Napisano 24 Sierpień 201113 l Witam! Załączam pracę niedawno skończoną, dla treningu. Mam nadzieje że się spodoba. Plan na nią był dużo bardziej ambitny, więcej wegetacji bo to ja właśnie chciałem poćwiczyć. Jednak komp nie wytrzymał. Z pomysłu który miałem wypociłem poniższe: Ma sporo błędów i niedociągnięć jeszcze, chciałem więcej detalu dołożyć jednak jak wyżej - komputer buntownik. Mam jednak nadzieję ze się podoba i będę wdzięczny za komentarze. Soft: 3DsMAX 2010 +VRay, Photoshop Edytowane 24 Sierpień 201113 l przez Godzil
Napisano 24 Sierpień 201113 l Bardzo fajne wg. mnie. Dziwnie tylko wygląda ta przekrzywiona krata bramy, deczko mało naturalnie to wygląda.
Napisano 24 Sierpień 201113 l Bardzo przyjemna praca, jedyne co to człowiek zdaje sie być zdecydowanie za mały w stosunku do tych wszystkich kamieni, bluszczu czy sztachet w tej bramie.
Napisano 24 Sierpień 201113 l Bardzo przyjemna praca, jedyne co to człowiek zdaje sie być zdecydowanie za mały w stosunku do tych wszystkich kamieni, bluszczu czy sztachet w tej bramie. Bo to jest fortyfikacja obronna z tego co widzę. Toć człowiek nie może być wielkości 1/3 takiej bramy. :P Z resztą wygląd tego musi oddać wrażenie solidnej konstrukcji, i takie właśnie jest. @Godzil Że się tak zapytam... Jaki masz komputer? Bo mam w planach spłodzić coś w podobnych rozmiarach i nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce. :)
Napisano 25 Sierpień 201113 l Fajnie gdyby glow z prawej rozciągnięty był na całość(pewnie jest ale słabo widać). Rozruszałoby to nudną ostatecznie bryłę. Poza tym świetna pracka. Przydałby się szerszy kadr ale sam doskonale wiem jak to jest z małą ilością RAMu ;)
Napisano 25 Sierpień 201113 l Autor lukasjogabonito - dzieki! Dav i Freedom Fighter - dokładnie, brama jest wysoka, inspirowana tą z World of Warcraft, w krainie Arathi Higlands jeśli ktoś kojarzy, jest to spore. Oczywiście wzorowałem się tez na referencjach i starałem się trzymać proporcje... _Silent_ 8 giga ramu.... niby trochę jest, ale disp na bramie, disp na drodze i trawa... sporo trawy... :) Dzięki za rady, będę je miał na uwadze MÓJ HARDWARE: intel quad 9550 8 GB RAM ati radeon 4850 (nie polecam) Praca w viewporcie sprowadzona została do poziomu koszmarnego snu, dodatkowo po ostrej dawce alkoholu. Nawet z pochowanymi warstwami, scena potrafiła bez żadnego powodu zawieszać się na minutę, dwie. Tragedia... ale to też uroki 3Ds MAX'a... Dzięki za komentarze!
Napisano 25 Sierpień 201113 l Ach, znam ten ból braku ramu przy dużej ilości dispa ;) Pracka miła dla oka. Pochwalisz się jak zrobiłeś trawkę? To są modele źdźbeł trawy "napaintowane" po plenerze?
Napisano 25 Sierpień 201113 l Dziwnie rośliny wyglądają, które obrastają mury. Raczej nie powinno ich tam być bo wróg po nich wejdzie. Drzewa chyba tez nie powinno być tak blisko. Kamienie za obłe w narożnikach. Skala mi się burzy przez te tekstury niestety. Zaprawa ci wystaje zamiast kamieni w zwieńczeniu cokołu. Podoba mi się światełko po prawej przy wejściu:) ale klimatu jakoś nie czuję patrząc na całość.
Napisano 25 Sierpień 201113 l Autor Mr_SAN - trawa tak jak napisałes, modele kilku kępek i posiane Advanced Painterem tu i tam. Tores - dzięki za uwagi, przemyslę, dostosuje się. Jednak z tymi roślinami to wiesz... a jak już brama nie używana? :) A co do skali tekstur, to na różnych referencjach - czy to z gier czy zdjęć - pojawiają się różnej wielkości kamienie, nawet tak duże w porównaniu do gościa w bramie widziałem. Edytowane 25 Sierpień 201113 l przez Godzil
Napisano 25 Sierpień 201113 l Bardzo fajna praca. Dzieki temu glow pracka ma super klimacik, tak fajnie sie na nia patrzy:) Taka monumentalna a zarazem sielankowa:)
Napisano 25 Sierpień 201113 l No ja wiem ze jest spora, tylko wlasnie problem w tym ze nie czuc tej wielkosci, i koles nawet nie pomaga. Moim zdaniem kamienie powinny byc drobniejsze te kamienie. Nie chodzi mi o wielkość całości.
Napisano 25 Sierpień 201113 l Co do zielska, jakoś słabo mi się widzi aby człowiek dał radę się po nich wspiąć. A jeśli już to nie wyglądają one na bardzo wytrzymałe... Tak więc nie ma co tu się rzucać o to. @Godzil: Po okiennicach strzelam, że jest to fortyfikacja obronna. W końcu po co takie wielkie mury? :P Praca mi się szalenie podoba, ale jest coś czego muszę się uczepić. Mianowicie brak na murach swego rodzaju zasłon (nazwę tego mam na końcu języka, sorry) tj. wcięć w murze, które dają wgląd na to co dzieje się na poza nimi i umożliwiające szybkie schronienie przed np. strzałami wroga. O, o to mi chodzi, chyba rozumiesz... |-|_|-|_|-| :P Właśnie taki mur się tak kojarzy. Nie kuje mnie w oczy brak tego, nawet nie wiem czy w 100% fortyfikacji było to rozwiązanie stosowane, ale następnym razem chyba warto spróbować. Wtedy praca nabiera wiarygodności. :)
Napisano 25 Sierpień 201113 l Autor Dav oczywiscie wiem o co chodzi, chodzi Ci o BLANKI. Ale wzorowałem się na konkretnych bramach z gry WoW jak pisałem. Tam krasnoludy miały raczej proste mury po ktorych na górze sie nie chodziło! Przebywało się tylko W murze jakby :] Dzięki reszcie za rady i komentarze! Na pewno się zastosuje. Fajnie że się moje prace zaczęły ciepło sprzedawać bo mam misję dostać sie na fronta strony kiedyś :D Pozdrawiam! Edytowane 25 Sierpień 201113 l przez Godzil
Napisano 31 Sierpień 201113 l Kanty zamku tzn. cegły na kantach były modelowane a resztę tj. ściany załatwiłeś bumpem i displacement'em tak ?