Napisano 16 Październik 201014 l Z powodu długiej nieobecności Stacha (stach13 - zwycięzcy 17 edycji speedmodelingu) zostałem wyznaczony (jako iż zająłem 2 miejsce) do wymyślenia następnego tematu. Mamy nadzieję, że nikt się z tego powodu nie pogniewa. Tak, więc witam w 18 edycji speedmodelingu i życzę dobrej zabawy :) Temat: Ocean Czyli wszystko, co tam żyje lub umarło np.: wrak statku (jego elementy), rybki, rekiny, żółwie etc. (nie ma plakatu ;p do 2D mam 2 lewe ręce) 1. Model z dowolnej bryły 2. Dowolny soft 3. Nie można korzystać z wcześniej przygotowanych modeli 4. Czas: 2h 5. Końcowa praca powinna znajdować się na jednym obrazie. 6. Obraz powinien zawierać dwa trzy ujęcia (bez tekstur itp zwykły clay) oraz siatkę (najlepiej screen z programu). 7. Obraz nie powinien przekraczać 900px szerokości. 8. Nagrody to: satysfakcja, wieczna chwała oraz wymyślenie tematu następnego speeda. Deadline: 23 (sobota) 23:00 "Na tym świecie nie znam nic bardziej tajemniczego od wody" Edytowane 16 Październik 201014 l przez Gumen
Napisano 16 Październik 201014 l Nie zły temacik Choć nie wiem czy w półtorej godziny da sie zrobić ciekawą organikę, ale myślę że będa fajne prace
Napisano 16 Październik 201014 l Autor 2h? cos sie zmienilo czy blad? fajnie ze nie tylko organika;] nie to nie błąd, specjalnie dałem więcej czasu bo na organikę 1,5h to trochę mało.
Napisano 16 Październik 201014 l @Gumen z dwutygodniowego na tygodniowy a trwa 9 dni ? Temat bardzo fajny.Szerokie pole do popisu. Pozdrawiam
Napisano 16 Październik 201014 l Autor @Gumen z dwutygodniowego na tygodniowy a trwa 9 dni ? Temat bardzo fajny.Szerokie pole do popisu. Pozdrawiam Oooo mój błąd, już poprawione.
Napisano 17 Październik 201014 l to ja wczuce moje wypociny 1,5 h wystarczyłoby :D stwor ten powstał w zakładzie produkującym pojazdy 4-kołowe i motocykle, jest śmiertelnie groźny i zanieczyszcza w ogromnym stopniu nasz ocean, powstał jeden tylko taki, ale codziennie zabija wiele osób na morzach i oceanach. 0-100 km/h w 3,2 s vmax około 360 km/h co2 270g/km
Napisano 17 Październik 201014 l Autor Na rozgrzewkę taka rybka :D Szczerze nie sądziłem, że ją w ogóle skończę, zrobiłem boxa i jakoś się samo zrobiło ;p Czas: 1:20h Soft: Blender 2.49b @slowiak: ha świetne, lekko zabawne jak dla mnie, super wyszło tylko renderek masz mało kontrastowy i słabo widać.
Napisano 18 Październik 201014 l @Gumen -dzieki, render jeszcze poprawie. Twoja rybka tez fajnie wyszla, ale wydaje mi sie ze troche za malo...moze jeszcze jakies roslinki albo konik mosrki ?
Napisano 18 Październik 201014 l Autor Swietny pomysł. Zrobie konika morskiego ale chyba też tak bardziej cartoon.
Napisano 18 Październik 201014 l Zrobiłem w ramach luzu bo mialem dzien wolny od pracy:D taki twor wyobraźni mej Nie jestem zbyt zaawansowany ale staram ise;] czas. 1:40min soft. Max 2010
Napisano 18 Październik 201014 l Jako ze tablet padl:(-postanowilem wziasc udzial w tej edycji speed modelingu.... konik -niecala godzina... szkielety jezowcow po 10 min x 2... jezowiec 3 min-sphere-najprostrza forma cone-scatter rozgwiazda-10 min x 2 muszla 20 min.... -na styk -2h w zasadzie to tylko skakanie-select poly i extrude,extrude,extrude....-nuda;) soft-MAX 2010 Uploaded with ImageShack.us
Napisano 18 Październik 201014 l jak dobrze że ktoś wymyślił subdiva :D innaczej wszystko powyżej byłoby inne :P nieźle z tymi prackami jedziecie
Napisano 19 Październik 201014 l Jeszcze jedno podejscie do tematu. WIP-1:20 h model-1h kosci-20 min-(troche ich za malo) Czasu wiec zostalo...zebyby na predce cos dolozyc Na wszystko lekki noise-co by za rowniutko nie bylo;) Uploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Październik 201014 l przez miszczualmavera
Napisano 20 Październik 201014 l Hoho prosta aczkolwiek sympatyczna ośmiornica, ale czy ona nie powinna mieć 8 ramion ;>?
Napisano 20 Październik 201014 l miszczualmavera: osobiście podobała mi się pierwsza wersja. Przy ośmiornicy, zastanawiałbym się nad zgęszczeniem siatki, by macki nie wyglądały jak połamane :)
Napisano 21 Październik 201014 l Bardzo fajne pracki panowie :) ode mnie rybcia (40-50 minutek): salut.
Napisano 21 Październik 201014 l indian pokaż jeszcze raz ale z ms :D bo słabo wygląda ta rybcia z kantami
Napisano 22 Październik 201014 l ok, tym razem na prawdę ostateczna wersja oraz w pełni wykorzystane 2 godziny :) salut.
Napisano 22 Październik 201014 l dzięki lucek, renderować z kolorkami raczej nie będę, ale jak chcesz to mogę przesłać Ci scenkę to pokombinujesz ;) salut. Edytowane 22 Październik 201014 l przez indian
Napisano 22 Październik 201014 l Modelowanie ze 30 minut, resztę przeznaczyłem na opanowanie paru podstaw efektów świetlnych takich jak, glow. a wolumetrycznego światła nie zdążyłem obczaić, ale powstał taki morski potwór
Napisano 22 Październik 201014 l Witam, to moje pierwsze podejście do jakiegokolwiek konkursu "speedów", także mam nadzieje, ze wszystko zrobiłem tak jak trzeba było :D Taki podwodny robo-rekin powstały ze śmieci wyrzucanych na dno oceanu.. Czas: 2h Soft: Maya 2011
Napisano 23 Październik 201014 l To taki stateczek ode mnie. Miał normalnie pływać, ale z braku czasu leży na dnie. Pozdrawiam
Napisano 23 Październik 201014 l W takim klimacie śmieszniej by było jakby to była łupina orzecha nie balia :P
Napisano 23 Październik 201014 l Autor @velendil: dobry pomysł i wykonanie. Pisałem kiedyś, że zrobię konika. Oto on: soft: Blender 2.49b czas: 1:58 Trochę mało czasu na taki model, albo ja jestem za wolny ;p