50Groszy Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 (edited) Witam ! Pewnie myślicie dlaczego w temacie jest w nawiasie render... a no bo model nie mój (dostepny jest tuhttp://www.blendswap.com/blends/vehicles/lotus-elise-studio-hdri/) Znalazłem chwilę czasu przez święta i chciałem poćwiczyć rendering. Render w KeyShot3 i post pro w photoshop. Mam nadzieję ,że choć troszkę wam się spodoba Nie użyłem swojego modelu, gdyż w moim dorobku nie ma jeszcze super sportowej bryki a taka mi się dziś uwidziała :D Wersja MidRez (HD) http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=29850 Edited April 11, 2012 by 50Groszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Zgodnie z regulaminem proszę o załączenie miniaturki. Poza tym niestety nie powala. Materiały, otoczenie (odbicia) i ustawienia renderu (antyaliasing i ekspozycja) do poprawy. Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 dof tez leży, o ile jest. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
50Groszy Posted April 11, 2012 Author Share Posted April 11, 2012 dof tez leży, o ile jest. pzdr Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów. Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
infected Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 Modeling pewnie też, ale tu się powinien wypowiedzieć jakiś spec od aut. Dlaczego zakładasz że modeling jest do luftu - jeżeli za chwilę stwierdzasz, że tego nie wiesz ? Nie żebym się czepiał - choć to drugi raz dzisiaj :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 (edited) Infected: dlatego że nie ma siaty, więc nie przesądzam. Natomiast widziałem wiele renderow różnych samochodów - także tych ze zwalonym modelingiem i wiem, że takie dziwne odbicia jak na renderze nr 2 mogą oznaczać niedokładny modeling. Zresztą akurat dla samochodów to jest dosyć powszechna przypadłość. Można się kłócić, ale na pewno jest wiele do poprawy. Mówię o masce, przedniej szybie i dachu. Edited April 11, 2012 by Lucek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebazx6r Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 Po co sie klucic o cudzy model? :) MI osobiscie sie podoba fajnie tak cukierkowo. Glownie 2 pierwszy to tak gorzej. Tlo mi sie podoba w drugim, no ale odbic tego tla nigdzie nie widze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRiPi Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 (edited) Model krzywy i niespójny - imo szkoda na niego czasu. Jak cwiczyć rendering, to na czymś, co wiadomo, że będzie wyglądać tak jak powinno. Na przykład: http://wyslijplik.pl/download.php?sid=lmKDfiTh (link od plastiego) Sam bawiłem się keyshotem, i imo to taka sobie zabawka - ot, żeby oświetlić model na szybko hdrką. Coś jak Autodesk Showcase. Lepiej poćwiczyć dowolny uniwersalny renderer. Edited April 12, 2012 by GRiPi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berger Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 Można się zdziwić co dzięki keyshotowi można :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
50Groszy Posted April 12, 2012 Author Share Posted April 12, 2012 Można się zdziwić co dzięki keyshotowi można :) A no ;) Do product placement, i wizualizacji samochodów oraz obiektów przemysłowych (maszyny) nadaje się wyśmienicie ! Najważniejsza jednak jest własnie ta HDR-ka ,bo używanie mesh lightów mija się z celem. W najnowszej wersji dodali uproszczoną edycję HDR (dodawanie preostych soft boxów, zmiany kolorów). Fantastyczny jest jednak tandem oświetleniowy KeyShot + plugin do HDR Light Studio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRiPi Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Jasne, można się zdziwić, co można namalować w paincie. Dla mnie jednak szkoda czasu dla renderera ktorygo jedynem zadaniem jest renderowanie z hdrki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
50Groszy Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Wiesz, jeśli pracujesz zarobkowo i potrzebujesz dajmy na to wielu wizualizacji produktu to szybciej się już nie da ! Renderer jest dziecinnie prosty do ustawienia, i do tego bardzo szybko renderuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Komentarz miazga :D Nie wiesz czy jest Dof ale jak jest to napewno zły :P heheh Żartuję oczywiście ;) Dofa nie ma. Dziękuję za komentarze. Postaram się poprawić to i owo następnym razem. Jestem zadowolony o tyle ,że to i tak moje najlepsze do tej pory rendery samochodów. Btw, jak już pisałem model nie jest mój (szczerze to moje chyba są lepsze ;) Użyłem go bo w swoim dorobku jeszcze nie miałem sportowego.) jasne.miał motywowac i wskazać braki, przepalenia z prawej na murze i na masce.Walcz z tym. pzdr a tzw. rozmycie za szybko na drodze.niekamera ma jechać a auto na jezdni. trzeba znaleźć ten pkt gdzie to wchodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts