Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam witam... kup臋 lat, przyznam 偶e si臋 troch臋 stresuje...

no to mo偶e najpierw wrzuc臋 a p贸藕niej b臋d臋 pisa艂...

no i si臋 wyt艂umacz臋 czemu tak d艂ugo nie wrzuca艂em nic :)

xxflattenstage3.jpg

martwanostepsfinisz.jpg

trexx.jpg

triceratops.jpg

spawnlikeimpressionsfla.jpg

newdinofaund.jpg

fuckp.jpg

diplodino.jpg

jeszcze par臋 Wip`ow kt贸re si臋 kurz膮 od jakiego艣 czasu i troch臋 膰wicze艅

twmen.jpg

panijesieni.jpg

ladymcbetiiubieramy.jpg

exercisei.jpg

eagleattack.jpg

chinx.jpg

bwgirlsketcher.jpg

autotsh.jpg

auto2e.jpg

1a2zg4.jpg

Plakat dla przyjaci贸艂 na 艣lub

szkic3macsieformatukoni.jpg

Edytowane przez rosikowski

• Odpowiedzi 171
  • Wy艣wietle艅 34,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• rosikowski
    rosikowski

Siemaneczko !, wrzucam par臋 ostatnich design贸w, wszystko rze藕bione i teksturowane w 3dcoat,聽 mocno ostatnio cisne tutorial贸w Alexa Senechala i 膰wicz臋 design na (wydaje mi si臋) najtrudniejszym temacie

• rosikowski
    rosikowski

Stabilno艣膰 ? a panie daj pan spok贸j masakra xD ostatnia stabilna wersja jak膮 mia艂em przyjemno艣膰 u偶ywa膰 to 2023.16, ka偶da nast臋pna sypie si臋 co 15 minut xD podes艂a艂bym wam w膮tek z forum 3dcoata gdzie p

• dejum niektorzy wchodza na pomaranczowy portal zeby zobaczy dziury, ty trzymasz 3d coata XD szanuje

Posted Images

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za korekt臋, 偶e te偶 nikt tego w firmie nie znalaz艂

martwe tak, tylko digital..

po lewej fotka robiona przez kumpla kt贸ry si臋 zna a po prawej ja malowa艂em

troch臋 steps贸w zachowa艂em jakby艣 by艂 zainteresowany to wrzuc臋

Napisano

Kurde chyba si臋 starzej臋 bo te martwe s膮 dla mnie najciekawsze.

W portretach jeszcze za ma艂o obserwujesz, poza tym jeszcze walor i kolor kuleje. Od jednego do drugiego dojdziesz dobr膮 drog膮.

Dinozaury ca艂kiem spoko, cho膰 no jednokolorowe, projekt do ksi膮偶ki/gazety fajny. ;)

Pozdrawiam

Napisano

Dla mnie podobnie, martwe najlepsze. Ja w takim razie poprosz臋 o stepy. Ch臋tnie wy艂api臋 co i jak :)

Napisano

Do艂膮czam si臋 do pro艣by o stepy i popieram przedm贸wc贸w, martwa wed艂ug mnie bardzo dobra, sporo jest te偶 prehistorycznych stworze艅 :P i bardzo dobrze bo te偶 wychodz膮 ca艂kiem przyzwoicie, oczywi艣cie nie wszystkie. Gorzej jest ju偶 z sylwetkami, jednak ja osobi艣cie uwa偶am, 偶e posta膰 cz艂owieka jest bardzo wymagaj膮ca i potrzeba lat do艣wiadczenia aby rysowa膰 j膮 dobrze.

Pozdrawiam i zapraszam do mojej zakurzonej teczki :)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za odpowiedzi... z twarzami walcz臋 co jaki艣 czas niestety cz臋sto mam tak 偶e porzucam jeden temat na par臋 miesi臋cy po to 偶eby zaj膮膰 si臋 czym艣 innym, a defakto nic dobrego z tego nie wychodzi...

powiem szczerze 偶e par臋 miesi臋cy temu robi艂em lepsze portrety, brakuje mi systematyczno艣ci, ci膮g艂o艣ci w danym studium, sam nie wiem czym bym chcia艂 si臋 zaj膮膰,

a tymczasem nast臋pna martwa:

kobstepsdwn3final.jpg

kroki, nie wiem czy co艣 wy艂apiecie interesuj膮ce no ale obieca艂em:

stepsmartwazmanekinem01.jpg

studium gad贸w

comodou.jpg

rapt2.jpg

rapt.jpg

studium z innej bajki (bardziej lu藕ne)

rinopractisssss.jpg

膰wiczenie waloru

szkiccwiczeniawalorowe.jpg

sko艅czony concept jakiego艣 statku, w sumie zrobi艂em go po to 偶eby zobaczy膰 czego mi brakuje/czego trzeba si臋 nauczy膰

transportq.jpg

Napisano

艣wietnie wygl膮da sprawa z budowaniem bry艂, tworzeniem 艣wiat艂ocienia, ale mam wra偶enia 偶e brakuje w Twoich pracach luzu. Pod tym wzgl臋dem uwa偶am 偶e ostatnia praca najlepsza.

Gigantyczna r贸偶nica wyst臋puje w przypadku por贸wnania postaci z wyobra藕ni i ludzi ze zdj臋cia - posi艂kuj si臋 zdj臋ciami tak偶e przy pracach z wyobra藕ni, wiem 偶e si臋 nie chce szuka膰 bo mi te偶 si臋 nie chce ale jak po艣wi臋c臋 czas i znajd臋 to lepiej wychodzi

Napisano

Draperie oceniam bardzo wysoko, wygl膮daj膮 uroczo, 艣wiat艂ocie艅 na plus. Gady szczeg贸lnie waran z komodo wygl膮da jakby szed艂 w stron臋 widza to robi wra偶enie, mam s艂abo艣膰 do tych stworze艅 na plus. Co do twarzy z poprzedniego w膮tku mam wra偶enie, 偶e sobie nie radzisz, masz problem z okre艣laniem proporcji jest to cholernie wa偶na rzecz, kiedy rysujesz ze zdj臋cia. Minus nie potrafisz okre艣la膰 proporcji w艂a艣ciwie, to powoduje 偶e tracisz podobie艅stwo. Mo偶na wymieni膰 jeszcze par臋 b艂臋d贸w, ale jako amator pozwol臋 sobie je przemilcze膰, bo nie wypada 偶eby "gorszy uczy艂 lepszego", wa偶ne 偶e walczysz. Pami臋taj dop贸ki walczysz jeste艣 zwyci臋zc膮, owoce pracy b臋d膮 przychodzi z czasem. Powodzenia.

Napisano

No ca艂kiem niez艂e maluny i fajnie ten twardy p臋dzel wychodzi. Kurcze chyba te偶 musz臋 przesta膰 si臋 pie艣ci膰 i wsi膮艣膰 si臋 za konkrety. ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nilfheim racja, cz臋sto si臋 nie chce szuka膰 referencji i praca wychodzi gorzej, nie raz ju偶 si臋 o tym przekona艂em a mimo wszystko cz艂owiek ma czasami ochot臋 usi膮艣膰 i co艣 porysowa膰 i po prostu odlecie膰 i nie my艣le膰 o niczym, tymczasem spr贸buje si臋 wyluzowa膰

ranholtzer cokolwiek zauwa偶ysz nie wahaj si臋 pisa膰, ja si臋 nie obra偶am a raczej jestem wdzi臋czny za ka偶d膮 dobr膮 rad臋... trzeba przysi膮艣膰 do jakiej艣 jednej dobrej ksi膮偶ki...

Swiezy dzi臋ki, kt贸ry twardy p臋dzel ? tam na nosoro偶cu ?

Napisano
  • Autor

Siemanko :)

210x148.jpg

nowywidoczekswieta210x1.jpg

Mattepainting

matteking22.jpg

pocz膮tek nast臋pnego matte

skeczgogogogogo.jpg

no i wzi膮艂em sobie do serca wasze komentarze 偶e za sztywno maluje...

kilka mniej b膮d藕 bardziej sko艅czonych prac,

skeczconcept.jpg

skeczconceptwheeel.jpg

cmmm22.jpg

cmmm.jpg

stillworkinng.jpg

hooov2.jpg

Szkice:

skeczme.jpg

skecz.jpg

mechrunner.jpg

Napisano

No no ciekawe rzeczy 偶e艣 rzuci艂, s膮 rozrysowane w szczeg贸lnie fajny spos贸b.

Jest fajny potencja艂.

Pozdrawiam

Napisano

艢wietnie operujesz o艂贸wkiem :) 艢wietne prace ( z wyj膮tkiem dw贸ch pierwszych, nie podchodz膮 mi )

Napisano

Super wysz艂y Ci te wykre艣lane mechy/statki. Ci艣nij tak dalej!

Gorzej idzie Ci z kolorem, np. w scence z ba艂wanami. Pomimo nocy, drzewa, domek, przystrojenia ba艂wan贸w maj膮 czysty kolor. Podobnie jest z pozosta艂ymi pracami, trawa zawsze zielona, ska艂y br膮zowe itp, itd. Pami臋taj, 偶e 艣wiat艂o odbija si臋 od wszystkich powierzchni i kolory si臋 mieszaj膮.

Postaraj si臋 zrobi膰 kilka prac z natury. Przerysowa膰 nawet g艂upi scyzoryk le偶膮cy na biurku. Fajnie wtedy cz艂owiek zastanawia si臋 nad kolorami np. wieczorem w pokoju jak patrzysz na bia艂膮 kartk臋 to przez 艣wiat艂o 偶ar贸wkowe jest ona 偶贸艂ta cho膰 m贸zg podpowiada "TO JEST BIA艁E!" a wcale tak nie jest ;P!

Pozwoli艂em sobie na szybki over pracy z mechem:

http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/041/d/3/cmmm22_by_sebel-d5uhwas.jpg

Zmieni艂em tylko kolory 艣wiat艂a(cieple) i cienia(zimne) + zaznaczylem kilka blik贸w.

I drugi overek wcze艣niej wspomnianej pracy zimowej:

http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2013/041/c/c/nowywidoczekswieta210x2_by_sebel-d5uhwb6.jpg

W PS Image->adjustment->color balance, ustawi艂em na kolory zimniejsze, znowu doda艂em kilka blik贸w na okna, ksi臋偶yc, 艣ciemni艂em brzegi i levels.

Mam nadzieje, 偶e si臋 przyda :)!

Pozdrawiam,

Sebel

Napisano
  • Autor

ewichan mie te偶 nie podchodz膮 te dwie pierwsze :)

Swiezy dzi臋ki

sebel masz racj臋 dzi臋ki za przypomnienie o tak wa偶nej rzeczy, zaraz do tego siadam...

mo偶e ciekawym pomys艂em by艂oby po艂o偶enie bia艂ej kartki a na niej trzech czterech kolorowych przedmiot贸w...chmm...

Napisano
  • Autor

Studium 偶贸艂wi:

gady.jpg

a co za tym idzie concept (przed艂ubany) 偶贸艂wia-w臋drowca-wojownika ? etc. od razu po poprzednich 膰wiczeniach do niego siad艂em (oczywi艣cie Wip)

conceptturtlewip.jpg

no i moje "najulubie艅sze" kreski

spacemarine1.jpg

spacemarine2.jpg

Napisano
  • Autor

Ma艂y up...

przysiad艂em do 偶贸艂wia z poprzedniego postu jeszcze raz

tlozolwiareeemade.jpg

膰wiczenia

fewmorecopy.jpg

practtttt11kwcopy.jpg

startskeczeing24kw2copy.jpg

startskeczing23kwcopy.jpg

womeningreen5majcopy.jpg

womenonredcarpet5majaco.jpg

practmenchest12kwgraf3c.jpg

fewmorecopy.jpg

bloodywoman5majasecondc.jpg

1232001copy.jpg

practmenchest11kwcopy.jpg

pract22kwcopy.jpg

010ojy.jpg

1pozeoversndovercopy.jpg

practmenchest11kwgraf2c.jpg

i trzy sko艅czone pracki

trexbu.jpg

mirreeeelladdtective2do.jpg

reapersecondsteps.jpg

Napisano

No no bardzo fajny up! fajne poczucie przestrzeni masz, nie wiem czy zauwa偶y艂e艣. ;)

Fajne te studia modeli, w nich tak偶e jest przestrze艅 i bardzo plastyczne te ludziki.

Jedynie co to z kolorem jeszcze ubogo, mo偶e czas pomiesza膰 troch臋 farbki na plecie i pobawi膰 si臋?;)

Pozdrawiam!

Napisano

艢wie偶y dobrze pisze z tym poczuciem przestrzeni. Ja na Twoim miejscu przysiad艂bym do dinusia bo ma spory potencja艂 i to jak 艂adnie wygl膮da g艂owa/ tors nie pasuje do popuszczonego t艂a. Ostatni mi si臋 bardzo podoba, jest progress tak trzyma膰!:)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim za komentarze, z kolorem walcz臋 ale jak narazie przegrywam, :)

w艂a艣nie z tym dinusiem nie bardzo wiem jak poprawi膰 tors... wi臋cej zieleni na torsie ? cie艅 rzucany przez g艂ow臋 si臋 藕le zachowuje ? ni wim ;)

z t膮 draperi膮, na studiach by艂o jej pe艂no, hehe [przez 3 lata nie by艂o 偶adnych zaj臋膰 na rysunku z anatomii... takie studia :))]

Napisano
  • Autor

Zdecydowanie za ma艂o postuj臋...

podziele si臋 dzisiejszym wipem, w艂a艣nie walcz臋 z odbitym 艣wiat艂em nieba po lewej stronie, postaw膮 zaciemnionej nogi (偶e te偶 nie widzia艂em tego w szkicu,) no i przede wszystkim "pozycjonowaniem" mecha na pod艂o偶u,

zauwa偶y艂em te偶 偶e bardzo rzadko udaj臋 mi si臋 doprowadzi膰 do ko艅ca projekt zacz臋ty dopracowanym szkicem, o wiele cz臋艣ciej sko艅cz臋 prac臋 maluj膮c nawet szkicuj膮c plam膮 zaraz po szybkim (thumbnailowym) szkicu (to jest wyj膮tek bo si臋 mocno upar艂em 偶eby to sko艅czy膰)

stillworkinngv2.jpg

to jest moje drugie albo nawet trzecie podej艣cie do wyrenderowania tego szkicu:

o wiele lepiej czuje si臋 w tworzeniu conceptu plam膮 sam nie wiem czemu,

albo poprostu nie potrafi臋 dobrze narysowa膰 pomys艂u i p贸藕niej jak przychodzi do renderowania wychodzi kiszka ...

stillworkinng.th.jpg

Napisano

Bardzo fajny ten robot.

W艂a艣nie mi brakuje takiego wyci膮gania formy. Ale ju偶 nied艂ugo :D Teraz tylko tym si臋 b臋d臋 zajmowa艂. Do skutku xD

Raz jeszcze dzi臋ki za przypomnienie o Omenie :)

Napisano
  • Autor

strasznie mi co艣 nie pasuje z tym robotem i nie wiem co ...

spoko nie ma sprawy, po to tu jeste艣my :)))

Napisano

Fajnie zaczyna to wygl膮da膰, ale nie wiem czy najlepszym rozwi膮zaniem jest takie centralne umieszczenie horyzontu. Mo偶e posze偶y膰 kadr od do艂u, bo taki styk ko艅ca stopy z kraw臋dzi膮 kadru nie spisuje sie najlepiej jak dla mnie. Brakuje mi te偶 troche takiego odniesienia do jakiego艣 innego obiektu, 偶eby mo偶na by艂oby okre艣li膰 skal臋 tego robota,no i t艂o takie jakie艣 pustawe mi si臋 wydaje. Ale tak to design robota jest naprawde fajny, tylko nada艂bym stopom bardziej mobilnego kszta艂tu - mniej holenderskiego :D

PS. mam nadziej臋, 偶e nie by艂em zbyt krytyczny. Dzienie si臋 czuj臋 m贸wi膮c innym co mi si臋 w ich pracach nie podoba. :) O i fajny kosiarz z poprzedniej strony :D Te偶 sobie chwal臋 markery od Fenga :)

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Dobry Pasterz

Dzi臋ki, tego mi by艂o trzeba, wszystko co wypisa艂e艣- zrobione

projekt zamkni臋ty (nie oficjalnie)

jakbym za艂apa艂 si臋 gdzie艣 do pracy jako Concepciarz, art director pewnie by艂by zadowolony,

ale bior膮c pod uwag臋 czas jakiego potrzebowa艂em, to ju偶 dawno bym wylecia艂

stillworkinngv6final.jpg

pozdro

Napisano

Witaj w klubie. Te偶 szukam pracy w kt贸rej mog艂bym malowa膰 na tablecie cokolwiek :D ale w 艁odzi nie ma pracy/wolnych wakat贸w dla ludzi z moimi umiej臋tno艣ciami.

A co do robota to zdecydowanie wida膰 poprawe :) A co do tempa pracy to przyjdzie z czasem (tak s艂ysza艂em :D). Wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e lepiej posiedzie膰 przy czym艣 chwile d艂u偶ej, ale p贸藕niej patrze膰 z wi臋kszym usmiechem na to co si臋 zrobi艂o :).

Napisano
  • Autor

Masz racj臋, sam Feng powiedzia艂 偶e na pocz膮tku trzeba siedzie膰 tak d艂ugo a偶 wyjdzie naprawd臋 dobrze.

Napisano

Dobrze prawicie Panowie, trzeba podchodzi膰 do ka偶dej pracki personalnej jakby mia艂a by膰 najlepsza na 艣wiecie, ludzie szcz臋艣liwi i spe艂nieni si臋 nie spiesz膮 i w tym temacie troch臋 szkody robi膮 tutoriale z nastawieniem na speed i brushwork, a przecie偶 Ci go艣cie te偶 maj膮 zawiechy. Id臋 o zak艂ad, 偶e mistrzowie typu Moulins czy JJ nie my艣l膮 o 艣rodkach, tylko o obiekcie kt贸ry maluj膮, narz臋dzia wynikaj膮 z toku my艣lenia o tym obiekcie, kompo itd. Czyli wszystkie 艣rodki prowadz膮 do celu, a 艣rodki nie s膮 przecie偶 celem IMO.

Napisano

Obawiam si臋, 偶e Mullins i Jaime Jones nie s膮 z tej planety wi臋c Oni nie podlegaj膮 zwyk艂ym prawom 艣miertelnik贸w, a nawet je艣li to i tak u偶ywaj膮 kosmicznych sztuczek :D Wiedze o tym jakiego 艣rodka u偶y膰 aby osi膮gn膮膰 zamierzony efekt napewno odkryli z czasem. Wydaje mi si臋, 偶e puki si臋 jest jeszcze zielonym to trzeba na chwile si臋 zatrzyma膰 podczas malowania i pomy艣le膰 co zrobi艂em przed chwil膮 i czy moge ten efekt osi膮gn膮膰 szybciej i z lepszym rezultatem. Bo np zmiana narz臋dzia czy te偶 innych ustawie艅 nie trwa d艂ugo, a odpowiednie u偶ycie prawid艂owych metod jest chyba kluczem do tego, aby zmaksymalizowa膰 efekt zar贸wno pod wzgl臋dem estetyki jak i czasu. Ogl膮daj膮 np tutoriale jakich艣 wymiataczy nie widz臋 u nich niepotrzebnych czyno艣ci, nie maluj膮 czego艣 raz by potem to pare razy zamalowa膰 tylko, 偶eby jako艣 to wygl膮da艂o. U nich poci膮gni臋cia p臋dzla si臋 nie marnuj膮. Znaczna czes膰 z nich co艣 wnosi. Kluczem jak dla mnie jest to aby ograniczy膰 ilo艣膰 niepotrzebnych czynno艣ci, ale to mam nadziej臋 przychodzi razem z do艣wiadczeniem, cho膰 wola艂bym wcze艣niej :D

Napisano

Dobry Pasterz- Jestem absolutnie za ekonomi膮 doboru 艣rodk贸w, tylko 艣miem twierdzi膰, 偶e dob贸r ten wynika z mocnego wyobra偶enia co si臋 chce zrobi膰, je艣li postanowisz zrobi膰 flow trafionych poci膮gni臋膰 bez tego wyobra偶enia to polegniesz. Dyskusja na ten temat trwa ju偶 kilka wiek贸w i s膮 malarze, kt贸rzy te 艣rodki stwarzaj膮 na potrzeby danego dzie艂a oraz ci kt贸rzy bezmy艣lnie uzurpuj膮 r贸偶ne style dla potrzeb przyziemnych. Dlatego np.nie da si臋 z przyjemno艣ci膮 ogl膮da膰 wi臋kszo艣ci francuskich dzie艂 w Luwrze, bo to jest sztampa wytwarzana dla potrzeb ichniejszego rynku i g艂adz膮ca 贸wczesny. obowi膮zuj膮cy 艣wiatopogl膮d. I tak jest zawsze. Widzia艂em np. holenderski obraz barokowy, kt贸ry z powodu swojego niedoko艅czenia wygl膮da艂 jak obraz impresjonistyczny z trafionymi i ekonomicznymi ruchami brushy, kole艣 zawodowo sobie zaczyna艂 obraz i ten portret wygl膮da nowocze艣nie i powala ekonomi膮. Jestem tego pewien, 偶e najpierw liczy si臋 obraz, a potem dopiero 艣rodki( kt贸re najlepiej poznajesz kiedy chcesz co艣 uzyska膰 dla obrazu) Inaczej jest to martwe. Natomiast 膰wiczenia z ograniczonymi 艣rodkami jak najbardziej,cho膰by po to 偶eby poeksperymentowa膰 z danym narz臋dziem, kiedy masz czas na 膰wiczenie. Pewnie jak zwykle tak namiesza艂em, 偶e nie wiadomo o co chodzi :)))

Napisano

KaliditusZaliditey - Nic nie namiesza艂e艣 :) to raczej ja niedok艂adnie wyrazi艂em to o co mi chodzi艂o. Oczywi艣cie jestem jak najbardziej za tym aby troche "naba艂agani膰" np w fazie szkicu i og贸lnie pocz膮tkowych stadiach pracy. Chodzi艂o mi raczej o to aby poprostu nie gubi膰 si臋 podczas pracy. Dla mnie bdb przyk艂adem jest np step-by-step Tego artysty (wpatruje si臋 w jego prace jak w obraki :D) LINK kt贸rego prace s膮 bardzo dopracowane, ale nie wygl膮daj膮 jak dla mnie na wym臋czone. Oczywi艣cie znajd膮 si臋 lepsze przyk艂ady ale ten jak dla mnie jest wystarczaj膮cy. I chcia艂bym si臋 tak "gubi膰" jak ten kole艣 :D. Oczywi艣cie zgadzam si臋 z Tob膮 co do tego, 偶e trzeba wiedzie膰 co chce si臋 narysowa膰, bo inaczej powstaje tylko ba艂agan, a wiadomo, 偶e 艂atwiej si臋 brudzi, ni偶 sprz膮ta. Ale ju偶 nie r贸bmy off-topa u kolegi Rosikowskiego (sorrki :)) jak co艣 to mo偶emy toczy膰 temat dalej np u mnie w teczce :)

Napisano
  • Autor

Czyli mniej wi臋cej, tak z czystego lenistwa zamiast pisa膰, pozw贸lcie 偶e skwituj臋 wasz膮 kr贸tk膮 dyskusj臋 czym艣 takim:

(2,5h)

skanskeczsteps.jpg

skanskecz.jpg

Napisano

wiesz, fajnie ogarniasz perspektyw臋 i formy mechaniczne w przestrzeni, masz ten sam problem co ja tzn kolorki, ale za badzo Ci tutaj nie doradz臋, bo sam pr贸buj臋 przez nie przebrn膮膰...

Napisano
  • Autor

motyl

dzi臋ki :) z tymi kolorkami b臋d臋 na powa偶nie walczy艂, szukam jakiej艣 literatury

a tymczasem praca na Caba z digarta:

pehp.jpg

Napisano

Dobra wstawka. Wida膰 post臋py :). (x2)

Jedyne co to troche perspektywa siad艂a w tym naramienniku po prawej. Jogo lewa r臋ka zlew si臋 z t艂em, ale w sumie i tak wiadomo, 偶e to jest r臋ka :D, Jego lewa noga odstaje przez brak dopracowania, doda艂bym mu wi臋cej detalu na twarzy i poprawi艂 oczy, 偶eby by艂y bardziej szkliste, i troch臋 bardziej bym ociepli艂 atmosfer臋 na bardziej s艂oneczn膮, b臋dzie weselej :). Tym bardziej, 偶e masz cie艅 ostry a w dni pochmurne nie ma takiego cienia, jest rozmyty. A tak to git :).

Napisano
wiesz, fajnie ogarniasz perspektyw臋 i formy mechaniczne w przestrzeni, masz ten sam problem co ja tzn kolorki, ale za badzo Ci tutaj nie doradz臋, bo sam pr贸buj臋 przez nie przebrn膮膰...

Akurat w pracy powy偶ej wkrad艂y si臋 delikatne b艂臋dy z perspektyw膮 w 艣rodkowej cz臋艣ci tu艂owia bota.

Ale teczka super !

Bardzo podobaj膮 mi si臋 kolorki w ostatniej pracy !

Napisano
  • Autor

dzi臋ki :)

kurcze ale jestem z艂y na siebie za t膮 nog臋, mog艂em przysi膮艣膰 jeszcze do niej ale koniecznie chcia艂em "odpowiednio wywa偶y膰 detal"

jak wida膰 nie umiem zachowa膰 [r贸wnowagi]

dzi臋ki za uwag臋 odno艣nie cieni:) wbite do g艂owy!!

Napisano
  • Autor

Siema Siema

nie dawno by艂em wi臋c nikt nie t臋skni艂,

og贸lnie, u mnie spoko, na bezrobociu siedzie i tworze, od wczoraj mamy niesamowity upa艂 w Gorzowie i nic nie uda艂o si臋 zrobi膰, wi臋c pomy艣la艂em o up(dejcie) teczki, sporo nauki, szkic贸w, wi臋kszo艣膰 rzeczy (concept贸w) prawie sko艅czona

iuu4.jpg

j791.jpg

wt2i.jpg

734c.jpg

0vk2.jpg

9d2s.jpg

5oxk.jpg

a9sh.jpg

6hc1.jpg

dyuh.jpg

9z2j.jpg

malowe ze zdj臋膰 z Gota

qw09.jpg

1gkw.jpg

5bne.jpg

okcv.jpg

concepcik zlepiony z kilku fotek i mocno podmalowany

86z1.jpg

Napisano

Dziad na koniu i ostatnie najbardziej mi si臋 podobaj膮, fajnie czu膰 przestrze艅. Je藕dziec naprawd臋 fajnie namalowany. Jest progress, tak trzyma膰:)

Napisano

Dam ci dobra rade, sprawdza sie to prawie we wszytskim ale, do metalu bedzie jak ulal.

Zrob sobie sylwetke, i ja zaznacz, lub narysuj bezposrednio zaznaczenie i operuj w nim sporymi pedzlami.

Na koniec dodaj teksture czy to recznie, czy.....no wiesz :]

Napisano
  • Autor

WWWoj "denks" mo偶e j膮 dopiescze, ale najpewniej b臋d臋 chcia艂 do takiego stanu doprowadzi膰 wszystkie stworki ze szkic贸w z porzedniego upa

ICE hehe :) wiem, wiem jako艣 nie lubi臋 maskowa膰, sam nie wiem czemu, tylko na pocz膮tku u偶ywam masek, p贸藕niejszy detal tylko twarde p臋dzle

Napisano
  • Autor

Siema !!!

co艣 takiego ostanio spartoli艂em

1dxv.jpg

I co艣 takiego:

pkz1.jpg

Napisano

l2t0.jpg

Ja tam si臋 nie znam ... ale wydaje mi si臋 偶e tak by艂o by lepiej .

Wybacz za ower .

Fajnie dzia艂asz z landscapami :)

Napisano
  • Autor

heh ... czu艂em 偶e co艣 spartoli艂em :) wygl膮da lepiej, wida膰 偶e brakuje mi kompletnych podstaw z malowania scenek

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci