Lukx Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) Moje swieza pracka zrobiona LUZNO na koncepcie Jerry'ego Beck'a. Calos okolo 17mil. Tekstury niektore 8k niektore 4k. Wrapniete w w maxie i UV Masterze. Tekstura skory (diffuse, subdermal, specular) recznie malowane w ZB w polypaint. Tekstura jeansow ze zdjec wlasnych spodni :) Zrobilem kilka alph do modelowania szwow w ZB (jeansy maja 3 rodzaje), moze pozniej je udostepnie. Niska siatka przeniesiona do maxa i uzyty vray displacement (subdivision). Czas renderowania okolo 3h. Wlosy zrobione standardowym Hair and fur z maxa co bylo koszmarem ! Ustylizowanie i czas redneringu smaych wlosow to pogrom! Post zrobiony w After Effects i Photoshopie. i z zbrusha stuff: Edytowane 14 Sierpień 2011 przez Lukx
tr3buh Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 Podoba mi sie, praca jest klimatyczna chociaz niepoprawna anatomicznie (ale pewnie taki byl zamysl zeby bylo bardziej komiksowo podejrzewam :)
plasti Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 ...Lowpoly siatka machnieta w 3dsmax... no niezbyt, to siatka superaverage man z zbrush'a...
Lukx Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) hmmm... zaczynalem to robic z przerwami w 2010 wiec nie pamietam czy nie uzylem aver... a to cos strasznego? Wszystkie postacie z filmikow Blura sa na bazie tych samych siatek prawie non stop i ktos sie ich czepia? Edytowane 14 Sierpień 2011 przez Lukx
plasti Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 nie, glupota jest robic postac od nowa jak jest sposobnosc wykorzystania gotowej, no ale jesli sam napisales ze robiles low sam, to chcialem rozwiac twoje przekonania :]
zeet Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 (edytowane) hmmm... zaczynalem to robic z przerwami w 2010 wiec nie pamietam czy nie uzylem aver... a to cos strasznego? Wszystkie postacie z filmikow Blura sa na bazie tych samych siatek prawie non stop i ktos sie ich czepia? Blura nikt się nie czepia :D ale jadąc na gotowych siatach do Blura się raczej nie dostaniesz ;) Edytowane 14 Sierpień 2011 przez zeet
Lukx Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Napisano 14 Sierpień 2011 Blura nikt się nie czepia :D ale jadać na gotowych siatach do Blura się raczej nie dostaniesz ;) no to chyba wlasnie mi uswiadomiles ze nie mam po co zyc ! ide sie skulic do wanny i possac kciuka ...
Sjon Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 Pomijając spodnie bardzo fajnie wygląda. Ja się nie znam na anatomii, ale kto by się tym przejmował widząc takiego steryda. Ewidentnie się koksuje i efekty są jak widać:D. ładnie wyeksponowałeś mięśnie i żyły. Dodatkowo bardzo podoba mi się światło na stopach, gdzie z teksturą podłoża wyglądają bardzo realistycznie (dla mnie). pzdr.
plasti Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 a co do konstruktywnej krytyki to, twarz kuleje najbardziej pod wzgledem anatomicznym, ale jej wyraz jest bardzo dobry, podoba mi sie rowniez oswietlenie sceny, wyszlo bardzo elegancko ogolem praca na 3* btw, z avatara przypominasz mi Justina Chatwina :]
illusion Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Wpada w oko i zwraca uwagę. Bardzo mi się podoba, pokazuje możliwości CG i warsztat Twórcy. No i jestem pod wrażeniem portfolio. Gratuluję. Pzdr. illusion
emmilius Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 Widział bym tylko ciut więcej specularów co by podkreślić że świniak jest spocony =]
Selena Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 anatomia jest zła... kiepskie zmarszczki na spodniach, szew spodni za bardzo widoczny na renderze, cała postać jakaś taka gumowa, źle to wygląda, usta dziwnie ułożone, i cale jak z modeliny fajne są żyły, i skóra na renderze....
Shido Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 świetne :) pierw myślałem że pomyliłeś działy i to 2D :)
Sebazx6r Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 Mi sie bardzo podoba. tez myslaelm ze to 2D :). Taki kreskowkowy image. Troche taki przykoksowany Joker :).
Lukx Napisano 21 Wrzesień 2011 Autor Napisano 21 Wrzesień 2011 "making of" zostalo opublikowane w nowym CGArena http://www.cgarena.com/freestuff/ezine/sep11_issue.php
JoseConseco Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Ziomek całkiem spoko. Mięśnie i proporcje ogólnie ok. Z czepialstwa to może buźka nie tego jest, nogi nico duże (ale może akurat Synthol sobie tam wstrzyknął). No i trochę te detale wyglądają jak byś wygładził cały model smooth brushem. Ale model i tak mi się podoba.
Rekomendowane odpowiedzi