okuligowski Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Wraz z kilkoma osobami z koła naukowego Shader na AGH w Krakowie pracujemy nad platformówką zręcznościowo-logiczną opartą o baśń Czerwony Kapturek. Inspirujemy się takimi tytułami jak: Braid, Misadventures of P.B. Winterbottom, Lylian. Zapraszam na blog produkcyjny: http://www.czerwonykapturek.wordpress.com/ Wciąż są miejsca dla osób chętnych do tworzenia grafiki. Mile widziane komentarze (zwłaszcza konstruktywna krytyka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 trzymam kciuki zeby sie udalo, narazie malutko, a jak bedizecie mieli cos zrobione to wrzucajcie na forum, chetnie popatrzymy... Pamietajcie ze gierka musi miec to "cos" jak wlasnie Braid czy Limbo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 fajne, troszkę jakby wpisy poznikały chyba że ja nie umiem przeglądać, szkoda że nie mam więcej czasu, a nie chcę łapać zbyt wielu srok za ogon powodzenia też będę od czasu do czasu zaglądął jak postępują prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okuligowski Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Dzięki za zainteresowanie. Liczyłem między innymi na to, że ludzi zaciekawi nasz projekt aby później jak nas zobaczą w CDA mogli powiedzieć: "śledziłem produkcję tej gry od samego poczatku" XD tak poważnie to dodałem nowy wpis na blog więc zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;) wprawdzie na razienie mam czasu ale też z chęcią się tego dowiem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okuligowski Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Możesz coś napisać więcej o wymaganiach graficznych dla grafika? Widziałem, że szukacie kogoś do grafiki ;) Mało obrazków trochę, ale z opisu projekt mnie zainteresował ;) W tej chwili znaleźliśmy kogoś, jednak współpracę dopiero zaczynamy więc trudno mi powiedzieć czy taki stan rzeczy się utrzyma. Fajnie, że jesteś zainteresowany i gdybyśmy jednak z jakichś powodów potrzebowali grafika to na pewno się odezwę. Co do samych wymagań to mieszanka http://bottomgame.blogspot.com/ i Braida :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okuligowski Napisano 29 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Zachęcam do ponownego odwiedzenia bloga, gdyż pojawiły się pierwsze szkice nowych grafików, których zwerbowaliśmy dzięki temu forum oraz warsztat.gd. http://czerwonykapturek.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 okuligowski - bardzo fajny projekt:) ogólnie nie przepadam za takimi (przeważnie) ale...to jakoś tak..zainteresowało mnie:) podoba mi się klimat...mroczne scenerie itd..super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 czerwone kapturki ostatnio bardzo popularne są ;) koncept kapturka dla mnie dziwny, ale ma swój urok. Tło bardzo klimatyczne. Możecie pokusić sie o jakiś gradient kolorystyczny. np dalsze plany nabierają koloru czerwonego/fioletowego/prawie dowolnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 te nóżki też mają swój urok. dziewczynka po lewej zdecydowanie bardziej interesująca (graficznie). szkic poziomu - rewelacja. podpisuję się pod Eric_Draven, bardzo klimatyczne lecz zbyt monochromatyczne pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 (edytowane) czerwone kapturki ostatnio bardzo popularne są ;) koncept kapturka dla mnie dziwny, ale ma swój urok. Tło bardzo klimatyczne. Możecie pokusić sie o jakiś gradient kolorystyczny. np dalsze plany nabierają koloru czerwonego/fioletowego/prawie dowolnego :) wiesz, nawet znany już motyw, historię jeśli ją ciekawie przedstawisz może stać się hiciorem...a jeśli chodzi o kolorystykę toooo heh:) tak ją sobie wyobrażam,... mrocznie i groźnie nad kapturkiem ostro bym popracowała:) inaczej ją sobie wyobrażam:) Edytowane 30 Kwiecień 2011 przez Selena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okuligowski Napisano 29 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dziękuję za wszystkie komentarze. Z tą paletą monochromatyczną to raczej nie będziemy wiele zmieniali bo koncepcja ograniczonej liczby kolorów towarzyszy nam prawie od początku. Taki był zamysł i po prostu nie chcemy, żeby było zbyt kolorowo. A te nóżki to śmieszna sprawa bo już kilka osób powiedziało że są spoko, a jednak mnie się nadal nie podobają. Zauważyłem właśnie, że motyw Czerwonego Kapturka nie jest żadną nowością ale myślę, że nasza interpretacja i tak wniesie coś nowego. Zaskoczony jestem, że na max3d tyle osób się zainteresowało a na digarcie NIKT nie raczył miłego słowa powiedzieć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 fakt klimatyczne. duzy plus. na digarcie spadasz z tablicy po godzinie wiec nic dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dzielcie się graficzkami, a widownia będzie rosła :) Grafika jest fajna, ale ostatnio dosyć modna i przez to może się nie przebić. Nie wiem ile takich projektów faktycznie powstaje i ostatecznie zostanie ukończonych, ale mam nadzieję, że szykujecie jakiegoś asa w rękawie, który pomoże w owym przebijaniu się z tłumku gier :) Moim zdaniem te małe banery dodawane do postów mają fajniejszy nastrój niż duża grafika (co nie zmienia tego, że i ta jest bardzo dobra :)). Na digarcie trzeba było dać coś o dodzie czy biberze, to przynajmniej hejterzy by wpadli coś napisać od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okuligowski Napisano 13 Maj 2011 Autor Share Napisano 13 Maj 2011 Zapraszam na blog. Trochę ciekawych szkiców i animacji. Do tego miło mi poinformować, że wkrótce będzie można zagrać w przykładową mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 fajne! do drzew dla ułatwienia możecie użyć np Tree[d], wyrenderować, i użyć samych obrysów. Teraz kolorki wyglądają fajniej. w miejskich za dużo się działo i nie było widać głębi. Przyjemnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzzz Napisano 2 Maj 2013 Share Napisano 2 Maj 2013 Cześć. Po dosyć długim jak na taką produkcję czasie w końcu udało się nam ukończyć grę. Można ją pobrać za darmo z tej strony: http://czerwonykapturek.wordpress.com/ Na zachętę trailer: Od siebie dodam jako bonus parę grafik które spłodziłem podczas jej tworzenia, wiele expa spłynęło i mam nadzieję że nie jest to ostatnia produkcja tego typu przy której będę miał przyjemność pracować. koncepcje lokacji: ewolucja bohaterki i kilka assetów: screeny: Pozdro i (mam nadzieję) miłego grania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi