adek Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 W serwisie FXGuide.com pojawił się interesujący wywiad z artystami z The Mill, którzy dzielą się swoimi technikami wykorzystanymi podczas tworzenia reklamy Audi. na temat nowej reklamy Audi. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2178 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Mistrzostwo świata ta reklama;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZelvaBOi Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 No i to mi wlasnie przypomina, ze najwyzszy czas zmienic auto :) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Zgadzam się, jeszcze ta muzyka... ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Ależ tutaj jest wszystko ze sobą świetnie zgrane, podkład muzyczny, obraz, rytmika animacji, naprawdę kawał świetnej reklamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xkf Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 artykuł o którym mowa w newsie dotyczy tej reklamy: http://www.youtube.com/watch?v=oyvRgTVmhao&feature=player_embedded Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 (edytowane) xkf: zgadza się! Wkleił się film powiązany. Błąd poprawiony. W newsie już poprawna reklama. Więc: mookie, zelva, Loozack - mówiliście o reklamie z artykułu czy z newsa, która przez chwilę wisiała? Domyślam się, że o tej źle wklejonej. Swoją drogą faktycznie niezła. Zamieszczam żeby było jasne. To było przez chwilę wklejone: http://youtu.be/mZC2219U6Co Edytowane 8 Styczeń 2012 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Film, który jest teraz - przyjemny. Za to ten, który był przez chwilę wklejony - świetny i bardzo hipnotyzujący. Nie znalazłem w lepszej jakości, będę wdzięczny za linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 A nie ujawnili aby jaką metodą robiony ten film pomyłkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 No właśnie nie ma nic więcej o tym filmie. Sam jestem teraz ciekawy. Jedynie jest to na YT: The 60 sec advert, which uses a Rorschach animation technique to show the A7 Sportback taking shape as design thoughts are conceived, is soundtracked by the Basement Jaxx track 'Dracula', which the band have remixed exclusively for the film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Te 2 obrazki co sa w artykule pokazujące glebie ostrości, czyli ze oni ja dodali w postprodukcji? głębia ostrości w postprodukcji z tego co wiem wychodzi tak średnio a tutaj jest idealnie, wie ktos jak to zrobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 hm... chyba by wychodziło ze poszczególne elementy "drzewa" są na osobnych warstwach i rozmywane osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 @Freedom Fighter, są patenty na to. http://www.youtube.com/watch?v=B-UPK8S_7N8 to jest mój własny test. Jeszcze jak się na to motion blur nałoży to w ogóle nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 pikok - Twój film jest prywatny, nie można go ot tak obejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZelvaBOi Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 No ta reklama jest o A6 a tamta byla faktycznie o A7. Tak czy inaczej - ta jest bardziej "normalna" a tamta byla oryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Pszczoła ciężarówka genialna, a reklama jako taka jakoś nie powala mnie, miliony podobnych w tv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 @Freedom Fighter, są patenty na to. http://www.youtube.com/watch?v=B-UPK8S_7N8 to jest mój własny test. Jeszcze jak się na to motion blur nałoży to w ogóle nie widać "This video is private." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 oj przepraszam,ustawilem juz na niepubliczny: http://www.youtube.com/watch?v=B-UPK8S_7N8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZelvaBOi Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 KoMic - to samo mialem na mysli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 (...) Wkleił się film powiązany. Błąd poprawiony. W newsie już poprawna reklama. Więc: mookie, zelva, Loozack - mówiliście o reklamie z artykułu czy z newsa, która przez chwilę wisiała? Domyślam się, że o tej źle wklejonej. Swoją drogą faktycznie niezła. Zamieszczam żeby było jasne. To było przez chwilę wklejone: http://youtu.be/mZC2219U6Co Pisałem o tym wcześniejszym, ale ten z artykułu też zły nie jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 pikok, bardzo fajny ten samolocik ale za wiele mi to nie wyjasniło:D myslalem ze jakis making of dasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 making off do może za dużo powiedziane. Jednym zdaniem się da: wypluwasz z-depth bez anti-aliasingu w rozdzielczosci 2x większej (niektorzy mowią, że 1.5x wystarczy). Dodatkowo można zrobic defocus w kompozycji 2x rozdz. docelowa (przeskalowac 2x beauty). Nuke ma dobry plugin do defocusa, a do aftera polecam Frischluft Lenscare (Depth of Field) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 pikok, moze sie myle ale to chyba nadal nie rozwiazuje problemu, chodzi mi o cos takiego http://img41.imageshack.us/img41/9360/dofo.jpg majac tylko goly render i z-deptha raczej nie ma sposobu zeby bylo widac to co jest za tym kablem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 faktycznie. w takim razie musieli na warstwach. z drugiej strony na tych wielokanałowych exr-ach można w nuke-u robić cuda wianki. mozna jeszcze włączyć render occluded objects itd, nie ogarniam tych nowinek:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 to było renderowane jednym ciągiem w Arnoldzie o ile pamietam z M blurem i DOF'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Wiekszość rzeczy od the Mill to z reguły mistrzostwo świata, pod każdym względem ! ;-) pozdro czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi