Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Mogą wypuszczać na rynek co chcą ale i tak nic nie przebije intuosa, czy to ps czy to max czy zbrush :)

Tablet w maxie? Nic gorszego na całym świecie!

Napisano

@rozpruwacz

G13 używasz tylko do max'a czy do czegoś więcej jeśli można zapytać :) rozglądałem się na youtube jak to mniej więcej działa i faktycznie ciekawe urządzenie, ale raczej do szybkiej obróbki foto niż np. do projektowania w szopie czy modelowania w max'ie, a byłbym ciekaw opinii kogoś kto korzysta i używa :)

(sorry za OT)

Pozdrawiam,

Napisano

czy to sie stopą operuje??:) wyglada jak kosmiczny klapek:)

Napisano

mialem przez chwile do czynienia z wczesniejszymi urzadzeniami 3DC, ale jakos nie przypadlo mi do gustu, moze przez brak wprawy, albo bardziej z niecheci rezygnowania z klawki. nie wyobrazam sobie pracy w maxie bez klawki i skrotow. chciaz nawigacja za pomoca 3DC jest o niebo wygodniejsza, hehe ale nie mam jeszcze 3 reki, wiec rozwazajac + i - wole klawe. Aaaa urzadzenie moze byc efektowne i efektywne w prezentacjach, jak pisalem latwosc nawigowania i plynnosc ruchu widokiem w scenie robi wrazenie.

Napisano

musieliby dac conajmniej pelna klawiature zeby to mialo sens. W sumie dlaczego niemogliby tego zintegrowac z klawiatura?

Napisano

A mi siadł nadgarstek i nie mogę pracować z ręką klasycznie położoną na płasko. Fajnie jakby było jakieś urządzenie które chwyta się w pozycji anatomicznej a nie horyzontalnej.

Napisano

ja od dawana mam podstawowego spacenavigatora i nie chce, oj nie chce wracac do normalnego operowania:P W razie jak by mi sie zepsuł to bym musiał czym prędzej lecieć po nowego.

na pewno przydaje sie głownie jak ktos duzo modeluje, do wizek nie tak bardzo.

Napisano
Tablet w maxie? Nic gorszego na całym świecie!

Na standardowym sterowaniu maxa fakt, ciężko. Ale z drobną nakładką maxtomaya masz sterowanie z majki i mudboxa, co w połączeniu z intuosem to 100% wygody. Ja myszy od ponad roku używam już tylko do shooterów ^^

Rozpruwacz, fajny pomysł, chyba się w końcu ogarnę i skonfiguruję mojego Razera Nostromo pod maxa - nie tak dobry jak logitech ale bardzo wygodny

razernostromogallery4.jpg

Napisano

A jak się to sprawuje w czymś takim jak ZBrush?

Napisano
Na standardowym sterowaniu maxa fakt, ciężko. Ale z drobną nakładką maxtomaya masz sterowanie z majki i mudboxa, co w połączeniu z intuosem to 100% wygody. Ja myszy od ponad roku używam już tylko do shooterów ^^

co to jest ta nakładka maxtomaya ??