Napisano 19 Czerwiec 200420 l jak wyzej, dodam jedynie, ze to troche wiecej jak speed troche mniej jak work, m,niejsza z tym calkowicie expresyjne w swej drodze powstawania, pomysl budowal sie w czasie rzeczywisty, ostatecznie przerost tresci nad formą, ale jakies zaczątki klimatu są, inaczej bym tu nie zamieszczal.. PROPORCJE itp. -nie byly wazne (oczywiscie :) ) swiadomosc bledow mam. prosze nie robic mi OT\'ów jak to bylo w topicu z ilustracjami. postac to mazianina z glowy, bez referek, wiec nie mam zamiaru jej wymierzac sowmiarką! sugerowane tytoly: \"world owner\" \"intro vs outro\" \"pressure\" itp..
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor dla userów o mniejszej rozdzialce monitora: [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Damian]
Napisano 19 Czerwiec 200420 l jak dla mnie super, chcialbym tak kiedys potrafic :) w sam raz na tapetke
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Bajer! Tytul \"intro vs outro\" mi sie podoba. Odnosnie postaci to naprawde niezla ta \"mazianina\" :)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l hmm choć nie wiem o co w tej pracy chodzi to jednak pod względm estetycznym podoba mi się; gdybyś w przybliżeniu napisał pod jakim kątem robiłeś tę pracę i w jakim celu - łatwiej byłoby krytykować ... :)
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor kurde co wy ze mnie chcecie me najwieksze secrety wyciskać! ;) tytoly / hasla takie jak\" \"your own world jail\" czy tez \"mind implode\" \"narrow scope of creativity\" i te wytzej podane, mowią same za siebie :) maksymalnie dynamiczna kompozycja, pełna napiec i kontrastow, dająca wrazenie \"przepływu\" tresci, od formy zamknietej do otwartej, od syntezy do analizy od figuratywnosci do abstrakcji i expresji, od rozedrganej bryły do expresyjnego gestu, - moglbym tak sobie gadac z godzine jescze, wiele mam takich pracek pokazujących zunifikowana postac, w akcie kreowania, tworzenia... np. moj film \"the aim\". lubie poprostu ten klimat surrealistycznej pustki i człowieczka zawieszonego w prozni. cos jak ilustracja \"aktu tworzenia\" , artyzmu, artysty, tworzenia samego z siebie, itp itd, etc... i całe stronice innych idealistycznych banałow mozna dopisywac :) - ale sami prosiliscie. co do [pracki, to powiedzy jedna z wielu, tak zamiast maziac bez celu ubrałem to w jakąs ładna idee i wykreowalem to wg, jud wymeczonego przezemnie \"surrealistyczno - expresjonistycznego\" wzoru. -( w tym przypadku pojęcia są bardzo \"umowne\" ) ;) [Wyedytowany dnia 19-6-2004 > Damian]
Napisano 19 Czerwiec 200420 l Autor a i na koniec dodalem jeszcze kaligrafie i wyszlo jak z 2advanced :) mi sie tam nei podoba..
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Tak ... 2advanced na maxa ... choc jak na 2advanced nieco przy brudne ... ale wychodzi na pozytyw! fajne! .... koza kokieteria? ...eeee...
Napisano 20 Czerwiec 200420 l 2advanced tylko to znacie? 2advanced nie odkrylo nowego stylu w grafice uzytkowej inspirowanej flashem. 2advanced to przebajerowana czesc tego nurtu wcale nie najlepsza i na pewno nie prekursorska. nie wiem kto wam wmowil takie bzdury. przed rokiem 2000 jakos sobie nie przypominam 2advanced. na linkdup rzadzil niejaki gmunk z kumplem ktorego imienia juz nie pamietam. jesli juz kogos posadzac to oni wyznaczali trendy. damian jestes trendy? ;) i znow poser? :P not bad not something special. good work dude ;)
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Autor akdsn nie obrazaj mnie tym pozerem, chyba bym dwa razy dluzej go tam ustawial niz to narysowalem!. i co ty sie tak wsciekasz na to 2adv to dalem do zrozumienia iz nie cierpie tego stylu,(nasladownictwa stylow) ale po dodaniu typografi, wyszlo to jak jedna z ich wielu tapet. co do 2adv to nik tu niue debatowal czy są spox czy nie są i czy to ich styl czy nie... wiec nie wiem z kąd to nagle oburzenie.... zly dzien? :P:P:P ;) rozmowe o 2advanced bede od tej pory tolerowal jako OT i bede usowal kolejne posty. ten dzial sluzy dyskusji na temat pracy a nie trendow. no i piszcie cos konstruktywnego.... ;)
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Boze, a czego Ty sie spodziewasz na tym forum? Wiekszosc nie podskoczy Ci do piet, a Ty chcesz konstruktywna krytyke. A co do pracy - nawet fajne ;> edit: ps. pokaz siatke! ;> [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > dr Ug]
Napisano 20 Czerwiec 200420 l rany damian, gdy oglądałem ten projekt pierwszy raz, to miałem nadzieję, że jest on częścią większej całości za którą kryje się jakaś myśl; z twojego opisu jednak widzę, że jest to tak naprawdę tylko ćwiczonko na kompozycję i dopasowanie stylistyczne; tytuły typu \"your own world jail\" czy też \"world owner\" są tylko usprawiedliwieniem efekciarstwa do którego dążyłeś; z komentarzy typu \"no nawet fajne\" powinieneś wyciągnąć wniosek, że to co chciałeś osiągnąć osiągnąłeś; całość jest przyjemna dla oka, nie przegiąłeś w kierunku kiczu (co jest łatwe w takich klimatach) - masz wyczucie kiedy powiedzieć stop i to ci się chwali; można się tak rozpisywać a można to lapidarnie określić \"no nawet fajne\" to wszystko; zamiast się cieszyć - marudzisz. mnie osobiście takie extremy emocjonalne się przejadły w czasach gdy w dzieciństwie zaczytywałem się w komiksach from USA; teraz bez szerszego kontekstu już mną nie zakręci; ostatnie znaczki z tej serii znalazłem w teledyskach zespołu \"tool\" np. \"sober\", \"schism\", \"stinkfist\"; jeśli chciałeś wskoczyć na tę samą półkę pod względem wartsztatu i emocjonalnego przekazu to dłuuuuga droga jeszcze przed tobą. dr ug ma chyba rację, niewielu z tego forum da radę zaszaleć w tych tematach tak jak ty to robisz, więc ciężko o wymianę doświadaczeń; z twojego komentarza czuć, że masz dystans do pracy i świadomość niedoskonałości; życzliwy user może to tylko potwierdzić i życzyć powodzenia w dalszj pracy. //p.s. czcionka w stylistyce 2advanced nie razi, ale rzeczywiście trochę spłaszcza przekaz.
Napisano 20 Czerwiec 200420 l damian przeciez wiesz ze sobie jaja robie. twoja praca nie jest odkrywcza ani powalajaca lecz po prostu bardzo dobra w swojej prostocie. do momentu kiedy jest to `tylko` artwork, sposob i celowosc zastosowanej typografii moze niektorych razic (mnie rowniez czasami) ale uzycie takich trickow w grafice uzytkowej juz ma sens. jeszcze sie uczysz i takie cwiczenia sa bardzo dobre, a uczyc sie bedziesz cale zycie, tak jak wszyscy ;) ja jestem zblazowanym, bezkompromisowym w swoim krytycyzmie cynikiem, ktory porzucil studia a pozniej codzienne przewalanie gnoju za kase by siedzac w domu moc zrobic jeden dobry projekt raz na pol roku. wiec nie wiem jakich ty komentarzy oczekujesz ode mnie :) ze niby co: `ladna kontynuacja napiecia postaci przez zastosowanie elementu graficznego typu rozbryzg nadajaca pracy dynamike ale jednoczesnie bardzo wywazona przez uzycie typografii jako elementu dekoracyjnego`. przciez sam to wiesz bo to zrobiles ;) [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > SansSerif]
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Wysłane przez Damian ... swiadomosc bledow mam. prosze nie robic mi OT\'ów jak to bylo w topicu z ilustracjami. to po co wogole umieszczac prace? dlaczego wszyscy tak sie boicie zejscia z tematu, dzizas, tyle ciekawych rzeczy z tego wychodzi a tu nie. suche fajne i pocaluj sie gdzies(upraszczam sprawe oczywiscie)...beznadzieja ludzie...tylko tego oczekujecie od forum?? bo takie cos ogranicza jakiekolwiek intelektualne pojedynki i straszenie ze usuniesz posty jest na poziomie przedszkolaka ktory dostal spluwe i straszy wszystkie dzieci dookola ps praca ma klimat i dobre rozplanowani graf poz
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Praca trafila na nowinki, to moze ktos jeszcze sie dorzuci z \"nawet fajne\" ;) Po komentarzach dzudzu i Serifa dochodze do wniosku, ze to \"duze wywazenie pracy\" zle wplywa na \"emocjonalny przekaz\". Brakuje mi mocniejszego akcentu, czegos co by od razu uderzylo w odbiorce. Aktualnie swietny material na tapete wlasnie.
Napisano 20 Czerwiec 200420 l nawet fajne;) gdyby nie to że nie uznaje tapet na pulpicie to bym sobie ustawił :] Sorki że tak mało konstruktywnie, ale po prostu mi sie podoba i nie mam nic wiecej do dodania. [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > kozioo]
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Autor no są postępy :D ninja czepiasz sie slow, i na sile probojesz wcisnąc swoje 3 grosze ot mial byc jedynie w sprawie mierzenia co do milimetra proporcji, ja sie nie boje otów, ale ich nie lubie, bo są bezcelowe i nic mi nie dają. OT to bardzo plynne pojęcie wiec sie mi tu nie burmusz ! ;P piss & loff ! robmy grafe a nie wojne! itp :)
Napisano 21 Czerwiec 200420 l Witaj Damian.Najważniejsze wg. mnie wyłapał leander:brak mocnego akcentu. Ogólnie bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam.
