Gość piofoks Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 Cześć nowy temat na TSP - Wiedźma życzę szalonego malowania ;] * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 22.12.2011 godz. 23:59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 Takie ło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeninTowarzysz Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 miss witch http://img190.imageshack.us/img190/313/wiedz.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 haha chyba mam swojego faworyta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Fajny i łatwy temat to też i prac powinno być więcej. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) @pigtek - troche niesmaczne to co wrzuciles Edytowane 19 Grudzień 2011 przez grass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arlekin Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 to i moja wiedźma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 17 Grudzień 2011 Share Napisano 17 Grudzień 2011 W drodze na sabat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigtek Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 Jest to mój pierwszy post także sie przedstawię. Jestem Hugo i studiuję architekturę w Poznaniu na drugim roku. Nie ogarniam tego photoshopa ;( Miało być w kolorze ale nie umiem :D Pozdro! [/url] A Tutaj zoom jak komuś sie spodobała :D Może sobie wrzucic na tapetę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 Fajna reguła, którą chyba warto stosować: Proste tematy są fajniejsze do luźnego szkicowania i chętniej bierzemy w nich udział. A zależy nam na popularności TSP, nie jego niszowości, więc chyba lepiej nie silić się zbytnio przy wymyślaniu tematów. Popatrzmy choćby jak popularne były mitologia, czy kraken. Pigtek... co to ma być? (w warstwie treściowej, nie warsztatowej) Nawet nie jest zabawne, jest zwyczajnie niesmaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 witam takie coś, wiedźma bojowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 Jest zabawa!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 nienawidzę cie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Zabawili się ;DDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 JakkaS pozamiatał temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapelusznik Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Frekwencja prawie jak kiedyś gdy to oglądałem. Teraz jeszcze powinno być drugie wejście smoka i już w ogóle był bym całkiem zadowolony. Aby nie być takim gołosłownym dorzucam coś ode mnie. Szans brak ale zawsze więcej : ) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 leci od mnie 1h 10min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Robi się sympatyczna bitwa. JakkaS, wiesz, że ta dysproporcja warsztatowa jest niesprawiedliwa? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 19 Grudzień 2011 Share Napisano 19 Grudzień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 rewelacyjna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Fajnie, że się babcinka podobała ... to ja jeszcze raz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Zrób jeszcze jedną, bo coraz lepsze idą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jakkas - rewela. zwlaszcza ta druga A zeby nie bylo, ze sam komentarz, to i cos ode mnie.. troche pobladzilem i zeszla mi godzinka na rysunek, wiec kolor musial poleciec bardzo speedowo ;) i sam skecz, bo sam wole akurat wersje bez koloru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 (edytowane) coś takiego ... Jakkas - wiedźma nielot bardzo fajna :P Edytowane 20 Grudzień 2011 przez piofoks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 oho bedzie sporo prac, jakkas pierwsza zdecydowanie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Mi tam się druga praca Jakkasa bardziej podoba co nie zmienia faktu, że obie są pro ;] A tak w ogóle to jest dużo fajności w tym TSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jakkas: taką sympatyczną staruszkę nazywasz Wiedźmą? :) panna z miotłą też niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jakkas: taką sympatyczną staruszkę nazywasz Wiedźmą? :) panna z miotłą też niczego sobie. I to jest wlasnie zaj... w tej pracy, polaczenie niepozornej sympatycznej staruszki z pewna demonicznoscia i sila, dwie sprzecznosci koegzystujace ze soba, obrazek ma w sobie glebie i pewna tajemnice natomiast drugi obrazek jest po prostu smiechowy i plytki ot. naga laska wywalajaca sie na miotle... dlatego bardziej podoba mi sie pierwszy, ale tylko ze wzgledu na tresc bo warsztatowo obie stoja na wysokim poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 tr3buh: "drugi obrazek jest po prostu smiechowy i plytki ot. naga laska wywalajaca sie na miotle..." Dla mnie to jest właśnie opis, czegoś, co może wygrać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 A propos tego co pisał tr3bush pozwolę sobię wkleić coś... za wiki: Wiedźma – w przedchrześcijanskich słowiańskich społecznościach kobieta posiadająca wiedzę, związaną z ziołolecznictwem, medycyną, przyrodą. Osoba szanowana przez społeczeństwo, zwracano się do niej po rady. Pierwotnie w kulturach słowiańskich wiedźmę nazywano wiedma, widma. Wiedźma posiadająca zdolności lub cechy magiczne nazywana była ciotą. Pierwotnie, prawdopodobnie aż do połowy IX wieku na terenach wschodnich słowiańszczyzny, owo określenie nie było pejoratywne. W wyniku ekspansji chrześcijaństwa i piętnowania rytuałów ludowych i pogańskich zwyczaj gromadzenia i przechowywania wiedzy przez osoby w wybranych rodach uległ zapomnieniu. Wiedźmy oskarżano o czary dlatego obecnie wiedźma często utożsamiana jest z czarownicą. Współcześnie wciąż można spotkać kobiety parające się zielarstwem we wschodniej Polsce. Myślę, że medialna siła reklam, gier i filmów ma na nas taki wpływ, że wiedźmę od razu kojarzymy z starą pomarszczoną (z przynajmniej jedną kurzajką) babę albo seksowną laskę, która zdziera kiece i majta cycami żeby począć syna belzebuba czy co tam. A znaczeń i możliwości przedstawienia wiedźmy jest chyba dużo więcej, tylko my walimy na skróty, ale pewnie też dlatego, że się tego od nas oczekuje. Klienta nie interesuje drugie dno... ma być wiedźma to bez czarnego kota i starej miotły się nie obejdzie, hehe. Anyłej... to ja uderzam raz jeszcze....taaa.. wszystko byle by nie pracować... BTW, mam jeszcze jeden pomysł ale odpuszczam... ponoć tak dobry, że ostatnie masowe ataki histerii w Korei to pikuś w porównaniu z tym co by się działo gdybym wrzucił czwarty rysunek na forum ;) Piofoks.. czuć moc... choć cycata wiedźma, którą namalował Mocnek i tak by załatwiła ja swoją chochlą :D Swoją droga wersja bez kolorków IMO ciekawsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 JakkaS strzelasz wiedzami jak z karabinu :) , ta ostatnia przypomina mi okladke gry na C64 ale nie moge odgrzebac z pamieci tytylu gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Mnie okładka Wrońca zainspirowała... http://audioteka.pl/images/products/jacek-dukaj/wroniec-duze.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 chyba Elwira ? ;] JakkaS -cieszy mnie twoje dobre słowo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 A faktycznie była taka gierka... Piofoks - ja rzadko na forum się udzielam ale jak już się pojawiam to mam w sobie takie pokłady dobroci... że muszę się dzielić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grim666 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 No za mało czasu jak dla mnie :) Edit: Nie zauważyłem wcześniej pracy kutwy666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 piofoks - dokładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Ten sam pomysł acz nieco inne (mam nadzieje ,że lepsze ) wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Switezianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Wiem, że obie moje prace są fenomenalne ale jakoże(jakkolwiek się to pisze, plskiego w szkole nie miałem, (pewnie osobno)), do głosowania wybieram prcę pt. "Świtezianka", czyli tą u góry. Pozdrawiam wszystkich uczestniczacych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Ok. Już po Świętach, więc można rozbujać sondę...tak sobie myślą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 sicksicksick...już po czasie trochę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 ... i jeszcze tak kompozycje zrypać... boshe... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolGniazdowski Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Sondę stawiać, nie gadać! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutwa666 Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 co z tą sondą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi