Idlero Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 Nie sądzę że starczy mi czasu żeby to skończyć ale zobaczymy. Zastanawiam się nad stworzeniem podobnej broni do Lancer Assault Rifle z GoW. Zobaczymy w którą stronę to się rozwinie. Poniżej można zobaczyć początek bez żadnych rewelacji. Zastanawiam się nad zmianą śrub na imbusowe przynajmniej części która przytrzymuje celownik. który zmieni się pewnie na zwykły optyczny ten jest jakiś dziwny. [/url]
badassky Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 Liczyłem na to , że ktoś zrobi tą broń , bardzo lubię ten model. Trzymam kciuki.
comander_barnik Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 Retro Lancer tez kopie dupsko, trzymam kciuki za gearsów
TomaszK Napisano 30 Listopad 2011 Napisano 30 Listopad 2011 Bombadil czemu sam więc nie robisz?:) W końcu seba przestałeś się obijać?:D
Idlero Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 @comander_barnik @Bombadil cheering sie przyda. Normalnie mam inne rzeczy na głowie, ale uznałem że fajnie będzie zrobić coś innego. Tak po za tym chciało by się powiedzieć, " i kto to mówi :) ". Poprawiłem trochę niezgodności z oryginałem które uznałem za niezbędne. Dziś może zrobię Upa.
Idlero Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 @Tomaszk czekam :D Skromny up jak wcześniej wspomniałem poprawiłem kilka błędów i zacząłem dłubać piłę.
Idlero Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Napisano 6 Grudzień 2011 Po wyczerpującym weekendzie. Znalazłem trochę czasu i zabrałem się za model, już niedługo koniec hi-poly. Zostało do wydłubania trochę detalu i przyrządy celownicze.
F/X Napisano 8 Grudzień 2011 Napisano 8 Grudzień 2011 No HP wypas. Ciekaw jestem jak to z texturkami będzie wyglądać :)
Idlero Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Napisano 8 Grudzień 2011 @F/X Dzięki, zmotywowałeś minę do pracy przez co darowałem sobie matme :) Dobra model HP uważa za zakończony poza małymi poprawkami w stylu wielkość celownika itd. Postaram się to zrobić jeszcze dziś. Niestety może nie znajdę czasu na modelowanie w przyszłym tygodniu, ale po następnym weekendzie ruszam pełną parą. Zaznaczam że model nie jest w 100% repliką Lancer Assault Rifle, dlatego niektóre szczegóły trochę odbiegają od rzeczywistości.
Kubajaniak Napisano 9 Grudzień 2011 Napisano 9 Grudzień 2011 Bardzo fajne HP. Ciekawi mnie czy bez problemu zmieścisz się w limicie 5k, czy będziesz musiał kombinować :)
Idlero Napisano 9 Grudzień 2011 Autor Napisano 9 Grudzień 2011 @Kubajaniak Dzięki, zastanawiam się nad tym od momentu kiedy zobaczyłem twoje low poly :) Chyba daruje sobie jakiś wieczór w ten weekend jeszcze żeby to sprawdzić.
comander_barnik Napisano 10 Grudzień 2011 Napisano 10 Grudzień 2011 Otwór na ręke między piłą a bronią jest zdecydowanie za mały a tam się przecież mieści ręka Gearsa. Poza drobnymi pierdołami w detalach Lancer jak żywy
Idlero Napisano 3 Sierpień 2012 Autor Napisano 3 Sierpień 2012 Nie zmieściłem się w limitach ale skończyłem xD
StK Uriziel Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 ja tam jakiś zajebisty w teksturowaniu nie jestem i dużo brakuje moim teksturą, ale ten metal wygląda trochę betonowo brak mu speculara, ja bym ściemnił trochę diffa i poeksperymentował ze specularem
Idlero Napisano 14 Sierpień 2012 Autor Napisano 14 Sierpień 2012 (edytowane) Pod kręciłem trochę speca i ściemniłem diff Edytowane 14 Sierpień 2012 przez Idlero
Chris Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Lepiej, ale wciąż zainwestowałbym jeszcze w AO i porządny specular. Poza tym te renderki/screeny wyglądają trochę jak robione na unlicie...
Gość Marcinko29 Napisano 13 Listopad 2013 Napisano 13 Listopad 2013 Naprawdę fajnie Ci to wyszło :) Teksturowanie na bardzo wysokim poziomie :) Pozdrawiam
Idlero Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 XD nieźle tylko to stara wersja jest kiedyś ktoś mnie zmusił do tego by poprawić materiały i oświetlenie. Wyszło coś takiego
Rekomendowane odpowiedzi