gnacik 163 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Te meble będą gdzieś do kupienia czy to jakieś pakiety do wizualizacji ? Link to post Share on other sites
xmass 332 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 @lechu świetne modele!!! Jak się nazywa to trzecie drewniane krzesełko? Wygląda apetycznie :) Link to post Share on other sites
le_chu 520 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 gnacik - modele możesz kupić na stronce: store.chocofur.com xmass - krzesełko to Hal Chair, Jaspera Morrisona (Vitra) Dorzucam jeszcze kilka obrazków, tym razem po 256 sampli i rendery trwające do 10 sekund :) Zapomniałem tez dodać że siatki przygotowywał kolega z forum o nicku Mirage. Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 samochodzik od everow, materialy, scena, swiatla moje test LWF na studyjnym oswietleniu autka, zupelnie inne podejscie niz zawsze.... max, vray zlozone w AE Link to post Share on other sites
Berger 395 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Ode mnie taki teaser projektu do portfolio nad którymś myślałem jakiś czas temu, a teraz zacząłem przenosić do 3D: Pozdrawiam Link to post Share on other sites
le_chu 520 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 tostuje jeszcze Vray + Blender taki test. Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 lasek przed koncem, koncowo bedzie duzo lepsza jakosc renderu i rozmiar, pozdro Link to post Share on other sites
adek 272 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 plasti: no to jest mocne. to wszystko 3d? mnie trochę razi jaskrawość renderu (specjalnie pewnie tak przelalone, wiem o co chodzi, ale chyba zbyt mocno). gdyby nie liście z lewej strony (te najblizej) to fotoreal Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 plasti: no to jest mocne. to wszystko 3d? mnie trochę razi jaskrawość renderu (specjalnie pewnie tak przelalone, wiem o co chodzi, ale chyba zbyt mocno). gdyby nie liście z lewej strony (te najblizej) to fotoreal szybka odpowiedz :), dzieki, tak wszystko to 3d, tak jak mowisz trawa z boku tez mnie gryzie, ale jeszcze nad tym siade, liscie tez :P pozdro Link to post Share on other sites
bolitic 484 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Plasti: fajny render lasu. Adek: troche dales sie zwiesc przesadzownej postrpodukcji - teraz obrazek wyglada na troche foto ale takiej camery z paczki po chispach :) ( ten ostatni tekst zostal kiedys uzyty do mojej pracy ;) Link to post Share on other sites
adek 272 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Chodziło o fotoreal z filtrem Instagrama. Link to post Share on other sites
Karkosik 106 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Chodzi o to że jest to fotoreal osiągniety poprzez postprodukcje. Szumy,abberacja,przepalenia. To wszystko jest pójściem na łatwizne. Taki render wygląda fajnie jako render, ale jeśli mówimy o fotorealu i mielibysmy go porównać do zdjęcia to sie okazuje że wygląda jak zrobione telefonem z aparatem 1,3 mpx. Taki łatwy fotoreal jak dla mnie. Link to post Share on other sites
ciastuch 140 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Chodzi o to że jest to fotoreal osiągniety poprzez postprodukcje. Szumy,abberacja,przepalenia. To właśnie czyni ten obraz FOTOrealistycznym. Bo foty takie cechy posiadają. Szumy, aberracje, przepalenia. Render z renderera wychodzi czysty, a to jak ktoś uzyskuje np aberracje czy inne cechy fotograficzne to kwestia każdego z osobna. Niektóre renderery posiadają bardziej rozbudowane możliwości,a niektórzy do tego typu efektów używają innych programów. Poza tym, ktoś już kiedyś powiedział takie mądre zdanie: "Fotografie upiększa się maksymalnie, usuwa niedoskonałości, by wyglądały jak rzeczywistość, rendery - psuje się, nakłada niedoskonałości, by wyglądały jak fotografie" Wygląda jak fota i o to chodziło :) Oczywiście możnaby popracować trochę nad samym modelem i scenką. Brzozy na ogół wydaje mi się, że wyglądają trochę inaczej, Twoje są zbyt krępe - niskie i grube, jak na brzozy, ale to tylko moje odczucie :) Dobra robota :) Pozdro. Ciastuch. Link to post Share on other sites
Karkosik 106 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 @Plasti: Jaka polaczkowość? Polaczkowość rozumiem jako bycie zazdrosnym i zawistnym. Sory, ale ja Ci niczego nie zazdroszcze. Poprostu sie wypowiedziałem jak ja to widze. Krytyke dostałeś od Adka. Bez przesady to jest las ile można na taki temat pisać... Ale jeśli Ci to pomoże to Ci napisze. Przepalenie to primo. Jeśli chcesz uzyskać fotoreal to przeglądnij fora fotograficzne i zobacz co ludzie robią żeby niebo było niebieskie i ogólna ekspozycja git, przepalenia są złem w fotografii (są oczywko wyjątki, ale to nie jest wyjątek). Trawa na pierwszym planie mocno genericowa. Musisz dodać jakies inne typy roslin, chwastów. Drzewa na dalszym planie wyglądają git. Ale te na pierwszym muszą miec dokładniejsze liscie. O postpro już sie wypowiedziałem i zdania nie zmienie. Zrobiłeś z rendera taką kiepską fotke. Żółto w cieniach niebiesko tam gdzie słońce swieci - troche tak niefotorealistycznie. I prosze Cie plasti zanim nazwiesz kogoś polaczkiem albo że wychodzi z niego polaczkowość to weź głęboki oddech i sie zastanów troche, a nie odrazu klep w te klawisze. Bo w tym momencie to TY nie umiesz przyjąć zdania innych. Ale superlatywy to Ci gładko wchodzą ;) Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 dzieki za krytyke, wszystko postaram sie wdrazyc w zycie :) Link to post Share on other sites
MicInc 41 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Zgadzam się w 100% z Karkosikiem. Nie wiem gdzie tu polaczkowatość? Ja rozumiem nadać lekkie efekty niedoskonałości, ale mam wrażenie, że niektórzy jak w tym przypadku Ty, Plasti, grubo z tymi "imprefekszyns" przesadzają. Tak to wygląda, jakbyśmy się nagle cofnęli w technice fotografii o kilkadziesiąt dobrych lat. No ludzie... Zobaczcie sobie jak wyglądają zdjęcia zrobione nowoczesnym sprzętem przez dobrego fotografa. Ja tam jakoś "efektu 3d" od aberracji nie widzę. Żeby nie było, że wychodzę na hipokrytę - tak, też tego używam. Dodaję szumy, aberrację, winietowanie... ale staram się zachować umiar. Więcej luzu i dystansu życzę :) Link to post Share on other sites
plasti 575 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 pousuwalem posty bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi.......... niepotrzebne zasmiecanie..... Link to post Share on other sites
pionix 482 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Fajny lasek :) Łazienka zrobiona kiedyś tam... Link to post Share on other sites
kozioo 190 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Biel taka czysta prosto z 3dsmaxa, czy wyprane w PS? Widok za oknem powinien być chyba bardziej przepalony, ale znając życie inwestorowi się biała plama nie podobała... ;-) Link to post Share on other sites
siwy 309 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Sterylne te kolorki. Mnie ostatnio poniosło w drugą stronę z kolorami oświetlenia i takie wymęczyłem orazki: Link to post Share on other sites
MicInc 41 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Siwy, zarąbiste lampy na szynach. Co to? Link to post Share on other sites
DraB 189 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 siwy - Maryśka tam rośnie za szkłem? ;> Test trawy i kamulców. Docelowo kamera będzie o wiele dalej. Link to post Share on other sites
09121986 90 Posted September 14, 2013 Share Posted September 14, 2013 Kawałek koła ;p Link to post Share on other sites
siwy 309 Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Siwy, zarąbiste lampy na szynach. Co to? http://www.edendesign.be/Lighting.aspx Drab: tak, to "szałabas" chociaż niektórym może się kojarzyć z bambusami ;) Link to post Share on other sites
pionix 482 Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Biel taka czysta prosto z 3dsmaxa, czy wyprane w PS? Widok za oknem powinien być chyba bardziej przepalony, ale znając życie inwestorowi się biała plama nie podobała... ;-) Z Maxa wyszło już dość biało ale poprawiłem jeszcze w Photoshopie. Wyszło przejarane? Może coś mam z monitorem :) siwy - zacne rendery. Światło z lampy nad stołem bym wzmocnił i przejarał delikatnie widok za oknem :) Sypialnia zrobiona kiedyś tam... Link to post Share on other sites
Recommended Posts