Napisano 4 Maj 201113 l Witam, Ostatnio dlubane w wolnych chwilach. Jest to projekt czysto koncepcyjny w oparciu o istniejaca bryle. Mam swiadomosc ze w niektorych miejscach pewne rzeczy kuleja ale moze w nastepnych pracach wyjdzie lepiej. Milego.
Napisano 5 Maj 201113 l Pan w telewizorze z sufitu wygląda przekomicznie :) Jaka to stacja? Superstacja?
Napisano 5 Maj 201113 l fajny materiał tych zasłon / tapety. Pozdzielił byś się mapką diffuse i bump?
Napisano 5 Maj 201113 l wyglada swietnie ale nie masz wrazenia ze jeden ruch zasłoną garderoby i astmatyk pada od zapylenia?
Napisano 5 Maj 201113 l Autor Dzieki:) Pan w tv a dokladnie Cimoszewicz moze zostac wymieniony na innego ktorego w wieczornych wiadomosciach pokazuja;) Co do kurzu w garderobie raczej bym sie nie obawial. Poza tym w miare regularne sprzatanie zalatwia sprawe.LWF (niby), gamma 2,2 input 2,2, output1. Pliki wyjsciowe open exr. Kolor Maping linear 1/0,43/1 Tekstura tkaniny:https://rapidshare.com/files/460697340/tkanina1.rar Edytowane 5 Maj 201113 l przez Zbychowaty
Napisano 5 Maj 201113 l Bardzo smakowicie to wygląda. W łazience tylko trochę ciemnawo i detal się przez to gubi ale to tylko sprawa wizki tylko.
Napisano 5 Maj 201113 l Materiały i oświetlenie są niesamowite. Uwielbiam ten klimat w jakim tworzysz wnętrza. Bryłę modelowałeś z głowy czy masz rzut pomieszczeń? Chętnie bym rzucił okiem na całość. Będę śledził ten wątek. Pozdrawiam.
Napisano 5 Maj 201113 l pierwszy wygląda zabójczo, ile ta ściana ma długości? czerwień krzaczków trochę nie wkleja się w ciepłe otoczenie. możesz pokazać rzut?
Napisano 19 Maj 201113 l Fajne. Dobry klimat. Troszkę łazienka mi nie leży. Brakuje w niej przytulności reszty mieszkania. Kamien na scianiach podlodze, blatach i te lustra nie działają za fajnie razem. Garderoba super, salon super, kuchnia super! :)
Napisano 20 Maj 201113 l Autor Rafal, sciana ta jest nosna wiec nie za bardzo moglem z nia nic zrobic. Nie pamietam ile ma ale fakt, jest dosc dluga. Postaram sie jakos rzut wkleic pozniej. Dzieki :) Edytowane 20 Maj 201113 l przez Zbychowaty
Napisano 10 Lipiec 201113 l Witam wszystkich, jestem tu nowy:) Muszę przyznać, że wizualizacje pierwsza klasa! Pomysły na to wszystko również. Mam nadzieję, że jak będę robił swój dom to nie będziesz jeszcze za drogi, o ile już nie jesteś:) Mam też pytanie - czy sofa, której użyłeś to może Baxter? W każdym razie z nieskrywaną przyjemnością dowiedziałbym się skąd coś takiego wziąć??? Tzn do produktu jako takiego mam dostęp natomiast gorzej z blokami 3d. Czy możesz się podzielić wiedzą na temat wejścia w posiadanie tych bloków, o ile oczywiście nie jest to tajemnicą zawodową. Pozdrawiam i będę obserwował Twoją twórczość bo to co robisz nosi znamiona geniuszu:)
Napisano 10 Lipiec 201113 l Autor Dwamartini - dzieki, sofa to Bonaldo model Peaunt B. W sumie sredni biorac pod uwage oryginal. Niedlugo zrobie chyba male odswiezenie bo jednak pare kwestii mi sie nie podoba. Model mam od kolegi:) Co do geniuszu to mocno przesadzasz ale jest to mobilizujace ;)
Napisano 11 Lipiec 201113 l Masz rację. To Bonaldo. Użyłeś chyba głębszych modułów bo z tymi krótkimi wygląda słabo. Najlepiej tej model sofy prezentuje się na dużej powierzchni złożony z dużych modułów. Dzięki za info, poszperam w necie, widzę, że ze strony już się nie da, chyba, że jest się regionalnym przedstawicielem.:) Bardzo fajne te Twoje prace, jakiś czas temu oglądałem tę ze ścianą z łupka i zielonym dywanem, tam chyba były kanapy Minottiego, praca robi bardzo duże wrażenie. I na koniec pytanko - ile sobie życzysz z metra (bo pewnie tak liczyć) za zaprojektowanie mieszkania? Ogólnie, bo wiem, że pewnie dużo rzeczy ma wpływ. Pozdr.
Napisano 14 Lipiec 201113 l Super projekt, oświetlenie, modele i rendering na wysokim poziomie. Gratulacje. pozdrawiam
Napisano 18 Lipiec 201113 l Zbychowaty napisał: Dwamartini - dzieki, sofa to Bonaldo model Peaunt B. W sumie sredni biorac pod uwage oryginal. Niedlugo zrobie chyba male odswiezenie bo jednak pare kwestii mi sie nie podoba. Model mam od kolegi:) Co do geniuszu to mocno przesadzasz ale jest to mobilizujace ;) Mówisz, że model jest średniej jakości względem oryginalnej sofy? Masz zamiar jeszcze odświeżyć ten projekt???:) Chciałbym tak odświeżać:) Ja niestety dosyć krótko pracuję w 3ds maxie, w zasadzie to można powiedzieć, że jestem na poziomie przedszkolnym :D ale powoli... Do tej pory pracowałem na Cad Decorze i na dobrą sprawę, dopóki wizki nie będą mi smigać w 3ds maxie to się posiłkuję Decorem (co prawda w najnowszej wersji ale do 3ds maxa mu daleko...) Wracając do wspomnianej sofy bonaldo to czy nie zechciałbyś mi odsporzdać modelu? Niestety moje poszukiwania w necie przyniosły marny efekt. Znalazłem jakąś w 3ds ale już była zbita z modułów a po rozbiciu nie da się jej ustawić jak chcę bo brakuje elementów. Poza tym ten 3ds ważył chyba z 70MB nie wiedzieć czemu...Jak jesteś zainteresowany odsprzedażą to daj znać za ile? Pozdrawiam.
Napisano 17 Sierpień 201113 l Autor Chyba już nie odświeżę...choć sporo elementów przydało by się zmienić. Zobaczy się jeszcze;)