@seba@ Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 (edytowane) Witam, Przedstawiam kilka wnętrz, jestem ciekawy co sądzicie bowiem wnętrza to nie moja bajka :). Krytyka jak najbardziej mile widziana. Soft: max, vray, PS Edytowane 1 Marzec 2012 przez @seba@
c4rl0s Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 wnętrza barzdzo przyjemne w odbiorze szczegółnie ostatnie screeny jast pare rzeczy do poprawki np dywanik trochę jak gdyby za cienki i zabardzo wydeptany albo zbyt sztucznie wyglądająca roślinność na zewnątrz ale to szcegóły ogólnie bardzo porządne wizki pozdrawiam
Loki Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 bardzo przyjemne wnętrza. Jak oświetlałeś? (bo podoba mi się że nie ma praktycznie color bleedingu) to lwf i obróbka w photoshopie na 32 bitach?
@seba@ Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Dzięki za pozytywne opinie. Loki: gamma 2,2 + reinhard nisko ustawiony, zapisywałem jako 48bit png
Nagash Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Na zewnątrz trawka słabo wyszła ale ogólnie wszystko całkiem fajnie to wygląda :)
Orangegraphics Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 ostatnie trzy obrazji wylądowały u mnie właśnie w folderze "Inspiracje" :) super światełko w tych ostatnich tak jak Loki wspomniał, standardowo zapytam: można byłoby zobaczyć czysty render ujęcia mieszkanie_02_s.jpg ?? 5 gwiazdek. fronta życzę:)
@seba@ Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Xiz0r: Dzięki, brak słów... :) render bez PS: W PS dodałem standardowo: AO, glow, korekacja curves, levels
pressenter Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 No, no, bardzo przyjemne. Świetne kolorki, szczególnie we wnętrzach. Czego bym się czepił? Mapowania na stole i stoliku kawowym i troszkę martwa ta roślinność na zewnątrz. Troszkę więcej reflecta by im się tam przydało, moim zdaniem. Poza tym na prawdę super, zasłonki najbardziej mi się podobają. To jakiś 2sided? :) Sz.
09121986 Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Fajnie i czysto , sam staram się takie coś osiągnąć z miernym skutkiem poki co ;p Świecisz zapewne sun + sky i vrl w oknach ? ile Ci się liczyło przykładowo ten render co bez PS pokazałeś ?
@seba@ Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 Dzięki chłopaki za dobre słowo. Wiadome że są niedociągnięcia, w materiałach zieleni celowo dałem mniejszy reflect :) W kolejnych projektach to poprawie... pressenter: materiał zasłon 09121986: Czasy renderów mieszkania były mega długie 4,5-5h (2800x1750px), liczone na I7 920 @4ghz 24gb ram. Screen ze swiatłami:
3d_operator Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 09121986: Czasy renderów mieszkania były mega długie 4,5-5h (2800x1750px), liczone na I7 920 @4ghz 24gb ram. Wiesz co było przyczyna takich czasów? IRR na high? Dla mnie 2 i 3 the best. Mieszkania na moim monitorze za bardzo przepalone.
@seba@ Napisano 2 Marzec 2012 Autor Napisano 2 Marzec 2012 Irr map liczyło się szybko, przesadziłem trochę z subdivisions :). U mnie nie wyglądają na przepalone, przy wydruku też jest OK.
pressenter Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 3d_op: Oj coś chyba kalibrację masz nie teges, bo przepaleń tutaj nie ma. ;) Dzięki za wyczerpujące info o materiale. Czasy za to niesamowicie wręcz długie jak na i7, no ale cóż, efekt widać się opłacił. ;) Sz.
simonhc Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Wnetrza swietne. Bez postprodukcji tez fantastycznie wygladaja. Gratulacje!
peter_f Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Bardzo fajne rendery. Można by wytknąć sterylność, ale ja osobiście takie bardzo lubię. Poza tym fajnie wkomponowałeś babkę. Czy światło 'podciągnąłeś' w Vray frame bufer'ze czy doświetlałeś z góry wnętrza?
MPająk Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 (edytowane) interior bardzo ciekawy, przyjemne światło, dobrze dobrana kolorystyka i dodatki. Stosuję bardzo podobny system oświetleniowy, z małą różnicą nie wstawiam VRay-plane w okna jako portale, z moich testów wynikało, że po mimo zwiększenia samplingu to szum i straty w czasie renderingu były nie koniecznie mile widziane(trzeba było mocno wykręcać global sub. co zwiększało czas) w szczególności przy komercyjnych obrazkach. Zamiast plejnów w oknach stosuje jeden portal VRayLight - dome, testowałem wielokrotnie i osobiście uważam że wychodzi bardzo dobrze przy małym czasie renderu. pozdrawiam Marcin P. Edytowane 6 Marzec 2012 przez MPająk
Rekomendowane odpowiedzi