Napisano 17 Październik 201113 l Podczas konferencji Adobe MAX 2011 zaprezentowana została nowa funkcja do wyostrzania zdjęć i cofania efektu rozmycia, która prawdopodobnie zostanie wdrożona wraz z nową wersją Photoshopa. Zachęcam do obejrzenia filmu (uwaga film nie jest najlepszej jakości). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2040
Napisano 17 Październik 201113 l Niedługo każdy Kowalski będzie mógł metodą "kliknij a będzie super" zrobić wszystko ze zdjęciem ;)
Napisano 17 Październik 201113 l Mr_SAN - od czasow Amigi slucham tego frazesu i nadal Kowalski nie umie. I komputer sam nadal niczego nie robi po wcisnieciu jednego przycisku.
Napisano 17 Październik 201113 l Ciekawa rzecz. Czasem zdarzało mi się zrobić zdjęcie, które mi się bardzo podobało, ale ze względu na nieszczęsne rozmycie, nie nadawało się do publikowania. Może ta nowa funkcja w jakimś stopnie mnie wyratuje.
Napisano 18 Październik 201113 l http://tv.adobe.com/watch/max-2011-sneak-peeks/max-2011-sneak-peek-image-deblurring/ Tutaj jest filmik zdecydowanie lepszej jakości :)
Napisano 18 Październik 201113 l Wygląda obiecująco. Może pomóc uratować sporą część moich zdjęć astro. Ciekawe czy wykrywa też rotację kamery.
Napisano 18 Październik 201113 l Niech sie lepiej zajma opcja jakiegos auto zapisu i czyszczenia pamieci po wyl projekcie a nie jakies rozmycia srozmycia robia.....
Napisano 18 Październik 201113 l @regnar - haters gonna hate ? photoshop jest nie tylko dla ludzi, którzy machają 'projekty', ale również dla śmiertelników, którym ta opcja się przyda ~~ ... ale lepiej jest objechać niż spojrzeć na to z innej perspektywy, ja wiem ...
Napisano 18 Październik 201113 l Noj2 - wbrew pozorom mało "śmiertelników" używa PSa, a jak używa to do...zmniejszania zdjęć i b. drobnej korekcji. Wciąż jest to narzędzie typowo dla grafików/artystów.
Napisano 19 Październik 201113 l 2;1062620']@regnar - haters gonna hate ? wystarczy pracować w tym programie codziennie, żeby mieć takie podejście. I ja tez takie mam. P.s. obaj panowie oczywiście muszą siedzieć na foteliku za 50 000zł. Ah adobe adobe....
Napisano 19 Październik 201113 l regnar ma rację. first thing first. wyostrzanie fotek rozmazanych śmierdzi sweet fociami z telefonu.
Napisano 19 Październik 201113 l @No]2 - chlopczyku jak zarabiasz pieniadze na zycie uzywaja tego wlasnie softu to wywalenie sie projektu po 5h pracy i nie moznosc odtworzenia jest chyba duzym problemem, wiec nie osmieszaj sie takimi tekstami jak wyzej... Place za program to i wymagam - proste? czy nie jestes w stanie tego ogarnac? A teraz porob sobie słit blurowe focie i nie rzeszkadzaj dorosłym.... Boze jak widze takich ludzi to mi słabo.....
Napisano 19 Październik 201113 l Im nowszy Photoshop tym bardziej muli. Nie wiem co oni dodają do tego programu, że robi się coraz wolniejszy. Przesiadłem się z CS4 na CS2.
Napisano 22 Październik 201113 l W CS5 koncertowo zrypali menu edycji Brushy - kto uzywal CS3 czy CS4 a pozniej CS5 ten wie o czym mowie - troche to na sile takie zmienianie czegos co dobrze funkjonuje - dzieki Bogu nie kupielm CS5