krzyh77a Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Tak z ciekawości jaka jest dla was najlepsza wersja owego programu na którym najlepiej się wam pracowało? I jeszcze takie pytanie czy jak mam zamiar zakupić poradnik w necie na 3ds max 5 to na nowszej wersji nie zrobi to różnicy(inne opcje itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 3ds max 5? raczej zrobi różnicę. A i tak najlepiej i najtaniej F1 + forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Biorac pod uwage ze wersje 5 od aktualnej dzieli 8 wydań, to mozna spodziewac sie ze "lekko" bedzie sie roznic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 a tak ludzie narzekaja ze w maxie przez lata nic sie nie zmienia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Najlepsza to ta do której się przyzwyczaisz :) Jednak żeby była w miarę na czasie to polecam 2009, starsze podręczniki będą pasować a sam program nie jest tak wypchany nie potrzebnymi ci na początku ficzerami jak 2010 czy 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 a tak ludzie narzekaja ze w maxie przez lata nic sie nie zmienia xD max 5 jest z 2002, w 8 lat to nawet Autodesk zdazy wprowadzic jakies nowosci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 jak dla mnie to 2009 Przynajmniej wg moich 'doznań' jest ogólnie stabilny, ciągle jeszcze nie bardzo przestarzały, ma kilka rzeczy które pojawiły sie chyba własnie w tej wersji a są fajne.. Chyba najdłużej przeze mnie używana wersja. Teraz powoli sie przesiadam na następną ale jż mnie denerwuje. Może sie przyzwyczaje W mojej opinii praca na wersjach starszych niż 2008 troche nie ma sensu. Im starszy program tym częściej potykasz sie o sytuacje gdy np w jakimś tutorialu wspominają o takim czy innym narzędziu a ty go nie masz. Albo kupujesz czy sciągasz jakiś model/scene i nie możesz jej otworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Jako osoba która od lat używa polyboosta radziłbym brać wersję 2010 ale jako początkujący pewnie i tak nie będziesz z niego korzystał. Nowszy max to również nowszy mental ray i jakieś dodatkowe ficzersy które bądź co bądź lepiej mieć niż nie mieć. Poza tym max nie ma kompatybilności z nowszymi wersjami co oznacza że w starszej wersji nie otworzysz sceny zapisanej w nowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyh77a Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2010 Ja mam 2009 i myślę nad zakupem poradnika dlatego pytałem ;) Ale jeszcze planuje się "poduczać" z tutoriali z neta.Mam małe ograniczenie bo więcej tutów jest po angielsku ale powoli się dokształcam z tego języka ;) A po polsku też nie mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 max 5 jest z 2002, w 8 lat to nawet Autodesk zdazy wprowadzic jakies nowosci :D Ja z ironia pisalem o tym narzekaniu. Autodesk gdyby tak raz na 8 lat wydawal nowa wersje to wszyscy byliby zadowoleni xD Odnosnie tych wszystkich wersji to chyba nie da sie kupowac starszych wersji niz najnowsza wiec tak naprawde nie wiem o czym ta dyskusja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Temporal, o tym, że ktoś mógł kupić sobie 2009 i nie upgradować. 2010 i 2011 mają chyba jednak wiekszą stabilność niż 2009, pare rzeczy śmiga szybciej, dodano parę przydatnych pierdoletów i majstersztyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 No tak, ale jesli ma ktos starsza wersje niz najnowsza to nie ma co sie rozwodzic ktora bedzie najlepsza. Jesli przykladowo ktos ma maxa7 to nie bedzie mial dylematu czy max8,9,2008,2009,2010,2011 bo i tak nie ma wyboru. Opcje sa dwie: zmieniac, nie zmieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Najlepszy max to Maya ;) Zartuje bo sam jestem maxowcem. Zanim zaczely sie problemy to najlepszy dla mnie byl 2009, ale pozniej nie wiem dlaczego jakos czesto zaczal sie wysypywac, przesiadlem sie na 2011 64-bity i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margie21 Napisano 13 Wrzesień 2016 Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Witajcie, sama pracuje na 3ds Max ale 2011 (wersja edukacyjna) i jestem z tej wersji bardzo zadowolona, wcześniej próbowałam wcześniejszych wersji, to troszeczkę coś nie pasowało mi. Nie chcę zakładać nowego tematu, może Panowie i Panie będą wiedzieli, mam wersję edukacyjną jak pisałam wyżej, a zmierzam do zakupu Vraya 3.0, ale potrzeba mi wyższej wersji 3ds Max, (którą byście polecali 2013, 2014, 2015?) czy z tych płytek co mam z tej wersji 2011, mogę upgradować za niewielką opłatą? Napisałam do Autodesk, ale czekam i czekam.... i odpowiedzi brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 13 Wrzesień 2016 Share Napisano 13 Wrzesień 2016 max 2016 lub 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi