BetiiX Napisano 19 Kwiecień 2014 Autor Napisano 19 Kwiecień 2014 etrom - dzieki :) mruk - i wiecej drzewek i kamulcow jest ponizej, w troche takich a'la FEZ'owej stylowce, choc w te gre nie gralam. brak markerowego cieniowania bo sie promarkery smialy wypisac a copic'ow mi na szkice troche szkoda ;) i totalnie cartoon'owe cos sprzed paru dobrych dni twarze sa trudne. szczegolnie jak sie je macha bez refek Wesolego Jajka :) pozdrawiam~
Kolsga Napisano 4 Maj 2014 Napisano 4 Maj 2014 Dużo fajnych rzeczy ! Drzewka wyszło przefajnie. Bardzo mi się podoba potraktowanie delikatnej tekstury na pniach, myślę że to działa bardzo dobrze. Na liściach miejscami trochę czuć mniejszą pewność ( najbardziej na środkowym z drugiego zestawu ;) ) Ale ogóle wrażenie bardzo fajne ;)
Soulinka12 Napisano 4 Maj 2014 Napisano 4 Maj 2014 Ten ostatnio gostek bardzo fajny.Ładne cieniowanie i fajnie wystylizowany :D Pozdrófka
Mruk Napisano 9 Maj 2014 Napisano 9 Maj 2014 Tak jak Kolsga - bardzo fajne te cieniowanie pni, natomiast poszukał bym jakiegoś innego sposobu na korony drzewek.
Arr Napisano 9 Maj 2014 Napisano 9 Maj 2014 Obejrzałem niemal całą teczkę, masz super komiksowy styl, tak jak ktoś dawniej wspominał twoje postaci aż proszą się o trochę ruchu fajnie byłoby zobaczyć jakąś animację z nimi w roli głównej :)
TeSz Napisano 9 Maj 2014 Napisano 9 Maj 2014 Przejrzałem Twoją teczkę i nie pozostało mi nic innego jak napisać, że jestem fanem Twoich prac! Świetna stylówa - pozazdrościć :) Oglądanie sprawia ogromną przyjemność i nieraz uśmiech wyskoczył na twarzy :)
BetiiX Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Napisano 23 Czerwiec 2014 dziekoweczka za tyle milych komentarzy :) ostatnio mecze photoshopa wiec i troche szkicow cyfrowych jest:) pozdrawiam!
BetiiX Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Napisano 6 Sierpień 2014 i taka bardziej concept artowa wrzutka stworkow robionych w wolnych chwilach, dla praktyki i kilka takich luznych szkicow pozdro :)!
BetiiX Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Napisano 26 Sierpień 2014 i kolejne pare roznosci, dalszy ciag koncepciakow cwiczebnych + dwie rzeczy do (niestety zawieszonej) animacji. pozdrawiam.
BetiiX Napisano 25 Wrzesień 2014 Autor Napisano 25 Wrzesień 2014 hehehe wielkie dzieki BasiaEmilia :) moze kiedys dla odmiany sprobuje cos starsznego narysowac, ale tak jak piszesz, pewnie bedzie nadal wygladac uroczo. Mini wrzutka, dwa kolejne koncepciaki postaci: pozdrowka!
Kalberos Napisano 16 Październik 2014 Napisano 16 Październik 2014 Betty fajne te ostatnie stwory, będziesz jeszcze przy nich dłubała ?
Umta Napisano 17 Październik 2014 Napisano 17 Październik 2014 Bardzo mi sie podoba Twoja rysunkowa stylistyka Bettix :) Moze przy takim podejsciu 'cartoon' poszerzyc palete o jakies jaskrawe i nasycone kolory? Keep up the good work!
BetiiX Napisano 6 Listopad 2014 Autor Napisano 6 Listopad 2014 @Kalber nie, juz nad tymi nie mam zamiaru siedziec, ale za to w planach jest o wiele wiecej fantasy conceptow. @Umta dzieki ^^ a z kolorem to ciagle walcze ;) troche sie roznosci nazbieralo, wiec i wrzutka calkiem sporawa. wip'ek pracy na konkurs LoL'a, wybralam sobie Elise jako ofiare, hehe. i na koniec wycinek tego co ostatnio caly czas maziam do collegu (w koncu wyprosilam cintiq'a to korzystam). pozdro!
Kalberos Napisano 6 Listopad 2014 Napisano 6 Listopad 2014 a ja ci daje fronta, bo widzę że fajnie pracujesz:D
BetiiX Napisano 12 Listopad 2014 Autor Napisano 12 Listopad 2014 @Kalberos a dzieki dzieki lece dalej, roznosci powstaja, ale co by zbytnio teczki nie zapelniac szybkimi koncepciakami, tylko dwie pracki zrobiony na szybko (w okolo godzinke) hello kitty batman do brainstormowej grupy exploracje twarzyczek (czy tez bardziej tych roznych wystajacych narosli) przedstawicieli wodnej rasy z tej mojej 'gry RPG' ktora robie powoli na zaliczenie. pozdrawiam
BetiiX Napisano 24 Listopad 2014 Autor Napisano 24 Listopad 2014 I czas na wrzutke, troche taka bardziej cartoonowa dla odmiany, choc jeden koncepcik tez sie zmiescil (i naprawde wiele w nim nie gra tak jak teraz patrze, bycmoze reke mu poprawie.. i kolce.. i ochraniacze na kolana.)
BetiiX Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 I lecimy z babeczka w odrobinke prowokacyjnej i mocno niepraktycznej zbroi. Przy okazji wielkie dzieki dla Telthony za cierpliwosc do mnie i tej durnej pracy licencjackiej ;) no i wersja taka troche bardziej ubrana ;) pozdrowka!
BetiiX Napisano 17 Grudzień 2014 Autor Napisano 17 Grudzień 2014 I ostatni koncepcik do pracy plus jakies luzne szkice zrobione w miedzy czasie. Dorwalam na pare tygodni Framed Ink z biblioteki i kompozycje niesmialo trenuje. Jak zawsze krytyka milo widziana. Pozdrawiam!
Rozpu Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 http://i103.photobucket.com/albums/m136/shy4_2006/42_zps13236f55.jpg bardzo brudzisz kolory. nie traktuj wszystkiego tak lokalnie. czerwona koszulka tylko ma sprawiac WRAZENIE ze jest czerwona, w rzeczywistości moze być pomaranczowa, fioletowa, a jak sie postarasz to i niebieska, byleby jej otoczenie dawało złudzenie, ze jest czerwona. i nie zapominaj, że źródło swiatła prawie nigdy nie jest idealnie białe. Zwróć uwagę np na dworze jak wyjdzie słoneczko, że miejsca w cieniu są niebieskawe (ze względu na niebieskie światło z atmosfery, ktore pada wszędzie) a oświetlone sa żółtawe (z powodu "żółtego" światła słonecznego). Nigdy nie cieniuj czarnym i nie rozjaśniaj białym, tak jak tu http://i103.photobucket.com/albums/m136/shy4_2006/42_zps13236f55.jpg to sprawia, ze kolory są brudne. oprócz kolorów wynikających z barw źródeł światła, barw ambiencu (czyli ogólnego koloru panującego w całej scenie) i barw odbitych od innych przedmiotów istnieją tez przejścia barw w samym kolorze lokalnym. To znaczy, że nawet idealnie oświetlona z każdej strony białym światłem twarz będzie cieplejsza na policzkach i nosie, chłodniejsza na brodzie itd mam nadzieje ze pomogłem yoł yoł
BetiiX Napisano 28 Grudzień 2014 Autor Napisano 28 Grudzień 2014 @rozpu wielkie dzieki! coz, trzeba wracac do cwiczen i tyle. ale zanim to nastapi spozniona swiateczna ilustracja (prosze nie bic, wyjscia z comfort zone i tak bola) i randomowe szkice. pozdrowka i Szczesliwego Nowego Roku :)
BetiiX Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Napisano 28 Styczeń 2015 Byla chwilowa przerwa we wrzucaniu rysunkow, gdyz pojawila sie w moim zyciu mala, krzykliwa istotka ktopra wymaga wiele czasu i opieki. Pare szkicow w tematyce okolo macierzynskiej ;) Kilka conceptow postaci do collegowego projektu: pozdro!
BetiiX Napisano 12 Luty 2015 Autor Napisano 12 Luty 2015 I kolejny rysunek markerami do collegowego projektu.
BetiiX Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 i kilka kolejnych rysunkow do szkolnego projektu i taki odstresowywacz na szybko (ogolnie ucze sie rysowac coraz szybciej bo niewiadomo kiedy malenstwo sie obudzi heh) pozdro!
BetiiX Napisano 15 Marzec 2015 Autor Napisano 15 Marzec 2015 i skonczone dwie 'kukielki', jeszcze jedna do narysowania i mozna sie brac za animowanie.
BetiiX Napisano 7 Maj 2015 Autor Napisano 7 Maj 2015 animacja w koncu skonczona, oddana, wiec moge wracac do rysowania jak tylko malutka pozwoli :) a na razie kilka tych starszych szkicow ktore jakis czas temu zeskanowalam i w inne miejsca wrzucilam. co by chronologiczny porzadek zachowac, wklejam i tu. czesci skladowe kukielek wykorzystane do animacji: pozdr :)
BetiiX Napisano 21 Maj 2015 Autor Napisano 21 Maj 2015 Spirit of Spring rysowane na jedna z CHOW, plus dwa szkice :) pozdrawiam!
