Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Dorzucę do galerii jeszcze trochę architektury. Taka składanka 3d i 2d. Komentarze mile widziane.

Pozdrawiam

e101_front_PS.jpg

e101_tyl_PS.jpg

Update 10.04.2011

e103_front_PS.jpg

e103_tyl_PS.jpg

Update 01.05.2011

e105_front_PS.jpg

e105_tyl_PS.jpg

Update 07.05.2011

e106_front_PS.jpg

e106_tyl_PS.jpg

Update 12.05.2011

e102_front_PS.jpg

Edytowane przez Tores

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 7,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co jest 3d a co jest fotką ? :) Ogólnie to bardzo ładnie.

Napisano

fajna wizka, i w sumie prosty dom a cieszy bryła :) [podobają mi się te liście na tarasie ;D]

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze. Cieszę się, że się podoba, mimo że to nie jest jakaś super nowoczesna architektura ale spokojny domek na wsi.

3d to budynek i wnętrze, ogrodzenie i listki na tarasie oraz wjeździe rozrzucone scatterem po liniach z maską gęstości.

Reszta to już zbieranina zdjęć.

Pawulski - co do recepturki to oglądaj naturę, żyj w zgodzie z naturalnym oświetleniem, naucz się używać odpowiednio masek w PS, rzucaj ciekawe cienie na budynek i otoczenie jak tylko możesz na stykch trawy ze ścianami używaj modelu trawy rozsianej scatterem lub czymkolwiek aby nie bawić się w rysowanie pojedynczych źdźbeł gdy wrzucisz trawę ze zdjęcia i kombinuj z ustawieniem tego wszystkiego aby kompozycja dobrze wglądała:)

Napisano

świetnie zgrana zieleń - powiem szczerze jestem pod wrażeniem.

jak z czasem pracy nad taką wizką (ujęciem jednym) orientacyjnie oczywiście.

Napisano
  • Autor

Dzięki Loki

Jeden dzień na mapowanie, próbne ujęcia i do klienta do zaakceptowania.

Jeden dzień na ustawienie kompozycji do jednego ujęcia (to jest chyba najcięższa praca) i do klienta. Jak jest akceptacja to pozostaje dopracowanie masek ponieważ nie mam wszystkiego wyciętego ze zdjęć.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ponieważ nie chcę zakładać nowych wątków a domki w tym stylu co jakiś czas będą pojawiać się nowe, to bedę co jakiś czas robił jego upgrade.

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo ladnie, schludnie, czysto i swietny montarz. Ciezko powiedziec co jest 3D a to mowi samo za siebie. Gratulacje

Napisano
  • Autor

Dzięki za następne komentarze

Touch - jak się przekonałem trawa to czynnik tak samo ważny jak i sam budynek. Fajnie, że się podoba

fabws - dzięki :)

PS. zapraszam do obejrzenia następnego domu.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności