Napisano 13 Grudzień 201014 l Tak z ciekawości jaka jest dla was najlepsza wersja owego programu na którym najlepiej się wam pracowało? I jeszcze takie pytanie czy jak mam zamiar zakupić poradnik w necie na 3ds max 5 to na nowszej wersji nie zrobi to różnicy(inne opcje itp.).
Napisano 13 Grudzień 201014 l 3ds max 5? raczej zrobi różnicę. A i tak najlepiej i najtaniej F1 + forum.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Biorac pod uwage ze wersje 5 od aktualnej dzieli 8 wydań, to mozna spodziewac sie ze "lekko" bedzie sie roznic.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Najlepsza to ta do której się przyzwyczaisz :) Jednak żeby była w miarę na czasie to polecam 2009, starsze podręczniki będą pasować a sam program nie jest tak wypchany nie potrzebnymi ci na początku ficzerami jak 2010 czy 2011
Napisano 13 Grudzień 201014 l a tak ludzie narzekaja ze w maxie przez lata nic sie nie zmienia xD max 5 jest z 2002, w 8 lat to nawet Autodesk zdazy wprowadzic jakies nowosci :D
Napisano 13 Grudzień 201014 l jak dla mnie to 2009 Przynajmniej wg moich 'doznań' jest ogólnie stabilny, ciągle jeszcze nie bardzo przestarzały, ma kilka rzeczy które pojawiły sie chyba własnie w tej wersji a są fajne.. Chyba najdłużej przeze mnie używana wersja. Teraz powoli sie przesiadam na następną ale jż mnie denerwuje. Może sie przyzwyczaje W mojej opinii praca na wersjach starszych niż 2008 troche nie ma sensu. Im starszy program tym częściej potykasz sie o sytuacje gdy np w jakimś tutorialu wspominają o takim czy innym narzędziu a ty go nie masz. Albo kupujesz czy sciągasz jakiś model/scene i nie możesz jej otworzyć.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Jako osoba która od lat używa polyboosta radziłbym brać wersję 2010 ale jako początkujący pewnie i tak nie będziesz z niego korzystał. Nowszy max to również nowszy mental ray i jakieś dodatkowe ficzersy które bądź co bądź lepiej mieć niż nie mieć. Poza tym max nie ma kompatybilności z nowszymi wersjami co oznacza że w starszej wersji nie otworzysz sceny zapisanej w nowszej wersji.
Napisano 13 Grudzień 201014 l Autor Ja mam 2009 i myślę nad zakupem poradnika dlatego pytałem ;) Ale jeszcze planuje się "poduczać" z tutoriali z neta.Mam małe ograniczenie bo więcej tutów jest po angielsku ale powoli się dokształcam z tego języka ;) A po polsku też nie mało.
Napisano 14 Grudzień 201014 l max 5 jest z 2002, w 8 lat to nawet Autodesk zdazy wprowadzic jakies nowosci :D Ja z ironia pisalem o tym narzekaniu. Autodesk gdyby tak raz na 8 lat wydawal nowa wersje to wszyscy byliby zadowoleni xD Odnosnie tych wszystkich wersji to chyba nie da sie kupowac starszych wersji niz najnowsza wiec tak naprawde nie wiem o czym ta dyskusja.
Napisano 14 Grudzień 201014 l Temporal, o tym, że ktoś mógł kupić sobie 2009 i nie upgradować. 2010 i 2011 mają chyba jednak wiekszą stabilność niż 2009, pare rzeczy śmiga szybciej, dodano parę przydatnych pierdoletów i majstersztyków.
Napisano 15 Grudzień 201014 l No tak, ale jesli ma ktos starsza wersje niz najnowsza to nie ma co sie rozwodzic ktora bedzie najlepsza. Jesli przykladowo ktos ma maxa7 to nie bedzie mial dylematu czy max8,9,2008,2009,2010,2011 bo i tak nie ma wyboru. Opcje sa dwie: zmieniac, nie zmieniac.
Napisano 20 Grudzień 201014 l Najlepszy max to Maya ;) Zartuje bo sam jestem maxowcem. Zanim zaczely sie problemy to najlepszy dla mnie byl 2009, ale pozniej nie wiem dlaczego jakos czesto zaczal sie wysypywac, przesiadlem sie na 2011 64-bity i jestem zadowolony
Napisano 13 Wrzesień 20168 l Witajcie, sama pracuje na 3ds Max ale 2011 (wersja edukacyjna) i jestem z tej wersji bardzo zadowolona, wcześniej próbowałam wcześniejszych wersji, to troszeczkę coś nie pasowało mi. Nie chcę zakładać nowego tematu, może Panowie i Panie będą wiedzieli, mam wersję edukacyjną jak pisałam wyżej, a zmierzam do zakupu Vraya 3.0, ale potrzeba mi wyższej wersji 3ds Max, (którą byście polecali 2013, 2014, 2015?) czy z tych płytek co mam z tej wersji 2011, mogę upgradować za niewielką opłatą? Napisałam do Autodesk, ale czekam i czekam.... i odpowiedzi brak.