Napisano 4 Maj 201410 l Autor a dziękuje :D no mam nadzieję ,że lepszy od ostatniego którego malowałam :D tak jak ten http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=79941&page=18 pozdrofka
Napisano 22 Czerwiec 201410 l Autor Co jakiś czas trzeba czymś zarzucić ,że teczka się nie zakopała ;)
Napisano 9 Sierpień 201410 l Autor w między czasie tak zwanym pomiędzy pracą wyszarpane ;) ... Pierwsze graffiti :P Jeśli ktoś miałby jakieś rady odnośnie capów i puszek z odpowiednim ciśnieniem to chętnie wysłucham. Ponoć te z montany black mają za wysokie ciśnienie :P nie mam pojęcia XD jakoś tak harleqinowo wyszło XD
Napisano 28 Grudzień 201410 l Autor Postanowienie noworoczne...wyjście z comfortzona w którym utknęłam. Edytowane 28 Grudzień 201410 l przez Soulinka12
Napisano 28 Grudzień 201410 l ten swistak ma slodziasty pyszcze :)! podpisuje sie tez oboma rekami pod noworocznym postanowniem. a te czerwone kamulce z thumbnaili naprawde ladnie wyszly :) dzialasz dalej!
Napisano 28 Grudzień 201410 l Autor dzięks wielkie Betty :) postanowienia noworoczne są bardzo ważne :D landscap'y to moja bolączka ...musze sie za to wziąść jak i za całą resztę XD haha
Napisano 30 Grudzień 201410 l Bardzo fajnie rysujesz twarze, są takie żywe i świadome, z ekspresją. Ciekawy jestem wyników postanowień noworocznych ;)
Napisano 31 Grudzień 201410 l Autor hej DraxMustHurt :) dzięki wielkie :) Miło słyszeć ,że moje ludźki się podobają . No mam nadzieję ,że wyjście z komfortowego tematu podniesie mi skilla odrobinkę
Napisano 5 Sierpień 20159 l Autor Hej wszystkim ! praca mnie totalnie pochłoneła od tego czasu i obiecane enviro mi uciekło choć przybrało inną postać w pracy (fotomontaży :P ) więc musze sie wziasc w garsc na wolnym i je w koncu zrobić ;) jako ze na enviro potrzebuje czasu i skupienia tytanicznego ,a na postacie jakos samo wychodzi to wiadomo jak to jest z tym comfortzone :P coś jak ze słodyczami
Napisano 5 Sierpień 20159 l Hej :) Postaraj sie jak najwiecej cwiczyc z natury. Portrety rysowane z roznych punktow widzenia, konstrukcja twarzy itd itp :) Wzbogaci to twoj cartoonowy styl i zapobiegnie wpadaniu w maniere. Ostatnie szkice b fajne i buzki z /263/
Napisano 6 Sierpień 20159 l Autor Hej Dagoo ;) dzięki ! to jest bardzo cenna uwaga , i chętnie wykorzystam ten pomysł na ćwiczenia w tym kierunku . Pozdrawiam!
Napisano 18 Marzec 20168 l Autor Hej , w pewnien bardzo przewrotny sposób udało mi się zrobić kilka envir ;) choć jest to dla mnie temat ciężki .Dużo lepiej czuje się w portretach itp postaci itd. (illustracje odleżały prawie rok oprócz ostatnich sztuk ,więc mam nadzieje ,że w tym roku będzie lepiej ;) ) Illustracje które zrobiłam dla Nawia Games do gry Mahjong Huntress Ilustracje do prywatnej książki Krystiana Ławreniuka ;) i coś z własnej inwencji concept envirko by Weronika Daniel, on Flickr Edytowane 18 Marzec 20168 l przez Soulinka12
Napisano 21 Marzec 20168 l Autor Ostatnio motywacja i czas wzrosły ,więc postanowiłam wziąść udział w szkicowaniu codziennie przez rok , fakt ,że szału czasowego długo nie poodczuwam ,ale mam nadzieję ,że to spowoduje jakieś zmiany w moim poziomie ;) Stawiam na razie głównie na ołówek , ale po prawie miesiącu stwierdzam ,że monotnie to wypada więc będzie i digital.
Napisano 15 Listopad 20177 l Autor Hej dawno mnie nie było ,więc zarzucam Inktobera Edytowane 15 Listopad 20177 l przez Soulinka12
Napisano 12 Październik 20204 l Autor Update XD Rzeczy z kursu z Konradem Czernikiem z Fenomenarium ;D Odkurzam teczkę XD
Napisano 12 Październik 20204 l Autor 7 minut temu, adek napisał: 2 years later... No i to się nazywa update 😀 Witamy po przerwie! bardzo dziękuję 😄 super że jest gdzie wrócić ,serwis nabiera nowego życia 🙂
Napisano 12 Październik 20204 l Staramy się aczkolwiek czekamy na jeszcze jedną modyfikację zlecona na zewnątrz - galeria. Wtedy pewnie opiszę wszystko i napiszę newsa na ten temat.
Napisano 12 Październik 20204 l Mamy takie czasy, że muszę zapytać (i to całkiem serio)- to jest czyste 2d, 2d wspomagane 3d czy czyste 3d? xD Tak czy owak bardzo fajnie porobione 🙂
Napisano 12 Październik 20204 l Autor Hej Ravirr :) no wieeem teraz to różnie może być ;D i dzięki ! :) podrzucam wcześniejsze etapy : siekierki photobash na podstawie linearu , skrzynie najpierw szkic na linearcie, potem modelik i na to photoshopie nałożona textura. broń to mix photobashu i szybki modelik jako podstawka w momencie próby ustawienia kosmicznego plecaka XD 😄
Napisano 12 Październik 20204 l Ej ale te toporki to chyba nawet bardziej mi się podobają niż w wersji całkiem rysunkowej!
Napisano 12 Październik 20204 l Autor 3 minuty temu, RaVirr napisał: Ej ale te toporki to chyba nawet bardziej mi się podobają niż w wersji całkiem rysunkowej! hahaha czyli w sensie w wersji z photobashem lepsze ? 😉 tak finalnie chciałam spróbować jaka jest moja granica wykończenia czegoś w tej technice .
Napisano 12 Październik 20204 l BOŻE NIE, poszedłem nie tym tropem w myślach 😄 rysunkowe bardziej mi się podobają! xD
Napisano 14 Październik 20204 l Autor mialam odpisać i tylko emotke dalam (lol) . No to mnie zaskoczyłeś .Myślalam ,że te wygłaskane są lepsze XD ;D a jak ktos zobaczy te szkice to powie ,że weś sie pani schowaj ^^
Napisano 14 Październik 20204 l Te toporki sa super, dawaj tutaj wiecej! Milo widziec taki ruch w teczkach 🙂 p. ta hildowa miniaturka mi sie straszliwie podoba ❤️
Napisano 14 Październik 20204 l Autor dzięki wielkie Betty ! 🙂 no właśnie już mi doradzano nie wrzucać tej pracy do folio Xd bo to jest study color z Nicholasa Kole Xd i doszły mnie słuchy ,że ktoś może pomyśleć ,że sobie jego własność intelektualną przywłaszczam,choć też mi sie podoba XD mimo ,że podpisalam je jako color study XD 🙃 więc pewnie jak mi sie teraz przypomniało to usunę Xd
Napisano 14 Październik 20204 l Autor Siemanko ,no jak tak na raty updajtuje XD Efekt kursu z Bożenką Chądzińską o Enviro dla gry 2d/2,5d (Fenomenarium we Wro) . Koncept w photoshopie .Filmik ,efekt, animacje robione w całości w Unity . Bożenka jest świetną prowadzącą i polecam z ręką na sercu 😄 Edytowane 14 Październik 20204 l przez Soulinka12 literówka, za duzy rozmiar pliku jak na jeden post
Napisano 1 Listopad 20204 l Autor Te płótno czekało 12 lat na to ,żeby zostać zamalowane XD prokrastynacja level hard 😅 Macie jakieś rady odnośnie malowanie akrylami ? XD
Napisano 2 Listopad 20204 l 11 godzin temu, Soulinka12 napisał: Macie jakieś rady odnośnie malowanie akrylami ? XD Taka paleta z mokrym podkładem, która opóźnia schnięcie farb pomaga nie zwariować. Możesz też użyć medium opóźniające, ale to trzeba domieszać za każdym razem, więc już mniej pomaga nie zwariować.
Napisano 2 Listopad 20204 l Autor 3 godziny temu, EthicallyChallenged napisał: 15 godzin temu, Soulinka12 napisał: Taka paleta z mokrym podkładem, która opóźnia schnięcie farb pomaga nie zwariować. Możesz też użyć medium opóźniające, ale to trzeba domieszać za każdym razem, więc już mniej pomaga nie zwariować. o dzięki wielkie EthicallyChallenged ! no w właśnie widzę nawet ,że na internecie jest jak zrobić samoróbki ;D no to będę szukać gąbki jakiejś ;D noo schną mega szybko .Mi sprawia problem organizacja palety na tacce, ale widziałam fajny kanał o malowaniu tradycyjnym tylko ,że olejami XD
Napisano 2 Listopad 20204 l Moja rada odnosnie akryli i nieuzytych plocien - oddac dzieciom, wykorzystaja w dwie sekundy, a ze skory ladnie sie farby zmywaja 😄 a tak na serio swietnie wyszlo plocienko 🙂 Bardzo podoba mi sie te enviro i miloby zobaczyc kiedys wiecej w twoim wykonaniu 🙂
Napisano 2 Listopad 20204 l Autor 16 minut temu, BetiiX napisał: Moja rada odnosnie akryli i nieuzytych plocien - oddac dzieciom, wykorzystaja w dwie sekundy, a ze skory ladnie sie farby zmywaja 😄 a tak na serio swietnie wyszlo plocienko 🙂 Bardzo podoba mi sie te enviro i miloby zobaczyc kiedys wiecej w twoim wykonaniu 🙂 hahaha XD Betty nie musiałam oddawać nawet dzieciom 😉 młody sam przyszedł i tylko usłyszałam zgrzyt ołówka na płótnie 🤣 Och enviro to teraz moja miłość XD jak ich kiedyś nienawidziłam tak teraz uwielbiam XD w pracy się mocno spalam z rzeczami interaktywnymi to po robocie obecnie odbijam sobie granie za 4 lata wstecz XD ale pomysł jest świetny ,żeby stworzyć coś nowego.
Napisano 2 Marzec 20214 l Autor jestem jeszcze w procesie malowania ,ale pewnie trochę odleży do weekendu XD bo w tygodniu nie ma jak siąść to wrzucam ;D
Napisano 2 Marzec 20214 l Poza tym, że gość wygląda jakby biegł na krześle to wygląda git 🙂 Wydaje mi się, że powinnaś popatrzeć na biegaczy jakie pozy przybierają w czasie biegu. Na pewno nie mają dwóch nóg do przodu w jednym momencie, no chyba, że się skradają/skaczą/siedzą na kiblu 🙂
Napisano 2 Marzec 20214 l Zgadzam się z @blood_brother, dla mnie wygląda jakby na wrotkach jechał czy coś 🙂 Samo zamalowanie jednej nogi już poprawia pozę. Ramiona i nogi idą w przeciwne strony - jak ręka z przodu to noga z tyłu i odwrotnie. Nie jestem pewien co postać z tyłu robi, jest mocno obrócona, jakby czymś właśnie rzuciła raczej niż biegła.
Napisano 2 Marzec 20214 l nom w sumie obrazek by lepiej wygladal jakby ta noga byla domalowana, bardziej 3d by bylo 🙂 nawet w blurze moze byc. A tak to super 🙂
Napisano 2 Marzec 20214 l Autor 42 minuty temu, blood_brother napisał: Poza tym, że gość wygląda jakby biegł na krześle to wygląda git 🙂 Wydaje mi się, że powinnaś popatrzeć na biegaczy jakie pozy przybierają w czasie biegu. Na pewno nie mają dwóch nóg do przodu w jednym momencie, no chyba, że się skradają/skaczą/siedzą na kiblu 🙂 Co zrobisz jak nic nie zrobisz XD poprawię ! XD daje refke jaką użyłam i skąd wzięła się ta dziwna poza na Małysza . 20 minut temu, SebastianSz napisał: Zgadzam się z @blood_brother, dla mnie wygląda jakby na wrotkach jechał czy coś 🙂 Samo zamalowanie jednej nogi już poprawia pozę. Ramiona i nogi idą w przeciwne strony - jak ręka z przodu to noga z tyłu i odwrotnie. Nie jestem pewien co postać z tyłu robi, jest mocno obrócona, jakby czymś właśnie rzuciła raczej niż biegła. Dzięki wielkie za podmalówkę, bardzo mi pomogłeś zobaczyć że da się uratować nie przemalowując pół ilustracji .Postać z tyłu nie będzie biegła .Ona się obraca za złodziejaszkiem ,więc w zasadzie biodra powinna mieć w drugą stronę XD więc to jest ogólnie jeszcze pewnie kombinatoryka stosowana w trakcie. 14 minut temu, KLICEK napisał: nom w sumie obrazek by lepiej wygladal jakby ta noga byla domalowana, bardziej 3d by bylo 🙂 nawet w blurze moze byc. A tak to super 🙂 Na pewno nie obędzie się bez wtopy ,ale walczyć będę o tę nogę 😉 Dziękuję za tak liczne skomentowanie 🙂 na pewno jak widać noga jest do bani ,a ja jeszcze podziałam w temacie na weekend może uda się uratować to ;D Dzięki jeszcze raz !
Napisano 2 Marzec 20214 l Trochę niefortunna refka w takim razie, bo chociaż na niej też poza wydaje się być średnio naturalna to broni się tym, że widać kawałek stopy. No i tak jak @SebastianSzmówił, kończyny zawsze na krzyż 🙂 Owszem da się zrobić jak na refce, ale to są wyjątkowe sytuacje i raczej będą w pierwszej chwili odczytane za nienaturalne.
Napisano 2 Marzec 20214 l Refka zła i crop niefortunny pogorszył sprawę 😞 Odradzałbym refki 3D, szczególnie do postaci w ruchu, lepiej popatrzeć się na zdjęcia prawdziwych ludzi, wtedy przynajmniej jest gwarancja, że to możliwa poza 🙂 Wiem, że czasem ciężko o dokładną refkę, może rzuć okiem na https://www.bodiesinmotion.photo/ Scotta Eatona, tam jest masa zdjęć całych sekwencji ruchu.