Napisano 9 Kwiecień 201113 l Wraz z kilkoma osobami z koła naukowego Shader na AGH w Krakowie pracujemy nad platformówką zręcznościowo-logiczną opartą o baśń Czerwony Kapturek. Inspirujemy się takimi tytułami jak: Braid, Misadventures of P.B. Winterbottom, Lylian. Zapraszam na blog produkcyjny: http://www.czerwonykapturek.wordpress.com/ Wciąż są miejsca dla osób chętnych do tworzenia grafiki. Mile widziane komentarze (zwłaszcza konstruktywna krytyka).
Napisano 19 Kwiecień 201113 l trzymam kciuki zeby sie udalo, narazie malutko, a jak bedizecie mieli cos zrobione to wrzucajcie na forum, chetnie popatrzymy... Pamietajcie ze gierka musi miec to "cos" jak wlasnie Braid czy Limbo...
Napisano 19 Kwiecień 201113 l fajne, troszkę jakby wpisy poznikały chyba że ja nie umiem przeglądać, szkoda że nie mam więcej czasu, a nie chcę łapać zbyt wielu srok za ogon powodzenia też będę od czasu do czasu zaglądął jak postępują prace
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Autor Dzięki za zainteresowanie. Liczyłem między innymi na to, że ludzi zaciekawi nasz projekt aby później jak nas zobaczą w CDA mogli powiedzieć: "śledziłem produkcję tej gry od samego poczatku" XD tak poważnie to dodałem nowy wpis na blog więc zapraszam.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;)
Napisano 20 Kwiecień 201113 l Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;) wprawdzie na razienie mam czasu ale też z chęcią się tego dowiem ;D
Napisano 20 Kwiecień 201113 l Autor Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;) W tej chwili znaleźliśmy kogoś, jednak współpracę dopiero zaczynamy więc trudno mi powiedzieć czy taki stan rzeczy się utrzyma. Fajnie, że jesteś zainteresowany i gdybyśmy jednak z jakichś powodów potrzebowali grafika to na pewno się odezwę. Co do samych wymagań to mieszanka http://bottomgame.blogspot.com/ i Braida :)
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Autor Zachęcam do ponownego odwiedzenia bloga, gdyż pojawiły się pierwsze szkice nowych grafików, których zwerbowaliśmy dzięki temu forum oraz warsztat.gd. http://czerwonykapturek.wordpress.com/
Napisano 29 Kwiecień 201113 l okuligowski - bardzo fajny projekt:) ogólnie nie przepadam za takimi (przeważnie) ale...to jakoś tak..zainteresowało mnie:) podoba mi się klimat...mroczne scenerie itd..super:)
Napisano 29 Kwiecień 201113 l czerwone kapturki ostatnio bardzo popularne są ;) koncept kapturka dla mnie dziwny, ale ma swój urok. Tło bardzo klimatyczne. Możecie pokusić sie o jakiś gradient kolorystyczny. np dalsze plany nabierają koloru czerwonego/fioletowego/prawie dowolnego :)
Napisano 29 Kwiecień 201113 l te nóżki też mają swój urok. dziewczynka po lewej zdecydowanie bardziej interesująca (graficznie). szkic poziomu - rewelacja. podpisuję się pod Eric_Draven, bardzo klimatyczne lecz zbyt monochromatyczne pozdrawiam i powodzenia
Napisano 29 Kwiecień 201113 l czerwone kapturki ostatnio bardzo popularne są ;) koncept kapturka dla mnie dziwny, ale ma swój urok. Tło bardzo klimatyczne. Możecie pokusić sie o jakiś gradient kolorystyczny. np dalsze plany nabierają koloru czerwonego/fioletowego/prawie dowolnego :) wiesz, nawet znany już motyw, historię jeśli ją ciekawie przedstawisz może stać się hiciorem...a jeśli chodzi o kolorystykę toooo heh:) tak ją sobie wyobrażam,... mrocznie i groźnie nad kapturkiem ostro bym popracowała:) inaczej ją sobie wyobrażam:) Edytowane 30 Kwiecień 201113 l przez Selena
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Autor Dziękuję za wszystkie komentarze. Z tą paletą monochromatyczną to raczej nie będziemy wiele zmieniali bo koncepcja ograniczonej liczby kolorów towarzyszy nam prawie od początku. Taki był zamysł i po prostu nie chcemy, żeby było zbyt kolorowo. A te nóżki to śmieszna sprawa bo już kilka osób powiedziało że są spoko, a jednak mnie się nadal nie podobają. Zauważyłem właśnie, że motyw Czerwonego Kapturka nie jest żadną nowością ale myślę, że nasza interpretacja i tak wniesie coś nowego. Zaskoczony jestem, że na max3d tyle osób się zainteresowało a na digarcie NIKT nie raczył miłego słowa powiedzieć :D
Napisano 29 Kwiecień 201113 l fakt klimatyczne. duzy plus. na digarcie spadasz z tablicy po godzinie wiec nic dziwnego.
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Dzielcie się graficzkami, a widownia będzie rosła :) Grafika jest fajna, ale ostatnio dosyć modna i przez to może się nie przebić. Nie wiem ile takich projektów faktycznie powstaje i ostatecznie zostanie ukończonych, ale mam nadzieję, że szykujecie jakiegoś asa w rękawie, który pomoże w owym przebijaniu się z tłumku gier :) Moim zdaniem te małe banery dodawane do postów mają fajniejszy nastrój niż duża grafika (co nie zmienia tego, że i ta jest bardzo dobra :)). Na digarcie trzeba było dać coś o dodzie czy biberze, to przynajmniej hejterzy by wpadli coś napisać od siebie.
Napisano 13 Maj 201113 l Autor Zapraszam na blog. Trochę ciekawych szkiców i animacji. Do tego miło mi poinformować, że wkrótce będzie można zagrać w przykładową mapę.
Napisano 14 Maj 201113 l fajne! do drzew dla ułatwienia możecie użyć np Tree[d], wyrenderować, i użyć samych obrysów. Teraz kolorki wyglądają fajniej. w miejskich za dużo się działo i nie było widać głębi. Przyjemnie to wygląda
Napisano 2 Maj 201311 l Cześć. Po dosyć długim jak na taką produkcję czasie w końcu udało się nam ukończyć grę. Można ją pobrać za darmo z tej strony: http://czerwonykapturek.wordpress.com/ Na zachętę trailer: Od siebie dodam jako bonus parę grafik które spłodziłem podczas jej tworzenia, wiele expa spłynęło i mam nadzieję że nie jest to ostatnia produkcja tego typu przy której będę miał przyjemność pracować. koncepcje lokacji: ewolucja bohaterki i kilka assetów: screeny: Pozdro i (mam nadzieję) miłego grania!