Napisano 14 Sierpień 201113 l Moje swieza pracka zrobiona LUZNO na koncepcie Jerry'ego Beck'a. Calos okolo 17mil. Tekstury niektore 8k niektore 4k. Wrapniete w w maxie i UV Masterze. Tekstura skory (diffuse, subdermal, specular) recznie malowane w ZB w polypaint. Tekstura jeansow ze zdjec wlasnych spodni :) Zrobilem kilka alph do modelowania szwow w ZB (jeansy maja 3 rodzaje), moze pozniej je udostepnie. Niska siatka przeniesiona do maxa i uzyty vray displacement (subdivision). Czas renderowania okolo 3h. Wlosy zrobione standardowym Hair and fur z maxa co bylo koszmarem ! Ustylizowanie i czas redneringu smaych wlosow to pogrom! Post zrobiony w After Effects i Photoshopie. i z zbrusha stuff: Edytowane 14 Sierpień 201113 l przez Lukx
Napisano 14 Sierpień 201113 l Podoba mi sie, praca jest klimatyczna chociaz niepoprawna anatomicznie (ale pewnie taki byl zamysl zeby bylo bardziej komiksowo podejrzewam :)
Napisano 14 Sierpień 201113 l Lukx napisał: ...Lowpoly siatka machnieta w 3dsmax... no niezbyt, to siatka superaverage man z zbrush'a...
Napisano 14 Sierpień 201113 l Autor hmmm... zaczynalem to robic z przerwami w 2010 wiec nie pamietam czy nie uzylem aver... a to cos strasznego? Wszystkie postacie z filmikow Blura sa na bazie tych samych siatek prawie non stop i ktos sie ich czepia? Edytowane 14 Sierpień 201113 l przez Lukx
Napisano 14 Sierpień 201113 l nie, glupota jest robic postac od nowa jak jest sposobnosc wykorzystania gotowej, no ale jesli sam napisales ze robiles low sam, to chcialem rozwiac twoje przekonania :]
Napisano 14 Sierpień 201113 l Lukx napisał: hmmm... zaczynalem to robic z przerwami w 2010 wiec nie pamietam czy nie uzylem aver... a to cos strasznego? Wszystkie postacie z filmikow Blura sa na bazie tych samych siatek prawie non stop i ktos sie ich czepia? Blura nikt się nie czepia :D ale jadąc na gotowych siatach do Blura się raczej nie dostaniesz ;) Edytowane 14 Sierpień 201113 l przez zeet
Napisano 14 Sierpień 201113 l Autor zeet napisał: Blura nikt się nie czepia :D ale jadać na gotowych siatach do Blura się raczej nie dostaniesz ;) no to chyba wlasnie mi uswiadomiles ze nie mam po co zyc ! ide sie skulic do wanny i possac kciuka ...
Napisano 14 Sierpień 201113 l Pomijając spodnie bardzo fajnie wygląda. Ja się nie znam na anatomii, ale kto by się tym przejmował widząc takiego steryda. Ewidentnie się koksuje i efekty są jak widać:D. ładnie wyeksponowałeś mięśnie i żyły. Dodatkowo bardzo podoba mi się światło na stopach, gdzie z teksturą podłoża wyglądają bardzo realistycznie (dla mnie). pzdr.
Napisano 14 Sierpień 201113 l a co do konstruktywnej krytyki to, twarz kuleje najbardziej pod wzgledem anatomicznym, ale jej wyraz jest bardzo dobry, podoba mi sie rowniez oswietlenie sceny, wyszlo bardzo elegancko ogolem praca na 3* btw, z avatara przypominasz mi Justina Chatwina :]
Napisano 16 Sierpień 201113 l Wpada w oko i zwraca uwagę. Bardzo mi się podoba, pokazuje możliwości CG i warsztat Twórcy. No i jestem pod wrażeniem portfolio. Gratuluję. Pzdr. illusion
Napisano 17 Sierpień 201113 l Widział bym tylko ciut więcej specularów co by podkreślić że świniak jest spocony =]
Napisano 17 Sierpień 201113 l anatomia jest zła... kiepskie zmarszczki na spodniach, szew spodni za bardzo widoczny na renderze, cała postać jakaś taka gumowa, źle to wygląda, usta dziwnie ułożone, i cale jak z modeliny fajne są żyły, i skóra na renderze....
Napisano 17 Sierpień 201113 l Mi sie bardzo podoba. tez myslaelm ze to 2D :). Taki kreskowkowy image. Troche taki przykoksowany Joker :).
Napisano 21 Wrzesień 201113 l Autor "making of" zostalo opublikowane w nowym CGArena http://www.cgarena.com/freestuff/ezine/sep11_issue.php
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Ziomek całkiem spoko. Mięśnie i proporcje ogólnie ok. Z czepialstwa to może buźka nie tego jest, nogi nico duże (ale może akurat Synthol sobie tam wstrzyknął). No i trochę te detale wyglądają jak byś wygładził cały model smooth brushem. Ale model i tak mi się podoba.