Jump to content

Sterowanie kamerą w Maya z Iphone'a

adek

Recommended Posts

CameraMan dla Maya to interesujący program dla posiadaczy Iphone'a 4. Za pomocą tego programu i telefonu (wykorzystując jego żyroskop) możemy sterować kamerą w programie Maya. Zachęcam do obejrzenia wideo autora programu.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1702

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ale chyba jeszcze nie ma tego na AppStore bo jak klikam na link to przechodzi na stronę Apple :/ na samym iTunes tez nie znajduje

xrs autor na tym flimki mowi, ze musi zrobic klilka tweakow i ma nadziej ze wkrotce ukaze sie na Appstrorze, wiec jeszcze go nie ma... a programik bardzo fajny

Tak po prawdzie to dla takiej zabawki nie trzeba by iphona..., jest trochę wynalazków w internecie opartych o wiimote + arduino (chociaż nie wiem po co arduino skoro dużo taniej wyjdzie kupić samą atmege, a wiimote można zastąpić od razu modułem akcelerometru ale mniejsza o to) tylko kwestia żeby ktoś jeszcze soft napisał który by dane wrzucał do maxa :) było by fajnie, ale jednego mi brak w tym rozwiązaniu przydał by się drugi akcelerometr do drugiej ręki żeby poruszać się jeszcze przód , tył , boki. wtedy to by było coś :D