mookie Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 Najprawdopodobniej ostatni obrazek wip'owski. Poprawiłem nieco ustawienia rendera, świateł i materiałów, poradziłem sobie z wszelkimi problemami w postprodukcji. SSS na larwie jednak się nie znalazł, naprawdę nie wyglądało to ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 sory za over, ale postanowilem delikatnie ozywic robala,bo wydaje mi sie ze cala scena jest troche za 'mdła' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szarak3d Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 ja tam wole original version, jedyne co jeszcze razi to to lonczenie textury na pryszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 nicponim, przesadził trochę w drugą strone, ale faktycznie kontrast można podbić . Coś czuje ze Tablet wpadnie w twoje ręce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alojzy Bombelek Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 wiadomo ze nikt nie bedzie siedzial 20 lat nad overpaintami itp, ale Nicponim wrzucil 20 razy lepsza rzecz niz to co bylo, dlaczego? wydaje mi sie ze nie ma sensu jechac w realizm, bo to i tak sie nie uda... Nie wiem czemu, ludzie boja sie bawic kolorami, te wyprane szare obrazki sa oblesne, ale co sie dziwic jak czlowiek przez 8 miesiecy w roku widzi dobra polska szarowke za oknem, to nic dziwnego ze szarosc siada na oczy ;) http://features.cgsociety.org/newgallerycrits/g48/16448/16448_1177831256_large.jpg http://features.cgsociety.org/newgallerycrits/g12/218812/218812_1274120374_large.jpg http://features.cgsociety.org/newgallerycrits/g26/246326/246326_1299074081_large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 hehe ja też robiłem overa skoro mookie jest otwarty na takie zabawy, ale poszedłem w inną stronę niż nicpoń. Taka toksyczna żarówa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 Postaram się podciągnąć kolory na tyle, na ile potrafię. Nie jestem takim expertem jak koledzy wyżej i generalnie widzę świat tak na szaro buro, więc liczę na wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 zrob jak prrrszalony, to jest to!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Zbytniego disco z tego nie rób, ale trochę w tym kierunku co prrszalony chyba by zadziałało pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 (edytowane) W bólach rodzą się nowe wersje obrazka. Edytowane 20 Marzec 2011 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Para nad termosem wygląda trochę jak dym z papierosa. Po za tym super :)Nie znam się na SSS itd co wytykają inni. Larwa jest ekstra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 larwa super - jednak musze dodać, że dobrze że ma rączki bo inaczej musiałbyś otagować prace jako +18 B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Mookie, dziękuję za gratulce. Ja również życzę powodzenia przy werdyktach. Miło było "skrzyżować myszki" :-) Ps: Twoja larwa daje radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 Dzięki, chłopaki; dziękuję generalnie wszystkim, którzy mobilizowali mnie do pracy, dzielili się swoimi wskazówkami i "zmusili" mnie do podkoloryzowania pierwotnej wersji renderu. Życzę powodzenia wszystkim uczestnikom bitwy, gratulując wytrwałości niezbędnej do ukończenia swoich projektów! Finalny render z linkiem do wersji ponad 1200 pikseli w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Cacy larwa ;) Tak sobie teraz pomyślałem, że zza pleców larwy mogłaby jakaś mniejsza wygłodniała larwa wyglądać i się czaić na żarło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 25 Marzec 2011 Share Napisano 25 Marzec 2011 Obrzydliwie fantastyczne. :) Mało podkreslone usta i jezyk jak dla mnie ,ale miło się patrzy. Świetny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Jak dla mnie praca nr 1 tej bitwy :] w razie czego będę głosował za nagrodą publiczności. Gratki! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 (edytowane) Dzięki, bolitic. Pomimo kotrowersji jakie wzbudzasz, jestem zaskoczony, że Twoja praca nie znalazła się wśród kandydatów do nagród (w sensie - nie otrzymała nominacji). Na życzenie renderspirit przygotowałem krótki "making of" projektu, do którego lektury zapraszam po kliknięciu na link poniżej http://www.renderspirit.com/making-of-larva/ Edytowane 1 Kwiecień 2011 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Larwa została niedoceniona, no ale cóż, może dlatego że to larwa a larw nikt nie lubi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 czy ja wiem 12 punktów do 1 miejsca a do 5 aż 15, wiec raczej jest w ścisłej czołówce ale podium ma tylko 3 miejsca ;) no i zawsze zostaje 3 miejsce od publiczności :) gratulacje mookie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 No właśnie, ja tylko powtórzę tą kwestię za szczuro. @mookie - zobacz na punktację. To czołówka bez wątpienia. 12pkt to naprawdę nie jest jakoś specjalnie dużo. Gratulacje! No i ładny making of. Polskiej wersji na max3d nie chciałbyś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Nie wiem o co chodzi - albo sie nie znam zupełnie na grafice albo ta praca została niedoceniona :) może byc jedno i drugie zarazem :D hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Jak dla mnie praca padla jedynie na temacie. Przedstawienie kogos (nie wazne czy to larwa czy nie :) ) zabierajacego sie do pysznego posilu ciezko podciagnac pod kryzys. Pomijajac to - swietna robota, gratuluje ukonczenia, nominacji, bardzo duzej ilosci punktow, opanowania blendera, posiadania dwoch rąk... chyba sie zapędzam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alojzy Bombelek Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 dokladnie :) praca zostanie niedoceniona ;) tak czytam komentarze jury i niedowierzam :) ale co tam, po prostu za slaby bullshit dorobiles do pracki w pierwszym poscie, wbrew pozorom opisy sa bardzo wazne :) zobacz np. takiego sasnala, zerowe prace ale bullshit mistrzowski i sie sprzedaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Również uważam, że larwa nie została doceniona :) Dzięki za miłe komentarze postkonkursowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi