Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zapraszam do obejrzenia teasera krótkiego filmu animowanego pt. "850

metres" opowiadającego o przygodach pewnego rycerza. Film jest tworzony

przez firmę THURISTAR i w całości dopiero będziemy mogli go obejrzeć w

2011. Warto jednak zobaczyć jednominutowy teaser z materiałem making of.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1505

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zapowada sie klimatycznie i fajnie :]

i to wszystko w Lightwave3d ?

czy mnie oczy mylą

Napisano
  • Autor

No właśnie. Mimika, postacie strasznie mi się podobają. A to na razie tylko teaser. Jestem ciekaw ostatecznej wersji filmu, ale na to musimy poczekać.

Napisano

omg ciesze się ze ktoś ma talent i normalną psychikę : D mimika mistrz. jedna sprawa to wykonanie ale druga to wymyślenie tego w ten sposób i wyreżyserowanie.

Napisano

Wyśmienite! :) Bardzo mi się podoba.. nie mogę doczekać kolejnych odcinków making ofa. No i całości rzecz jasna :)

J/L - tak. To co na razie widać w m-ofie to Lightwave.

Napisano

hehe, ciagle nie moge wyjsc z podziwu, dzis chyba juz z 20 razy to obejzalem,,,,, wgniata hehehehe

Napisano
  • Autor
hehe, ciagle nie moge wyjsc z podziwu, dzis chyba juz z 20 razy to obejzalem,,,,, wgniata hehehehe

Ja również :) Nie wiem dlaczego. Coś w nim jest i faktycznie muzyka rewelacyjnie zgrana i dopasowana.

Ktoś pytał o oprogramowanie. Tutaj może małe zaskoczenie,ale film w całości powstał w (komentarz autorów):

The film will be done completely in messiah. (projectmessiah.com/​x6/​index.html)

A dokładnie:

...rigging and animation is done in messiahStudio. My favorite animation tool (used it for all my projects - its fast and furious ;) ). The software is also parti****ting in 850 Meters, and giving support wherever they can. The rendering of the teaser is Lightwave, but the film itself will be fully rendered in messiahStudio.

I jest niezła koprodukcją :)

... Mostly Belgian, but also French, American, Norwegian and from Luxemburg, the 850 METERS team is working between London, Paris, Valence, Albuquerque, Kortrijk and Ghent, for a few months of ‘after hours’ production.

Edytowane przez Adek

Napisano

mimika na wypasie, muzyka tak samo, jedyne co mi zgrzytało to ten odgłos kopyt jakby ktoś nagrywał dźwięk lecący z komputera dyktafonem w komórce ^^