Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam !

Pewnie myślicie dlaczego w temacie jest w nawiasie render... a no bo model nie mój (dostepny jest tuhttp://www.blendswap.com/blends/vehicles/lotus-elise-studio-hdri/)

Znalazłem chwilę czasu przez święta i chciałem poćwiczyć rendering.

Render w KeyShot3 i post pro w photoshop. Mam nadzieję ,że choć troszkę wam się spodoba wink.gif

Nie użyłem swojego modelu, gdyż w moim dorobku nie ma jeszcze super sportowej bryki a taka mi się dziś uwidziała :D

Wersja MidRez (HD) http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=29850

show.php?id=29859show.php?id=29853

Edytowane przez 50Groszy
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zgodnie z regulaminem proszę o załączenie miniaturki. Poza tym niestety nie powala. Materiały, otoczenie (odbicia) i ustawienia renderu (antyaliasing i ekspozycja) do poprawy. Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut.

Napisano
dof tez leży, o ile jest.

pzdr

Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh

Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów.

Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.)

Napisano
Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut.

Dlaczego zakładasz że modeling jest do luftu - jeżeli za chwilę stwierdzasz, że tego nie wiesz ?

Nie żebym się czepiał - choć to drugi raz dzisiaj :)

Napisano (edytowane)

Infected: dlatego że nie ma siaty, więc nie przesądzam. Natomiast widziałem wiele renderow różnych samochodów - także tych ze zwalonym modelingiem i wiem, że takie dziwne odbicia jak na renderze nr 2 mogą oznaczać niedokładny modeling. Zresztą akurat dla samochodów to jest dosyć powszechna przypadłość. Można się kłócić, ale na pewno jest wiele do poprawy.

Mówię o masce, przedniej szybie i dachu.

Edytowane przez Lucek
Napisano

Po co sie klucic o cudzy model? :)

MI osobiscie sie podoba fajnie tak cukierkowo. Glownie 2 pierwszy to tak gorzej. Tlo mi sie podoba w drugim, no ale odbic tego tla nigdzie nie widze.

Napisano (edytowane)

Model krzywy i niespójny - imo szkoda na niego czasu. Jak cwiczyć rendering, to na czymś, co wiadomo, że będzie wyglądać tak jak powinno. Na przykład:

http://wyslijplik.pl/download.php?sid=lmKDfiTh

(link od plastiego)

Sam bawiłem się keyshotem, i imo to taka sobie zabawka - ot, żeby oświetlić model na szybko hdrką. Coś jak Autodesk Showcase. Lepiej poćwiczyć dowolny uniwersalny renderer.

Edytowane przez GRiPi
Napisano
Można się zdziwić co dzięki keyshotowi można :)

A no ;) Do product placement, i wizualizacji samochodów oraz obiektów przemysłowych (maszyny) nadaje się wyśmienicie !

Najważniejsza jednak jest własnie ta HDR-ka ,bo używanie mesh lightów mija się z celem.

W najnowszej wersji dodali uproszczoną edycję HDR (dodawanie preostych soft boxów, zmiany kolorów). Fantastyczny jest jednak tandem oświetleniowy KeyShot + plugin do HDR Light Studio.

Napisano

Jasne, można się zdziwić, co można namalować w paincie. Dla mnie jednak szkoda czasu dla renderera ktorygo jedynem zadaniem jest renderowanie z hdrki.

Napisano

Wiesz, jeśli pracujesz zarobkowo i potrzebujesz dajmy na to wielu wizualizacji produktu to szybciej się już nie da !

Renderer jest dziecinnie prosty do ustawienia, i do tego bardzo szybko renderuje.

Napisano
Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh

Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów.

Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.)

jasne.miał motywowac i wskazać braki, przepalenia z prawej na murze i na masce.Walcz z tym. pzdr

a tzw. rozmycie za szybko na drodze.niekamera ma jechać a auto na jezdni. trzeba znaleźć ten pkt gdzie to wchodzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności