adek Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Podczas konferencji Adobe MAX 2011 zaprezentowana została nowa funkcja do wyostrzania zdjęć i cofania efektu rozmycia, która prawdopodobnie zostanie wdrożona wraz z nową wersją Photoshopa. Zachęcam do obejrzenia filmu (uwaga film nie jest najlepszej jakości). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Niedługo każdy Kowalski będzie mógł metodą "kliknij a będzie super" zrobić wszystko ze zdjęciem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Mr_SAN - od czasow Amigi slucham tego frazesu i nadal Kowalski nie umie. I komputer sam nadal niczego nie robi po wcisnieciu jednego przycisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonic Napisano 17 Październik 2011 Share Napisano 17 Październik 2011 Ciekawa rzecz. Czasem zdarzało mi się zrobić zdjęcie, które mi się bardzo podobało, ale ze względu na nieszczęsne rozmycie, nie nadawało się do publikowania. Może ta nowa funkcja w jakimś stopnie mnie wyratuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claymor Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 http://tv.adobe.com/watch/max-2011-sneak-peeks/max-2011-sneak-peek-image-deblurring/ Tutaj jest filmik zdecydowanie lepszej jakości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narwik Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Wygląda obiecująco. Może pomóc uratować sporą część moich zdjęć astro. Ciekawe czy wykrywa też rotację kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Niech sie lepiej zajma opcja jakiegos auto zapisu i czyszczenia pamieci po wyl projekcie a nie jakies rozmycia srozmycia robia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 @regnar - haters gonna hate ? photoshop jest nie tylko dla ludzi, którzy machają 'projekty', ale również dla śmiertelników, którym ta opcja się przyda ~~ ... ale lepiej jest objechać niż spojrzeć na to z innej perspektywy, ja wiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Noj2 - wbrew pozorom mało "śmiertelników" używa PSa, a jak używa to do...zmniejszania zdjęć i b. drobnej korekcji. Wciąż jest to narzędzie typowo dla grafików/artystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 2;1062620']@regnar - haters gonna hate ? wystarczy pracować w tym programie codziennie, żeby mieć takie podejście. I ja tez takie mam. P.s. obaj panowie oczywiście muszą siedzieć na foteliku za 50 000zł. Ah adobe adobe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 regnar ma rację. first thing first. wyostrzanie fotek rozmazanych śmierdzi sweet fociami z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 @No]2 - chlopczyku jak zarabiasz pieniadze na zycie uzywaja tego wlasnie softu to wywalenie sie projektu po 5h pracy i nie moznosc odtworzenia jest chyba duzym problemem, wiec nie osmieszaj sie takimi tekstami jak wyzej... Place za program to i wymagam - proste? czy nie jestes w stanie tego ogarnac? A teraz porob sobie słit blurowe focie i nie rzeszkadzaj dorosłym.... Boze jak widze takich ludzi to mi słabo..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorngrain Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Im nowszy Photoshop tym bardziej muli. Nie wiem co oni dodają do tego programu, że robi się coraz wolniejszy. Przesiadłem się z CS4 na CS2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 To akurat nie prawda. CS5 jest o niebo lepsza niz CS2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 W CS5 koncertowo zrypali menu edycji Brushy - kto uzywal CS3 czy CS4 a pozniej CS5 ten wie o czym mowie - troche to na sile takie zmienianie czegos co dobrze funkjonuje - dzieki Bogu nie kupielm CS5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi