Napisano 6 Czerwiec 201113 l Pisząc o trailerach z E3 nie możemy nie napisać przecież o rodzimej produkcji firmy Techland jaką jest gra Dead Island. Dzisiaj w sieci pojawił się nowy trailer tej gry. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1817
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Dobre wrażenie po pierwszym filmiku sprzed kilku miesięcy (wyświetlanym w pewnym sensie "od tyłu") zupełnie prysło. Trailery są zupełnie pozbawione polotu (pierwszy inspirowany chyba "Smack My Bitch Up"?), ani to eksyctujące, ani specjalnie widowiskowe.
Napisano 6 Czerwiec 201113 l hmm.... trailer, co tu duzo mowic - straszny gniot. nie bylem jakos specjalnie oczarowany pierwsza czescia, a druga tylko poglebila moje niedowierzanie - "czym Ci ludzie sie zachwycaja?!?!"
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Nie wiem czemu, ale pierwszy trailer bardzo skojarzył mi się z postalem 2. Mam tylko nadzieję, że w przypadku tej gry mordowanie będzie miłe i przyjemne ^^ Edytowane 6 Czerwiec 201113 l przez RaVirr
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Trailer nie jest zły, ale chyba pierwszy po prostu zbyt wysoko poprzeczkę postawił...
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Mam troche podobne zdanie jak Mookie. Troche. Teaser cinematikowy uwazam za mistrzostwo. Glownie dlatego, ze jest pokazany dramat pojedynczej rodziny, cos, z czym moge sie identyfikowac i przezywac wraz z bohaterami. Uwielbiam to w grach i kinie. Ten element wlasnie podobal mi sie najbardziej w "Znakach". W trailerach tego nie ma za duzo (jest corka strzelajaca do ojca;), ale to jednak TYLKO trailery. Taki Dead Rising na przyklad ma fajny klimat, ale trzeba w niego wsiaknac, pobiegac miedzy zombiakami i ocalalymi. Filmiki tego nie przekaza. Mam nadzieje, ze z Dead Island bedzie tak samo:) Czego sobie i tworcom zycze:)
Napisano 6 Czerwiec 201113 l zapowiada sie bardzo dobrze, mnie tylko ciekawi czy stricte sama gre robi techland, czy tez jest podzlecana za granice?
Napisano 7 Czerwiec 201113 l Myślę że jest wporządku... to co zobaczyłem zachęca mnie żeby sobie w to pograć, więc chyba zadanie spełnione... a że nie ma w tym takiej poezji jak w teaserze... cóż to jednak gra a nie melodramat... co nie znaczy że cinematik mi się nie podobał... jako młody ojciec nie mogłem się po nim przez tydzień otrząsnąć...
Napisano 7 Czerwiec 201113 l Co jak co ale oprawa graficzna nie zachwyca, jest nawet dość przestarzała?
Napisano 7 Czerwiec 201113 l Pierwszy cinematic był świetny, mocno kojarząca się muzyka z serialem Lost ( nawet powstało kilka mash-upów ), bardzo emocjonująca historia. Jakoś tego nie widzę w gameplay'ach. Brak poczucia zagrożenia (może prezentowano grę na niskim poziomie trudności) nawet jak coś wyskakuje znienacka to najpierw odepchnie gracza zamiast zabić albo mocno zranić. No i laska w szpilkach ma taką petardę w łapie, że odcina głowy jednym zamachem maczety. Nie potrafię dopatrzeć się fabuły. Rozumiem, że to ma być ucieczka z wyspy czy coś jeszcze? Ale komentarze pod filmami, ilość wyświetleń i pozytywnych ocen raczej prognozują dobrą sprzedaż. (co mam nadzieję się potwierdzi)
Napisano 7 Czerwiec 201113 l Nieeeee! Po takim świetnym cinematicu, takie gnioty? Wstydziłbym się pokazywać. Gra.. hmmm chyba zostanę przy left 4 dead. Potwierdzam skojarzenie z postal 2. Poczułem się też trochę, jakbym właśnie włączył serial pokroju CSI. Ta gra będzie miała chociaż kawałek dramatyzmu, czy to kolejna przeceniona produkcja? Jak na razie cinematic do kin, a grę do kiosku za 20 zł