Napisano 24 Kwiecień 201212 l Myślę, że użytkownicy innych programów mogą pozazdrościć Blenderowi takiej społeczności. Mam tutaj na myśli przede wszystkich coraz to większą ilość materiałów dydaktycznych do nauki programu w języku polskim. Warto tutaj wspomnieć choćby wideotutoriale Anny Celarek czy obszerną darmową książkę Witolda Jaworskiego “Wirtualne Modelarstwo”. Materiałów oczywiście w internecie znajdziecie więcej, ale te myślę szczególnie jakoś zapadły w pamięci i wiem, że wiele osób poleca właśnie te pozycje do nauki programu (pomimo, że troszeczkę już się niektóre rzeczy zdezaktualizowały). Do tych pozycji należy dodać w tej chwili obszerny kurs udostępniony w internecie przez Piotra Arłukowicza, pracownika naukowo-dydaktycznego trójmiejskich uczelni. Zachęcam do zapisania sobie do ulubionych strony: polskikursblendera.pl Znajdziecie tam niesamowity zasób wideotutoriali z komentarzem Piotra (wszystko w języku polskim) udostępniony za darmo. Warto dodać, że kurs na bieżąco jest aktualizowany! Warto rozpocząć zwiedzanie strony od zapoznania się z mapą wideotutoriali lub tekstowym ich spisem. Autorowi gratulujemy wytrwałości w tworzeniu kursu i dziękujemy za udostępnione materiały, których ilość i jakość trzeba przyznać robi wrażenie. Edytowane 24 Kwiecień 201212 l przez Adek blender, kurs, wideotutoriale, tutoriale
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Blender rulez :) a dla ludzi którzy poświęcają swój czas na wsparcie softu itp należą się słowa uznania.
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Szacun panie Piotrku. Obejrzałem na razie tylko tutka o Lattice, ale muszę przyznać, że tutek najwyższej jakości, świetne przedstawienie narzędzi, fajnie nagrane, a wymowa angielskich nazw wzorowa. Bardzo dobrze się ogląda. :) Podejrzewam że wszystkie są tej jakości, a jest ich od groma. PS Strona dodana to listy tutków w dziale Blender :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79262 Edytowane 24 Kwiecień 201212 l przez n-pigeon
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Jakiś czas temu wpadłem na jeden z tych filmików na youtube i uratowało mi to dzień pracy. Wielkie dzięki i szacun za inicjatywę. :)
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Świetna inicjatywa. Ja na bieżąco śledzę nowe tutki i uzupełniam (bądź przypominam) sobie możliwości poszczególnych modyfikatorów. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Kiedyś wpadłem na tą stronę szukając czegoś a potem mi zginęła ale przegrzebałem blenderownię i znalazłem ...Oczywiście respekt j/w
Napisano 24 Marzec 201312 l Szacun! Teraz już nie ma co, trzeba się nauczyć w końcu blendera, bo to co najmniej nieuprzejme w stosunku do autora, nie skorzystać.