indian Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 plakat by slowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raydley Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Świetny temat, tym razem coś zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 też się piszę, w przyszłym tygodniu coś zapodam :) szkoda że nie można by zrobić jeszcze renderingu z materiałami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Trzeba w końcu dupsko ruszyć, bo zbieram się do ponownego wzięcia udziału od TSM bodajże #13 :P. A temacik fajny. BTW Nie wchodźcie na tego devianta O_O...jest nieco...monotematyczny? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Jestem pierwszy! Automat do prania. Wiem że wygląda żałośnie, ale więcej mi się zrobić nie dało. Robione prosto z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) Ode mnie taki automat usypiający wściekłego kibola: Edit: Praca nie podchodzi pod głosowanie ;) Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez Dobrotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 hahahha ;D odrazu widać, że z Łodzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Volterius Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) Hej, to mój pierwszy post na tym forum, do tej pory tylko od czasu do czasu przychodziłem podglądać pracę mistrzów :D ! Wreszcie skusiłem się wziąć udział w speed modelingu :) . To tak, temat mojej pracy to "Średniowieczny automat do gier", czyli taka moja mała wizka automatu do gier, w wersji unplugged ;) . Szczerze mówiąc mimo dość szczegółowego planu co i jak ma wyglądać, to i tak nie zdążyłem zrobić 1/2 tego co zaplanowałem, masakra to 100 minut! Ale ogólnie jestem zadowolony, jakoś to wygląda, miały być jeszcze jakiś system linek do kukiełek idący dookoła, ale zabrakło mi czasu na cokolwiek innego i mimo niedoróbek postanowiłem opublikować :P ! Aha, soft to Blender 2.57. P.S. Mam nadzieje, że można było użyć takiej czcionki i przerobić na mesh? Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez Volterius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2011 jasne że można, świetny pomysł i równie dobre wykonanie :) bardzo ładnie panowie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raydley Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Volterius, świetny pomysł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Brakuje tylko przycisków akcji :P. Fajna pracka, ale mogłaby być bardziej dopracowana. A ja w końcu znalazłem pomysł :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Volterius Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Brakuje tylko przycisków akcji :P. Fajna pracka, ale mogłaby być bardziej dopracowana. Wiem, że brakuje, ale trzymałem sie tych 100 minut i nie chciałem przekraczać regulaminowego czasu ;) . Pragnę tylko nadmienić, że jestem totalnym amatorem i moje prace można policzyc na palcach jednej ręki, więc następnym razem będzie lepiej ;) . Z niecierpliwością czekam na inne prace, które zmiażdżą moją :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qunik7 Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam To mój pierwszy speed - sentymentalna muzyczna maszyna ;p - proszę mówić jeżeli coś jest nie tak - zmienie:) Brałem się do tych speedów już od dłuższego czasu - w końcu trzeba zacząć;p http://img806.imageshack.us/i/speed01.jpg/ Pozdrawiam Ps. rendery jakieś takie brudne powychodziły - ktoś mi powie dlaczego? (LT + skylight) Edytowane 18 Kwiecień 2011 przez Qunik7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 lol nigdy tupa gramofonu nie byla umieszczona na igle. Ta igla ma odczytywac plyte a nie ja orac, a pewnie by tak bylo gdybys umiescic cos tak stosunkowo ciezkiego na igle. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Volterius Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 (edytowane) lol nigdy tupa gramofonu nie byla umieszczona na igle. Ta igla ma odczytywac plyte a nie ja orac, a pewnie by tak bylo gdybys umiescic cos tak stosunkowo ciezkiego na igle. pozdr Nigdy nie mów nigdy :D Też mnie to na początku zdziwiło, ale wystarczy minutkę pogooglac i jest :) . Może autor pokaże refke? Bo imho to mogłoby działać, ale tuba chyba musiałaby być dłuższa, żeby środek ciężkości przesunąć z igły na to ramię. Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez Volterius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qunik7 Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 (edytowane) http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:His_Master%27s_Voice.jpg&filetimestamp=20070629155107 Volterius - dzięki za chwilę pogooglowania :) niestety czasu więcej nie było więc wygląda tak jak wygląda (fakt tuba delikatnie za krótka - lecz z 2 strony cała tba waży najwięcej na końcu bo tam jest najwięcej metalu więc myślę że i tak by się wszystko mogło zgadzać (tuba jest stosunkowo dża - większa niż na refce)) Pozdro Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez Qunik7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wogrodnik Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 W rzeczy samej, średnica tuby o dziwo jest największa na jej końcu aczkolwiek jej grzbiet nie wykracza za podporę (punkt podparcia) wspomnianej... a co się z tym wiąże prędzej można by było wykonywać nie tym sprzęcie grawerkę (monotonną zresztą) niż cokolwiek ciekawego usłyszeć... inna sprawa jest taka że to tu nie musi grać tylko modeling oceniamy Panowie:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Oto moja propozycja Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Takie coś w półtorej godzinki: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Czas : Poniżej 60 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 blinq, masz mój głos bo miałem identyczny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Liczydlo:) Max 2010 ok 30min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Praca nie na temat - w liczydle nie ma nic co działoby się automatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasamaru Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Podszedlem do tego bardziej humorystycznie A samo wszystko sie nie wyliczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomplus Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 23 Kwiecień 2011 Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Ruski automat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkhaor Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Znowu się nie wyrobiłem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 @Slide A co jest automatycznego w kiju bejsbolowym? :P Ruski automat ma mój głos! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slide Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 @Solo, tyle samo co w desce klozetowej ;D Z natury nie jestem czepialski i zwróciłem uwagę na to dopiero przy pracy yasamaru. To samo tyczy się wg mnie tego starego gramofonu i młynka do kawy. Nie będę nikomu wytykał jego pomysłu na modelowany obiekt, to tylko zabawa. Miałem zagwostkę ale ostatecznie mój głos oddałem dla Slim_. Też myślałem o jakiejś broni ale za późno i nie wiedziałem czy można zamienić i wrzucić nowy pomysł. Można tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 @Solo, tyle samo co w desce klozetowej ;D Z natury nie jestem czepialski i zwróciłem uwagę na to dopiero przy pracy yasamaru. To samo tyczy się wg mnie tego starego gramofonu i młynka do kawy. Nie będę nikomu wytykał jego pomysłu na modelowany obiekt, to tylko zabawa. Miałem zagwostkę ale ostatecznie mój głos oddałem dla Slim_. Też myślałem o jakiejś broni ale za późno i nie wiedziałem czy można zamienić i wrzucić nowy pomysł. Można tak? Ej ale co masz do młynka do kawy?? jak krecisz korbką to automatycznie kawa się mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 chyba nie automatycznie skoro kręcisz korbą ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 no to tak samo AK47, chyba nie automatycznie skoro naciskasz spust, i do tego musisz przeładowywać :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 naboje z magazynka przeładowywuja sie automatycznie po strzale. Łuski po nabojach tez automatycznie wyskakuja :). Jesli przytrzymam spust ak bedzie strzelał serią dlatego to karabin automatyczny, ale ja sie nie znam. Mozna mnie zdyskwalifikowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 wszystko co ma jakieś ruchome cześć które się poruszają można (wg mnie) nazwać automatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAlGER Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 pomogę wam;) Automat - urządzenie, maszyna lub ich zestaw, wykonujące samoczynnie cykl czynności lub operacji określony konstrukcją lub programem, niewymagające bezpośredniego udziału człowieka. źródło: wikipedia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Ej, wyjmijcie kije z tyłków. To tylko zabawa. Nad takimi rzeczami trzeba się było wcześniej zastanawiać, przed sondą. Koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi