50Groszy Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam ! Pewnie myślicie dlaczego w temacie jest w nawiasie render... a no bo model nie mój (dostepny jest tuhttp://www.blendswap.com/blends/vehicles/lotus-elise-studio-hdri/) Znalazłem chwilę czasu przez święta i chciałem poćwiczyć rendering. Render w KeyShot3 i post pro w photoshop. Mam nadzieję ,że choć troszkę wam się spodoba Nie użyłem swojego modelu, gdyż w moim dorobku nie ma jeszcze super sportowej bryki a taka mi się dziś uwidziała :D Wersja MidRez (HD) http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=29850 Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez 50Groszy
Lucek Napisano 10 Kwiecień 2012 Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgodnie z regulaminem proszę o załączenie miniaturki. Poza tym niestety nie powala. Materiały, otoczenie (odbicia) i ustawienia renderu (antyaliasing i ekspozycja) do poprawy. Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut.
50Groszy Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Napisano 11 Kwiecień 2012 dof tez leży, o ile jest. pzdr Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów. Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.)
infected Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut. Dlaczego zakładasz że modeling jest do luftu - jeżeli za chwilę stwierdzasz, że tego nie wiesz ? Nie żebym się czepiał - choć to drugi raz dzisiaj :)
Lucek Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Infected: dlatego że nie ma siaty, więc nie przesądzam. Natomiast widziałem wiele renderow różnych samochodów - także tych ze zwalonym modelingiem i wiem, że takie dziwne odbicia jak na renderze nr 2 mogą oznaczać niedokładny modeling. Zresztą akurat dla samochodów to jest dosyć powszechna przypadłość. Można się kłócić, ale na pewno jest wiele do poprawy. Mówię o masce, przedniej szybie i dachu. Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez Lucek
Sebazx6r Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 Po co sie klucic o cudzy model? :) MI osobiscie sie podoba fajnie tak cukierkowo. Glownie 2 pierwszy to tak gorzej. Tlo mi sie podoba w drugim, no ale odbic tego tla nigdzie nie widze.
GRiPi Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 (edytowane) Model krzywy i niespójny - imo szkoda na niego czasu. Jak cwiczyć rendering, to na czymś, co wiadomo, że będzie wyglądać tak jak powinno. Na przykład: http://wyslijplik.pl/download.php?sid=lmKDfiTh (link od plastiego) Sam bawiłem się keyshotem, i imo to taka sobie zabawka - ot, żeby oświetlić model na szybko hdrką. Coś jak Autodesk Showcase. Lepiej poćwiczyć dowolny uniwersalny renderer. Edytowane 12 Kwiecień 2012 przez GRiPi
Berger Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Można się zdziwić co dzięki keyshotowi można :)
50Groszy Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Napisano 12 Kwiecień 2012 Można się zdziwić co dzięki keyshotowi można :) A no ;) Do product placement, i wizualizacji samochodów oraz obiektów przemysłowych (maszyny) nadaje się wyśmienicie ! Najważniejsza jednak jest własnie ta HDR-ka ,bo używanie mesh lightów mija się z celem. W najnowszej wersji dodali uproszczoną edycję HDR (dodawanie preostych soft boxów, zmiany kolorów). Fantastyczny jest jednak tandem oświetleniowy KeyShot + plugin do HDR Light Studio.
GRiPi Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Jasne, można się zdziwić, co można namalować w paincie. Dla mnie jednak szkoda czasu dla renderera ktorygo jedynem zadaniem jest renderowanie z hdrki.
50Groszy Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 Wiesz, jeśli pracujesz zarobkowo i potrzebujesz dajmy na to wielu wizualizacji produktu to szybciej się już nie da ! Renderer jest dziecinnie prosty do ustawienia, i do tego bardzo szybko renderuje.
PrzemaSS_POL_1 Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów. Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.) jasne.miał motywowac i wskazać braki, przepalenia z prawej na murze i na masce.Walcz z tym. pzdr a tzw. rozmycie za szybko na drodze.niekamera ma jechać a auto na jezdni. trzeba znaleźć ten pkt gdzie to wchodzi.
Rekomendowane odpowiedzi