Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Gdy umieszczam jakiekolwiek światła z VRAY to obraz robi mi się cały biały. Wszystkie bryły i modele...Jak to załatwić? Próbka niżej.

error.png

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 920
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na szybko: wciśnij Shift + L, wyłączysz światła w viewporcie, jeżeli potrzebujesz widzieć obiekty światła możesz też ustawić opcję illuminate with default lights zamiast scene lights w ustawieniach viewportu

Napisano
  • Autor

opcja SHIFT + L nic nie daje. Jak zmienić na Shaded? Gdzie to się ustawia? Chyba, że ja znam inna terminologię bo nie mogę znaleźć tego o czym mówisz Miłosz.

Napisano

otwórz viewport cofiguration zakładka visual style & apperance znajdź rendering level tu możesz sobie zmienić na shaded, szybciej mozesz to osiagnac klikając prawym klawiszem na to co wyświetla ci sie w górnym lewym rogu okienka na którym pracujesz masz tam nazwe rzutu i rodzaj wyswietlania

Napisano

Uh, max 9 czy 2009? Jaki masz ustawiony sterownik wyświetlania, Direct czy Nitrous? Shaded wybierasz po kliknięciu na nazwę trybu wyświetlania.

Napisano

Daj zrzut z viewport cofiguration bo akurat 2009 pominąłem w swojej karierze ;)Jeśli dobrze kojarzę to tam jest od razu zakładka rendering method i zapewne masz ustawione smooth+Highlights przestaw na samo smooth

Rendering levels

The Rendering Level options, from slowest to fastest , include the following:

Smooth+Highlights : Shows smooth surfaces with lighting highlights.

Smooth : Shows smooth surfaces without any lighting effects.

Facets+Highlights : Shows individual polygon faces and lighting highlights.

Facets : Shows individual polygon faces without any lighting effects.

Flat : Shows the entire object using a single color .

Hidden Line : Shows only polygon edges facing the camera.

Lit Wireframes : Shows all polygon edges with lighting effects.

Wireframe : Shows all polygon edges only.

Bounding Box : Shows a box that would enclose the object.

Edytowane przez shadowsexpe