Napisano 9 Czerwiec 200420 l To maja zabawa z renderem w max. narazie malo detali ale ciagle nad tym pracuje . licze na opinije i propozycje z gory dziekowa :D
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Cień za ostry, tekstura podłogi rozmazana. Poza tym jak na początek bardzo fajnie. Przyjemny renderek. Pracuj dalej.
Napisano 9 Czerwiec 200420 l hmm bardzo fajny minimal. super kadr i architektura. tekstury kiepskie ale ladne gi. podasz jakies szczegoly technicze? rendertime, na czym, ustawienia :D
Napisano 10 Czerwiec 200420 l eheheh :) pussik tylko pozozdroscic chcialbym miec taka czystosc u siebie w pokoju :p
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor tak apropo cienia. co do czasu reneru to wczesniejszy robil sie przez 13 min a ten przez 1h wina tego jest Volume light .przy nastepnym poscie postaram sie umiescic ustawienia swiatel i vraya.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Moim zdaniem pierwszy render był lepszy, chociaż w drugim podłoga jest lepiej oświetlona:-) Chyba wystarczyłoby tylko zmiękczyć cienie z pierwszego rendera i byłoby git. Chyba niepotrzebnie ten bump na podłodze. Przydałaby się jakaś delikatna textura schodów, bo na razie to wyglądają, jakby były z tektury;-) Tylko delikatna, bo ta czystość i sterylność to nawet mi się podoba:-) Jeśli chodzi o balustradę, to może dorób takie cienkie linki stalowe w poziomie? Rozdzielczość mapy podłogi pozostawia wiele do życzenia:-/ Ogólnie super, bardzo mi się podoba:-)))
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Moim zdaniem ta porecz oraz kawalek tego sufitu podpartego przez slup sa zdecydowanie za nisko. Wyglada to strasznie nierealistycznie. Pozdrawiam
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor a moze to pomieszczenie jest przerobionym magazynem a ten \"podpierany sufit\" to dobudowka np. z toaleta... jesli chesz powiedziec ze jest to nie mozliwe to niema sprawy ... ale nie dlamnie :P
Napisano 10 Czerwiec 200420 l zdecydowanie popracuj nad teksturami.. po pierwsze zmniejsz skalę tex podłogi pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Byłoby super gdyby w tych doniczkach było trochę zieleni, chociaż tak mi się też podoba
Napisano 10 Czerwiec 200420 l fajna prosta i przyjemna pracka. moim zdaniem render nr 1 byl lepszy bo ten drugi to troszke za jasne :) pozdro
Napisano 10 Czerwiec 200420 l 1)jeśli chodzi o oświetlenie to render nr 1 mi się bardziej podoba - rozmyj tylko cienie aby byłypodobne do tych na drugim obrazku 2) podłoga - wygląda lepiej na drugim renderze 3) poręcz nie ma żadnej podpory - jeśli ktoś naprawdę będzie chciał się o nią oprzeć, to się raczej złamie :) chyba że to ma być własnie taka pułapka
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Mkk3a--> Jak nie ma podpory?? A poza tym przy tej grubości rurze prędzej się spocisz niż to żłamiesz :) (wiem z autopsji :))
Napisano 10 Czerwiec 200420 l hm, może faktycznie przesadziłem z tym złamaniem, ale podpory dalej nie widzę :) jak możesz to obrysuj w PS jakąś czerwoną kreską czy coś w tym stylu, bo naprawdę nie mogę jej znaleźć
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor Tak Tak CS dobra sprawa (sam gram w klanie :) . nowy render zmianu jak widac dosc znaczne . co do podporki to znajduje sie ona w miejscu jdzie schody zmieniaja kierunek :P zielen jest przwidziana :P ale nie wiem czy w tych donicach czy dodam moze jakies szklane naczynie z woda :D te odbicia swiatla od skla zawsze bajerancko wygladaja :D nad tym cieniem popracuje i birac przyklad z nauk wschodu wybiore droge srodka :D
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Whoa, ale żeś oczojebną texturę podłogi zrobił :) Z tym niklem to był dobry pomysł
Napisano 10 Czerwiec 200420 l hm, sciany mocno nie pasuja do podlogi, a podloga ladniejsza od scian, wiec zrob sciany w kolorze blizszym kolorze podlogi :)
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor no textura podlogi bedzie jasniejasz ... albo ciany jedne na zielono :P to wtedy juz wogle bedzie \"oczojebnie\" :D
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Wszystko jest gites daj tylko troche zieleni i będzie można powiedzieć finito
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Ja bym jednak tak dla świętego spokoju dał podpórke na początku schodów, tak patrząc oczami Murphy\'ego to większość z gości (jak nie i sam własiciel domu), będzie się zabijało o te podpórke wchodząc na schody poprzez nabicie sie na nią. No chyba, ze to kolejna pułapka ;]. Ogólnie to pierwszy render był the best, ale kombinuj, bo wygląda to super:) Aha i czy to jest dom dla Krasnoludów ?:P
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Pierwszy render najlepszy, a z softshadows bylby poza dyskusją - ta neutralnosc barw wychodzi na dobre, sprobuj jeszcze BW. Pozostale przekombinowane... - potwornie przepalone schody!!! - porecze sie zlewaja ze soba, poza tym zakonczenie poreczy - to by sie zgielo jak by sie kto oparl zglaszal ten fakt mkk3a - poza tym porecz jest za niska, - obraz rowniez wisi za nisko co juz zauwazyl chveti. Mysle, ze wydluzenie kadru nie spowoduje zadnego uszczerbku - kompozycja sie utrzyma, a porecz i obraz bedzie na wlasciwej wysokosci. Wlasciwie procz rozmycia cieni, reszte koncowego efektu moglbys uzyskac w PSie, zamiast kombinowac z emisja GI renderera. Sugeruje rowniez koncowy obraz zaopatrzyc w mocną ramkę! Pozdro Marek
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor DZieki za wszelkie rady i porady ktore otrzymalem do tej pory :D licze na dalsza pomoc :P a tym czasem renderek z nowa poreczom :P i podloga
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Pierwszy render robi nawieksze wrazenie, drugi zbyt jasny - poza tym przy schodach 7,8,9 - przy scianie strasznie sie rozmywa obraz i nie widac granicy. trzeciego wogolnie nie biore pod uwage. pozdr [Edited on 11-6-2004 by theurgicus]
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor plusem 1 renderu jest podloga .. tak krytykowana przez wiekrzosc ... nadaje ona jednak sterylnego swiatlo ... ktore najlpeiej pasuje do tego otoczenia ... taka samo jes z ostrymi cieniami ktore wspolgraja z ascetycznym wnetrzem ... a wiec aby pojsc dalej cosfne sie do poczatku :D
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Ja się przyczepię tej balustrady. Myślałam, że jest jeszcze niedokończona, więc ni ekomentowałam, ale widzę, że na tym zamierzasz pozostać:-/ Balustrada standarowo powinna mieć wysokość 110 cm. Stopnica schodka to ok 30 cm, więc z proporcji \"na oko\" wynika, że Twoja balustrada ma wysokość ok 50-60 cm:-/ Proporcji innych elementów się nie czepiam, bo do końca nie wiadomo co to za elementy (ale oczywiście to jest OK). Co do samej balustrady: ta rura powinna mieć pionowe podpory co minimum 1 metr. Poza tym wypadałoby rozpiąć pomiędzy tymi pionowymi podporami jakieś stalowe linki (choś oczywiście niekoniecznie). Tak jest oczywiście w realu, ale może Twoim zamierzeniem nie było wierne odtworzenie rzeczywistości. Jeśli tak, to OK:-)
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor aha co do tych podporek poreczy to juz zauwazylem blad :P wiec to mozecie sobie darowc :D
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Poręcz na scianie zupełnie nie potrzebna. Zlewa się z tą przy krawędzi schodów i wygląda jakby się coś popsuło. Podłoga przedostatnia jest dobra tylko brakuje reflectiona z rozmyciem:D
Napisano 13 Czerwiec 200420 l obrazeczek nabiera wyrazu i coraz bardziej mi sie podoba ... mam jednak kilka pytan co do niego ... 1) co to jest to zalamanie przy gornym mocowaniu tego filara srebrnego ? 2) gorna krawedz obrazu sprawia wrazenie jakby odstawala znacznie od sciany (bardziej niz dolna) pozdrawiam ...
Napisano 13 Czerwiec 200420 l zipper --> drugie twoje spostrzezenie chyba niebardzo trafne wydaje mi sie ze to wynik zludzenia :) i ze obraz jest ok . Mnie natomiast nie podoba sie ten metalowy filar , material jest do bani .
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Wydaje mi się, że pionowe elementy balustrady są za gęsto rozstawione:-/ Ja bym dała co drugi schodek, ewentualnie co półtora, przydałoby się też rozpiąć te linki (linka stalowa, grybość około 0,5 cm, w odstępach w pionie co 10 cm). Materiał chrom jest do bani, może zrób mniej świecący (czyli stal a nie chrom), ewentualnie polakierować to czymś - np. na czerwono:-D Coś się dzieje z rogiem tego nawisu, tuż przy słupie. Obrazy to się nawet wiesza pod skosem:-D
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Twoja praca jest zbyt sterylna :( ale mysle ze jest to poczatek i jeszcze duzo rzeczy sie zmieni lub poprawi ;)
Napisano 13 Czerwiec 200420 l Autor dziaki za za trafne spostrzezenia :D ale co do obrazu to naprawde jet on bardziej odchylony (ale nie znacznie ) u gory . jest to wynik takiego a nie innego mocowania go na scianie . gdy obraz znajduje sie na wiekrzej wysokosci niz zwykle pochyla sie go zeby byl w oelni widodoczny . co do zalamania na scianie to mialo to byc takie fajne wykonczenie :) ale nie bedzie .... a porecz przy scianie usune :P bo to naprawde nie pptrzebne :D poeksperymentuje tez z chromem moze wynajde cos leprzego co zadowoli najwiekrzych smakoszy :D
Napisano 17 Czerwiec 200420 l poręcz zbyt niska, i ma nieładny design, chyba juz ktos to zauwazył wczesniej, no i ta rurka będaca imitacją słupa, tez jakos mi nie podchodzi, a reszta jak najbardziej ok... pozdrawiam