PodwojneD Napisano 21 Maj 2015 Napisano 21 Maj 2015 Hej! Ja chyba subskrybuje Twoj blog. Widzialam juz te kukielki. Jestem bardzo ciekawa tej animacji co tworzysz, bo widzisz ja tez robie animacje o podobnej tematyce, w sensie tez bedzie kwiat paproci, tyle ze to nie jest motyw przewodni w mojej animacji. Co jest ciekawe, tez jestem z Lublina.
BetiiX Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 PodwojneD dzieki :) heh, to smieszny zbieg okolicznosci ze obie w tej tematyce animacje robimy :) szkice i niesmiala proba zrobienia ilustracji (kadr waski, proporcje gdzies wyszly i kolory pewnie tez wygladaja kiepsko)
BetiiX Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Napisano 21 Czerwiec 2015 Czas na wrzutke, troszke roznosci z personalnych i nie tylko projektow :)
emmilius Napisano 23 Czerwiec 2015 Napisano 23 Czerwiec 2015 Ołówki i inne tradyszynale jak zwykle OK ale to pewnie wiesz. Duży rozjazd pomiędzy tym a DP. Powiedz czy jak malujesz w PS-ie zaczynasz od plamy czy od lineartu? Nie wiem czemu mam wrażenie że jak masz lineart gotowy to jakby lepiej i bryła i walor Ci wychodziły.
biglebowsky Napisano 23 Czerwiec 2015 Napisano 23 Czerwiec 2015 Ano, słusznie emmilius pisze. Linia operujesz ładnie, kształty masz milusie ale chyba nie czujesz tych kształtów w przestrzeni i stąd malowane digitale są płaskie. Opanuj dobrze podstawowe bryły, kulki i boksy ale tak z reala, nie z głowy, żeby rozkminić jak zachowuje się światło na obiekcie i będzie super.
BetiiX Napisano 2 Lipiec 2015 Autor Napisano 2 Lipiec 2015 dziek za odwiedziny :) @emmilius - zawsze zaczynam od szkicu i dosyc czesto od bardziej wykonczonego lineartu, ale przyznam ze ostatnio probuje malowac bez i jak widac srednio mi to idzie. @biglebowsky - ah ta bryla, trzeba wrocic do martwej i wygospodarowac troche czasu na cwiczenia co by post nie byl bez artow, dwa domkowe koncepty i studia z wreck-it ralph. pozdro!
BetiiX Napisano 5 Listopad 2015 Autor Napisano 5 Listopad 2015 Oj dlugo mnie tu niebylo, dlugo... czas na roznosci. i bardzo nie na czasie szkic, bo juz 10 miesiecy mamy za soba, heh.
BetiiX Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Napisano 23 Grudzień 2015 Swieta juz za rogiem, a teczka gdzies zaginela. Czas zaktualizowac i zyczenia przeslac. Wesolych, pogodnych swiat, cintiqow pod choinka i mnostwa wolnego czasu na rysowanie wlasnych rzeczy :)
wwysocki Napisano 14 Styczeń 2016 Napisano 14 Styczeń 2016 Cześć, bardzo podobają mi się te stylizowane postacie, mają taki spoko charakterek. Domki i propsy też fajne. Spróbuj może pobawić się bardziej szejpami, tak by nieco dynamizmu nabrały. Myślę, że Twoje prace mogą na tym skorzystać. Powodzonka i nie mogę się doczekać by zobaczyć więcej prac ;)
BetiiX Napisano 15 Styczeń 2016 Autor Napisano 15 Styczeń 2016 Dzieki @wwysocki :) Przy okazji odkurze teczke, jako ze zaczelam jeden z tych 'daily sketch challenge' - przez caly rok min jeden szkic dziennie (lub wiecej) nadajacy sie do pokazania. I idzie dobrze, tylko jeden dzien poki co ominelam (ale wymowke mam solidna, szpital, narkoza, w takich warunkach ciezko szkicowac). Osobiscie uwazam ten szkicowy challenge za swietna wymowke do eksperymentowania i wyrobienia sie z artem w ok 30 min (a majac male dziecko to 30 min spokoju brzmi magicznie!) I kilka innych rzeczy zrobionych w miedzyczasie:
BetiiX Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Napisano 24 Styczeń 2016 I szkicowego challenga ciag dalszy. pozdro!
wwysocki Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 dobrze jest =D rozważ wplecenie jakiejś anatomii to planu zajęć, anatomia zawsze na propsie =D
BetiiX Napisano 13 Luty 2016 Autor Napisano 13 Luty 2016 dzieki @wwysocki i @sicksicksick :) a anatomie staram sie wplatac nocami, ale po polnocy ciezko sie czyta bridgmana czy loomisa. tak czy siak, lece dalej z dziennymi szkicami, o to kilka z nich plus podsumowanie stycznia. poki co jestem zaangazowana w kilka projektow i skrobie cartoonki by illustracje do ksiazeczek dla dzieci robic, miejmy nadzieje ze za jakis czas wrzuce cos lepszego niz szkice. tyle pozaczynanych prac, az wstyd!
BetiiX Napisano 28 Marzec 2016 Autor Napisano 28 Marzec 2016 Czas na poswiateczna aktualizacje pelna roznosci, bo troche sie nazbieralo.
BetiiX Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Napisano 12 Kwiecień 2016 Czas na kolejny update teczki, a co! Kilka roznosci z gry nad ktora mialam przyjemnosc pracowac, Juicy Fruity Smash. kolejny zestaw buteleczek: i rozne cartoonki I to chyba tyle na razie, musze w koncu jakies wlasne prace wykonczyc, bo same szkice leca od paru miesiecy.
wajktor Napisano 13 Kwiecień 2016 Napisano 13 Kwiecień 2016 Masz bardzo przyjemne prace. Wydaje mi się, że eksperymentowanie z kolorami mogłoby wyjść Ci na dobre. Mam na myśli próbę mieszania (na jednym materiale typu włosy): -dwóch lub więcej różnych ale dobrze do siebie pasujących kolorów -jednego koloru ale o różnym poziomie nasycenia (nie bój się szarości, szczególnie obok mocno nasyconych kolorów) Ogólnie niech dużo się dzieje.
BetiiX Napisano 17 Kwiecień 2016 Autor Napisano 17 Kwiecień 2016 Dzieki wajktor! z kolorkiem pokombinuje tak jak piszesz. a poki co kilka szkicow.
Rain Napisano 17 Kwiecień 2016 Napisano 17 Kwiecień 2016 Bardzo fajne są te syreny, dobre kształty ogonów, stylizacja :) Poleciłbym nawet bardziej te pozy' powyginać', zacząć od szybkiego gesture, trochę pobawić się rytmem. ( syreny są pod tym względem spoko ale myślę, że brakuje tego przy tych dalszych postaciach(pozach). Hampton'a polecam :) CZIRS!
telthona Napisano 18 Kwiecień 2016 Napisano 18 Kwiecień 2016 Hej Betty! Jak robisz designy np flakonów jak tu http://i103.photobucket.com/albums/m136/shy4_2006/2_zpsp1yeuhfc.jpg , lub innych propsów, to po za kształtem (najważniejszy element designu) i kolorem (drugi najbardziej rzucający się element designu) dorzuć jeszcze warstwę "detalu". Jest mnóstwo świetnych refek na necie jak takie fiolki mogą być labelowane, znakowane, jaką fakturę może mieć szkło (np popękane) albo mogą być jeszcze warstwy dekoracji jak polichromia, albo metalowe deco w arabeski etc. Tak samo zatyczka może być różna, może być z korku albo ze szkła, albo porcelany. (gorąco polecam pinterest w szukaniu inspiracji: https://uk.pinterest.com/search/pins/?q=alchemist&rs=typed&0=alchemist|typed ) Warto myśleć o takich detalach, które rozróżnią ten sam typ propsu od siebie na pierwszy rzut oka. W sensie to co czyni Ciebie designerem to jest właśnie myślenie o tych detalach, które odróżniają ogólnie pojęte "krzesło" > http://www.e-meblostyl.pl/files/e-meblostyl_stoly_krzesla_k8.jpg http://3.bp.blogspot.com/-VcoH4fkxPRA/Uc3lLvxagfI/AAAAAAAABhE/AbVcnDYmRGg/s600/201.jpg Czyli jeśli ktoś patrzy na Twój design, i łatwo może zidentyfikować "co" to jest, ale bez przymiotników to znaczy że nie wystarczająco pytań typu "Jaki?" sobie zadałaś w trakcie projektowania. No to jeśli masz np zaprojektować potiony alembiki, flaski i buteleczki, to zawsze zadaj sobie pare pytań typu "JAKIE?" ~ "stare, nowoczesne czy futurystyczne?" "jaki rozmiar?" "brudne, czyste, puste, pełne, nowe?" "używane przez kogoś profesjonalnie czy amatorsko?" "funkcjonalne czy ozdobne?" "tanie czy drogie?" etc. Takie pytania pozwolą Ci wygenerować chociaż kilka pomysłów które sprawią że te propsy nie będą "generickowe", a np będą "stare, upaćkane miksturą, zakurzone i zatkane na odwal się" albo "drogie, świeżo nabyte w sklepie, dekoracyjne, z karteczką instrukcji użycia, należące do szlachcica".
Rekomendowane odpowiedzi