Napisano 4 Październik 201212 l Całe wieki nic nie wrzucałem. Wreszcie w wolnej chwili zacząłem dłubać statek kosmiczny częściowo oparty na rysunku zdaje się z jakiejś gry. Peripheral Wars jak mi się zdaje. Część szczegółów (przyznaję się bez bicia) zaciągnąłem wczoraj ze statku Nostromo kolegi mrys'a. Pozdrawiam B. Edytowane 16 Grudzień 201212 l przez Bacry
Napisano 4 Październik 201212 l Fajny, ale jakis taki mocno skondensowany :) Ciekawe jak by to wyglądało gdyby był bardziej w proporcjach okrętu podwodnego (dłuższy tak 2x). Ale skoro taki koncept to trza się trzymać.
Napisano 6 Październik 201212 l Autor Przejrzałem HomeWorld i najbardziej spodobały mi się refki zrobione z LEGO :) A na dzisiaj troszkę szczegółów doszło: [ATTACH=CONFIG]87692[/ATTACH]
Napisano 7 Październik 201212 l Polecam zobaczyć http://conceptart.org/forums/showthread.php?234083-Making-of-Dreadnought z tematu Inspiracje, na pewno zmotywuje do większej ilości detali ! :)
Napisano 7 Październik 201212 l Autor wielkie dzięki. Tego mi trzeba było :) Choć pewnie takiego poziomu nie osiągnę :( Edytowane 7 Październik 201212 l przez Bacry
Napisano 8 Październik 201212 l miażdży jajca (link) :) Zacnie może wyjść jak się zmotywujesz ...pozdrawiam i trzymam kciuki.
Napisano 8 Październik 201212 l Fajna bryła. Mnie akurat podobają się zbite kadłuby. Poza tym moment bezwładności obiektu jest wtedy niższy, więc łatwiej nim manewrować. A do referek tylko: http://conceptships.blogspot.com/ - gorąco polecam, oglądania jest na kilka dni.
Napisano 8 Październik 201212 l Autor Zamiennik działa wymodelowany na podstawie linku Szwadrona. Zastanawia mnie pęd do nadmiernej ilości szczegółów, których potem zupełnie nie widać na renderze?
Napisano 9 Październik 201212 l Jeśli tylko nie braknie ci przez to zapały do skończenia całości, to rób detal. Nigdy nie wiesz jakiej rozdzielczości rendery potem zrobisz :)
Napisano 10 Październik 201212 l Autor Tak się działo prezentuje na pokładzie: [ATTACH=CONFIG]87740[/ATTACH] Troszkę się chaos z tego zrobił. Pozdrawiam B.
Napisano 11 Październik 201212 l Autor Modeluję w maxie (jakoś tak najbardziej mi pasuję, może to przyzwyczajenie,a w moim wieku trudno się czegoś odzwyczaić) i cieszę się, że się podoba.
Napisano 12 Październik 201212 l teksturowanie przy takim świetnym modelu może ostro spierniczyć efekt. może detale z innych materiałów, jakieś kolorki, czy pojedyncze napisy tu i ówdzie, ale tekstura wszystkiego z wzorkiem, albo sztuczny brud to serdecznie odradzam.
Napisano 12 Październik 201212 l Autor Sztuczny brud na dużych elementach może być, a te mniejsze to raczej tylko materiałem będzie robione. Sztuczny brud wyciągnięty z AO oczywiście.
Napisano 15 Październik 201212 l Autor Kolejny element (działo boczne) jeszcze nie skończony. Oczywiście na podstawie linku Szwadrona :) [ATTACH=CONFIG]87767[/ATTACH]
Napisano 15 Październik 201212 l nie no teraz idzie zajebiście :D oby tak dalej aż miło oglądać dalsze efekty pracy...
Napisano 16 Październik 201212 l Autor I powoli dalej przybywa szczegółów: [ATTACH=CONFIG]87783[/ATTACH]
Napisano 12 Listopad 201212 l Autor Chwila wolnego i parę szczegółów dorobionych. Śluza zamknięta i otwarta. Oraz ogólny widok na bok. Pozdrawiam B.
Napisano 16 Grudzień 201212 l Autor W ramach odpoczynku od dużego statku, wyskrobałem mały kosmiczny traktor. Projekt na podstawie modelu zrobionego z lego.
Napisano 16 Grudzień 201212 l Spoko, nawet można skojarzyć niektóre elementy. A teraz wracaj do robienia dużego statku. Chop chop! :D
Napisano 17 Grudzień 201212 l Wróciłeś ! :) czekam na kolejne efekty i zapraszam do zobaczenia kv 1 Pozdrawiam