konik mosrki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Swietny pomysł. Zrobie konika morskiego ale chyba też tak bardziej cartoon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Zrobiłem w ramach luzu bo mialem dzien wolny od pracy:D taki twor wyobraźni mej Nie jestem zbyt zaawansowany ale staram ise;] czas. 1:40min soft. Max 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczualmavera Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Jako ze tablet padl:(-postanowilem wziasc udzial w tej edycji speed modelingu.... konik -niecala godzina... szkielety jezowcow po 10 min x 2... jezowiec 3 min-sphere-najprostrza forma cone-scatter rozgwiazda-10 min x 2 muszla 20 min.... -na styk -2h w zasadzie to tylko skakanie-select poly i extrude,extrude,extrude....-nuda;) soft-MAX 2010 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 jak dobrze że ktoś wymyślił subdiva :D innaczej wszystko powyżej byłoby inne :P nieźle z tymi prackami jedziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczualmavera Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 (edytowane) Jeszcze jedno podejscie do tematu. WIP-1:20 h model-1h kosci-20 min-(troche ich za malo) Czasu wiec zostalo...zebyby na predce cos dolozyc Na wszystko lekki noise-co by za rowniutko nie bylo;) Uploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Październik 2010 przez miszczualmavera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 witam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Hoho prosta aczkolwiek sympatyczna ośmiornica, ale czy ona nie powinna mieć 8 ramion ;>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 ojtam ojtam :D z 8 bym sie w czasie nie wyrobil :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 miszczualmavera: osobiście podobała mi się pierwsza wersja. Przy ośmiornicy, zastanawiałbym się nad zgęszczeniem siatki, by macki nie wyglądały jak połamane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsaroth Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Naoglądało się za dużo filmów o piratach :) Czas: ~1h:50 min O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Bardzo fajne pracki panowie :) ode mnie rybcia (40-50 minutek): salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 indian pokaż jeszcze raz ale z ms :D bo słabo wygląda ta rybcia z kantami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 indian bardzo fajne :), kolejna uśmiechnięta rybka :P Fajne ma usta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 ostateczna wersja: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 ok, tym razem na prawdę ostateczna wersja oraz w pełni wykorzystane 2 godziny :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Indian Świetna scenka. Kiedy będzie render? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) dzięki lucek, renderować z kolorkami raczej nie będę, ale jak chcesz to mogę przesłać Ci scenkę to pokombinujesz ;) salut. Edytowane 22 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Jakbyś przesłał to z przyjemnością:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Modelowanie ze 30 minut, resztę przeznaczyłem na opanowanie paru podstaw efektów świetlnych takich jak, glow. a wolumetrycznego światła nie zdążyłem obczaić, ale powstał taki morski potwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczualmavera Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 z czasem slabo:(-tak wiec do konkursu wrzucam "jedynke"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Witam, to moje pierwsze podejście do jakiegokolwiek konkursu "speedów", także mam nadzieje, ze wszystko zrobiłem tak jak trzeba było :D Taki podwodny robo-rekin powstały ze śmieci wyrzucanych na dno oceanu.. Czas: 2h Soft: Maya 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Łoł velendil bardzo fajny pomysł, fajne wykonanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 indian, będę głosował na Ciebie mój miszczu! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 To taki stateczek ode mnie. Miał normalnie pływać, ale z braku czasu leży na dnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Bry wieczór. Takie pływające coś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 W takim klimacie śmieszniej by było jakby to była łupina orzecha nie balia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 @velendil: dobry pomysł i wykonanie. Pisałem kiedyś, że zrobię konika. Oto on: soft: Blender 2.49b czas: 1:58 Trochę mało czasu na taki model, albo ja jestem za wolny ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 a moi m zdaniem jest świetny, masz bardzo fajny styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 23 Październik 2010 Autor Share Napisano 23 Październik 2010 Ok czas dobiegł końca. Jutro ankieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi