Napisano 24 Lipiec 201212 l Blue Pencil to dodatek dla programu Maya, który wprowadza do tego programu naprawdę dobre narzędzia do malowania w viewportach 3D. Zachęca do obejrzenia wideo twórców. Program może być również pomocny w animacji, podczas planowania, szkicowania ilustracji. blue Pencil posiada również obsługę tabletów Wacom. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2494
Napisano 24 Lipiec 201212 l Licencja 100$. Niezbędne narzędzie dla rasowego animatora. Jak widać to taka lepsza forma Flipbooka, tyle że takie narzędzie bezpośrednio w mayce może być znacznie wygodniejsze w pracy.
Napisano 24 Lipiec 201212 l Czy mi sie wydaje czy ktoś pomylił ktora noga powinna pracować z którą ręką?
Napisano 24 Lipiec 201212 l nie wydaje Ci się Gresiu :) Umieć rysować to jedno - interpretować rysunek to drugie :) Floo ... czy ja wiem czy takie niezbędne? Chyba wolę flipbooka :P Edytowane 24 Lipiec 201212 l przez asblaze
Napisano 25 Lipiec 201212 l Grześ ma racje. Spróbujcie tak chodzić. Dobry animator z gościa. ;) Bardzo przydatne ale 100 dolców to przesada za taką pierdółkę.
Napisano 25 Lipiec 201212 l KoMic - jak to model jest ok? Przeciez jak wysuwasz przed siebie noge prawa to dla zachowania rownowagi do przodu idzie reka lewa. Tu na modelu masz, ze z przodu sa reka i noga z tej samej strony postaci.
Napisano 25 Lipiec 201212 l @asblaze ano to wszystko zależy od pipeline. Choć przyznam że mnie Rayan zaraził flipbookiem, ale jestem fanem wszelakich narzędzi. :) @ natas no jest, ale nie tak dobre, wymaga dopracowania ;) Co do run pose, to pewnie się rozpędził, bo jak widać na refce jest ok ;P najlepszym się zdarza. :)
Napisano 25 Lipiec 201212 l Floo- Blenderowy Grace pencil jest równie dobry, czego niby mu brakuje do tego plugina? Kolorki są, onion skin, warstwy, wykrywanie nacisku, okienko odrywane jest na standardzie w blenderze. No i GP działa w 3d i można je zamienić na krzywe a tego bluepencil chyba nie potrafi. Znaczy się nie widziałem na żadnym filmiku żeby gość poruszył kamerę, może i te krechy zostają w przestrzeni.