Napisano 19 Grudzień 201113 l Witam Cały czas praktycznie spędzam nad wykonywaniem dziennych ujęć więc postanowiłem to trochę zmienić i wykonałem 2 ujęcia nocne. Aby poznać opinię nie tylko klienta wrzucam je tutaj w ramach poddania ich ogólnej krytyce. Soft: 3dsmax, Vray, PS Miłego oglądania Pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 201113 l Super robota, gratulacje:) polka dot: coś tam szumów jednak jest zaraz pod dachem ;)
Napisano 20 Grudzień 201113 l Autor Dzięki za komentarze. No nie jest to późna noc ale taka dla klienta nocka;) Dla mnie ważniejsze było nadanie obrazom ciepłego koloru dla lepszego odbioru niż zaciemnianie nieoświetlonych miejsc. Przedtem tak robiłem i nie podobało mi się to więc tu taka zmiana weszła. boltic - szumów tu raczej nie ma bo ściana jest tynkowana
Napisano 21 Grudzień 201113 l Super prace. Na jaką moc nastawiasz światła wewnętrzne, że je widać przez szyby. Ja jak podkręcam na bardzo wysokie wartości to i tak ich nie widać :(
Napisano 21 Grudzień 201113 l _Orion_ - to nie kręć mocą swiatła, tylko przestaw ustawienia kamery o kilka ekspozycji w dół. Najlepiej daj czas migawki na 1 sekundę i wtedy ustawiaj światła. Tores - przyjemne pracki.
Napisano 22 Grudzień 201113 l Autor Dzięki za kolejne opinie. Utwierdziły mnie one, że jest dobrze mimo faktycznych przekłamań:) arch515 - wrzuciłbyś coś nowego do FW _Orion_ - Neb dobrze napisał. Najpierw kamera. Jeżeli dokładnie chcesz wiedzieć to w pokojach są vraylighty jako sphere z promieniem 3,3 cm i multi od 900 do 1300. Render leci przez VFB i tam krzywymi jeszcze trochę rozjaśniam obraz. Tylko pamiętaj, że to nie wszystko i są jeszcze inne ustawienia.