Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, bitwy o takim temacie nie mogłem ominąć. Jako koncept wybrałem karabin maszynowy z początku ubiegłego wieku, "Lewis"

19390002-268.jpg

na razie robię model HP:

43467241.jpg28170240.jpg

Edytowane przez Valery

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 10,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no i ładnie zacząłeś, zastanawiałem się czy weźmiesz udział :) "ręczna" broń palna też obejmuje ciężką broń do strzelania z bipoda? To żeś mi pomysł podsunął.

Napisano

Ładny detal, już widzę że HP będzie na wysokim poziomie ;)

Może i strzelając z Lewisa z łapy można by sobie ją urwać, ale przenosi się go ręcznie, nie jest częścią pojazdu, więc mieści się w temacie.

Napisano
no i ładnie zacząłeś, zastanawiałem się czy weźmiesz udział :) "ręczna" broń palna też obejmuje ciężką broń do strzelania z bipoda? To żeś mi pomysł podsunął.

Lewis Light Machine Gun. Czyli jednak nie taki ciężki;) A jak widać na podlinkowanym filmie można z niego też na stojąco strzelać:

Widac na nim trochę szczegółów konstrukcyjnych których nie dopatrzy się na zdjęciach z boku i mechanikę działania.

Bardzo fajny pomysł i obiecujący początek:) Powodzenia!

Napisano
  • Autor

według polskiej terminologii:

Ręczny karabin maszynowy – broń strzelecka zespołowa, karabin maszynowy strzelający amunicją karabinową lub pośrednią z podstawy dwunożnej.

wiec niema znaczenia czy strzelamy na stojąco czy broń jest oparta na dwójnogu.

strzelać na stojąco oczywiście da się i strzelcowi nic się nie stanie, jednak trzeba liczyć się z tym że skuteczność takiego ognia będzie bardzo niska. Waga załadowanego karabinu to około 14 kg i utrzymanie go bez drżenia rąk jest w zasadzie nie możliwe.

telthona - dzisiaj miałem taki dzień że musiałem walnąć kilka renderów i realnej pracy bylo na 2h a rozciągnęło sie na 12. 10 min klikania i 45 min czekania na render :) więc na drugim kompie sobie modelowałem :)

co do modelu, to HP nie jest żadnym problemem, gorzej będzie z tex gdyż model ma dużo płaskiej powierzchni (oslona lufy) która jest nieciekawa i trzeba bedzie tu coś zdziałać texturą. wracam do modelowania ;)

Napisano

o ile to twoje obrazki to wychodzi na to ze jednak naprawde cos umiesz modelować sam :d zapowiada sie dobra konkurencja!

Napisano
  • Autor

hehe spodziewałem się że będziesz jednym z pierwszych którzy wystartują :)

ja aktualnie rozważam zmianę konceptu, gdyż większość broni w tej mini bitwie to sci-fi które z racji konceptu są bardziej wybajerzone

Napisano

i z tego powodu też łatwiej sie pośliznąć. co na 2d fajnie wygląda niekoniecznie na 3d będzie fajne. A Sci-fi łatwo zepsuć złą interpretacją Zawsze na Necrovision możesz stylizować. jakaś mała czaszka pióra duperele.

Napisano

Też uważam ze tej borni można dużo ciekawego wycisnąć nie koniecznie trzeba robić sci-fi.wystarczy dodać jakieś bandaże itp. Powodznia

Napisano

Seba:) ty żyjesz! Wziął byś się też do roboty a nie się obijasz! Model niezły, powodzenia!

Napisano
  • Autor

przez ostatnie dwa dni przeprowadziłem sprint aby się wyrobić

ukończone dosłownie na kilka min przed północą :)

4957 tris, texy 2048 oraz shadery 3 point studio

lewisgun.jpg

siatki

lewissiatki.jpg

diff, spec, nrm

texy.jpg

Napisano

Wyglada spoko. brakuje mi troche rzeczy na teksturce poza tym nie zbyt ciekawy model wybrales ;d