Valery Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 (edytowane) Witam, bitwy o takim temacie nie mogłem ominąć. Jako koncept wybrałem karabin maszynowy z początku ubiegłego wieku, "Lewis" na razie robię model HP: Edytowane 18 Styczeń 2012 przez Valery
comander_barnik Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 no i ładnie zacząłeś, zastanawiałem się czy weźmiesz udział :) "ręczna" broń palna też obejmuje ciężką broń do strzelania z bipoda? To żeś mi pomysł podsunął.
telthona Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 Valery, to już wiemy czemu na pizze nie chciałeś z nami pójść xD :D
n-pigeon Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 Ładny detal, już widzę że HP będzie na wysokim poziomie ;) Może i strzelając z Lewisa z łapy można by sobie ją urwać, ale przenosi się go ręcznie, nie jest częścią pojazdu, więc mieści się w temacie.
pauloos Napisano 20 Listopad 2011 Napisano 20 Listopad 2011 no i ładnie zacząłeś, zastanawiałem się czy weźmiesz udział :) "ręczna" broń palna też obejmuje ciężką broń do strzelania z bipoda? To żeś mi pomysł podsunął. Lewis Light Machine Gun. Czyli jednak nie taki ciężki;) A jak widać na podlinkowanym filmie można z niego też na stojąco strzelać: Widac na nim trochę szczegółów konstrukcyjnych których nie dopatrzy się na zdjęciach z boku i mechanikę działania. Bardzo fajny pomysł i obiecujący początek:) Powodzenia!
Valery Napisano 20 Listopad 2011 Autor Napisano 20 Listopad 2011 według polskiej terminologii: Ręczny karabin maszynowy – broń strzelecka zespołowa, karabin maszynowy strzelający amunicją karabinową lub pośrednią z podstawy dwunożnej. wiec niema znaczenia czy strzelamy na stojąco czy broń jest oparta na dwójnogu. strzelać na stojąco oczywiście da się i strzelcowi nic się nie stanie, jednak trzeba liczyć się z tym że skuteczność takiego ognia będzie bardzo niska. Waga załadowanego karabinu to około 14 kg i utrzymanie go bez drżenia rąk jest w zasadzie nie możliwe. telthona - dzisiaj miałem taki dzień że musiałem walnąć kilka renderów i realnej pracy bylo na 2h a rozciągnęło sie na 12. 10 min klikania i 45 min czekania na render :) więc na drugim kompie sobie modelowałem :) co do modelu, to HP nie jest żadnym problemem, gorzej będzie z tex gdyż model ma dużo płaskiej powierzchni (oslona lufy) która jest nieciekawa i trzeba bedzie tu coś zdziałać texturą. wracam do modelowania ;)
AkkA Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 dajesz Valery dajesz, taj jak mowiles prawie jak star wars:D http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20070530235255/starwars/images/thumb/1/1c/Sandtroopers2-hd.jpg/712px-Sandtroopers2-hd.jpg
ledyr Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 o ile to twoje obrazki to wychodzi na to ze jednak naprawde cos umiesz modelować sam :d zapowiada sie dobra konkurencja!
Eric_Draven Napisano 26 Listopad 2011 Napisano 26 Listopad 2011 ależ mnie korci żeby wystartować ;) ładny model. zobaczymy jak tekstura ci pójdzie.
Valery Napisano 26 Listopad 2011 Autor Napisano 26 Listopad 2011 hehe spodziewałem się że będziesz jednym z pierwszych którzy wystartują :) ja aktualnie rozważam zmianę konceptu, gdyż większość broni w tej mini bitwie to sci-fi które z racji konceptu są bardziej wybajerzone
Eric_Draven Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 i z tego powodu też łatwiej sie pośliznąć. co na 2d fajnie wygląda niekoniecznie na 3d będzie fajne. A Sci-fi łatwo zepsuć złą interpretacją Zawsze na Necrovision możesz stylizować. jakaś mała czaszka pióra duperele.
Idlero Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Też uważam ze tej borni można dużo ciekawego wycisnąć nie koniecznie trzeba robić sci-fi.wystarczy dodać jakieś bandaże itp. Powodznia
TomaszK Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 Seba:) ty żyjesz! Wziął byś się też do roboty a nie się obijasz! Model niezły, powodzenia!
Valery Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Napisano 18 Styczeń 2012 przez ostatnie dwa dni przeprowadziłem sprint aby się wyrobić ukończone dosłownie na kilka min przed północą :) 4957 tris, texy 2048 oraz shadery 3 point studio siatki diff, spec, nrm
ledyr Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 Wyglada spoko. brakuje mi troche rzeczy na teksturce poza tym nie zbyt ciekawy model wybrales ;d
comander_barnik Napisano 20 Styczeń 2012 Napisano 20 Styczeń 2012 Wykonanie jest wzorowe, ale fakt możnabyło coś ciekawszego wybrać. To ty sie Bartek nazywasz? hahaha - sory Valery musiałem :D
Rekomendowane odpowiedzi