Napisano 21 Czerwiec 200420 l fajnie jakby postac byla lepiej trafiona z odwzorowaniem materialu;) Za bardzo sie lapa blyszczy i pewnie przez to niektroym moze sie wydawac,ze to podmalowane 3d z posera;) mnie tylko razi upozowanie postaci,tzn. rejon barkow..jak wyciaga prawa reke to moglby tez przekrecic sie troche w tulowiu i barkach, tak jak to sie zwykle robi zeby miec wiekszy zasieg;) Nie podoba mi sie tez,ze od lopatek az po palce prawej dloni wszystko idzie tak rowno prawie po prostej linii. Nie wzmaga to naturalnosci i wyglada jak przyciete z gory. Reszta jest ladniutka:)
Napisano 21 Czerwiec 200420 l Wysłane przez Damian ja sie nie boje otów, ale ich nie lubie, bo są bezcelowe i nic mi nie dają tiaa...i całe forum jest tylko Twoje :) co do pracy...to dla mnie jest w niej za dużo chaosu...czcionka...owszem małe jest piękne...ale mi naprawde nie chce się przybliżać na odległość 10 cm od monitora żeby rozczytać cokolwiek...pozatym color czcionki zlewa się z tłem...czyli rozczytanie staje się jush arcytrudne... ja uznaje to za średniaczka...nie czuje żadnego dynamizmu niczego co by przykuwało uwage... pozdrawiam..
Napisano 21 Czerwiec 200420 l Phantom: czytajac pierwsze zdanie pomyslalem, ze Damian musial nacisnac Ci na odcisk, skoro dostrzegasz cos, czego w jego wypowiedzi nie ma. No ale nic to... Dopiero po przeczytaniu reszty stwierdzilem, ze chyba sie nie pomylilem. Twoje zarzuty sa wyssane z palca i chyba w ogole nie rozumiesz co piszesz. Chaos? :> Font nieczytelny? To nie ksiazka, nie musi byc czytelny z 50 cm. Piszesz tez, ze nie czujesz dynamizmu. Wspolczuje, bo akurat dynamizm latwo w tej pracy zauwazyc, a nawet jezeli by go nie bylo, to i tak zarzut jest glupi. Tego o nieprzyciaganiu wzroku nawet nie komentuje. Tyle ode mnie. [Wyedytowany dnia 21-6-2004 > dr Ug]
Napisano 21 Czerwiec 200420 l Autor thx drug.... ;) hmm... ja tesh nie wiem co tam napisalem...... i co teraz? :(:( ... chlip.... btw. Bigl, ja sie boje na mysl o tym co mozesz napisac ! :D:D:D
Napisano 21 Czerwiec 200420 l nie czytając tych całych wypocin powyżej - praca niezła, widać jakiś zamysła autora, co chciałeś przekazać niewiem ale to chyba nieważne (pewnie nic) , jak dla mnie to troszke może te napisy popsuły sały klimat pracy i wyszło troszke jak na jakąś stronke ale jest ok. Plastycznie w pełni poprawnie i z polotem oby tak dalej i niezamykaj sie w jakiś ramach spróbuj czegoś innego :) dalej do dzieła
Napisano 21 Czerwiec 200420 l ja na sile nic nie pisze jak cos zastrzyka to uderzam w klawisz tak juz jest ;P
Napisano 22 Czerwiec 200420 l Ja bym mogl napisac jedynie ze przerostu formy nad trescia nie widze, wrecz przciwnie, tytuly sugeruja nadbudowe filozofii ktorej jak piszesz nie ma ( takie wrazenie odnioslem bo wspominales ze to szybka pracka, bez odgornych zalozen ) - tym samym jest to ciut nieszczere i to sie odczowa - przez to zaczyna sie to odbierac jak 2advanced, zamias doceniac jedynie forme zaczyna sie szukac znaczen ktorych tam tak naprawde nie ma ( moze jednak sa? nie wnikam zabardzo w \'co autor mial na mysli\' bo jak zaczne wyjdzie mi \'umierajacy gal\', hellenistyczny patos ) - hehe, teraz mozesz sie tlumaczyc:) Co do tego co napisal Phantom to, coz - masa bzdur - Nie kazdy napis jest \'do czytania\' typografia moze czasem funkcjonowac przedewszystkim lub wylacznie zdobniczo, a o dynamizmie to juz Drug napisal.
Napisano 26 Czerwiec 200420 l ciekawa pracka, ale mam jedno pytanko Damian dlaczego dajesz tytuły angielskie? polskie też ładnie brzmią.........
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor angielski jest tak fajnie ... \"zunifikowany\" :) nie wiem dla czego... takie szpanowanie.. ;)