adek Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 CameraMan dla Maya to interesujący program dla posiadaczy Iphone'a 4. Za pomocą tego programu i telefonu (wykorzystując jego żyroskop) możemy sterować kamerą w programie Maya. Zachęcam do obejrzenia wideo autora programu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1702 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 No prosze, czego to ludzie nie wymyślą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 30 Marzec 2011 Autor Share Napisano 30 Marzec 2011 No bardzo fajny pomysł. Działa to dosyć płynnie, do takich ujęć niby z kamery kręconej z ręki może być idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 ironia losu, jak mam iphone, to teraz nie mam maya :/ a potrzebne mi to bylo...ehh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrs Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Ale chyba jeszcze nie ma tego na AppStore bo jak klikam na link to przechodzi na stronę Apple :/ na samym iTunes tez nie znajduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Fajny pomysł:) brakuje jeszcze riga na ramię do iPhone:) szkoda że do 4:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Ciekawa zabawa... jeszcze brakuje mi Iphona i Mayki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Ale chyba jeszcze nie ma tego na AppStore bo jak klikam na link to przechodzi na stronę Apple :/ na samym iTunes tez nie znajduje xrs autor na tym flimki mowi, ze musi zrobic klilka tweakow i ma nadziej ze wkrotce ukaze sie na Appstrorze, wiec jeszcze go nie ma... a programik bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrs Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 aj.. ;) dzięki Pawelkos - nie oglądałem szczegółowo tego filmiku :/ samo rozwiązanie z pewnością będzie przydatne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Dla tych co najpierw czytają a potem oglądają: Przewińcie do 9 minuty, żeby zobaczyć jak to działa w praktyce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Tak po prawdzie to dla takiej zabawki nie trzeba by iphona..., jest trochę wynalazków w internecie opartych o wiimote + arduino (chociaż nie wiem po co arduino skoro dużo taniej wyjdzie kupić samą atmege, a wiimote można zastąpić od razu modułem akcelerometru ale mniejsza o to) tylko kwestia żeby ktoś jeszcze soft napisał który by dane wrzucał do maxa :) było by fajnie, ale jednego mi brak w tym rozwiązaniu przydał by się drugi akcelerometr do drugiej ręki żeby poruszać się jeszcze przód , tył , boki. wtedy to by było coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi