tarnasm Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 Witam. Gdy umieszczam jakiekolwiek światła z VRAY to obraz robi mi się cały biały. Wszystkie bryły i modele...Jak to załatwić? Próbka niżej. 1
Miłosz3ds Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 Łoooł, ładnie. Jaki sterownik wyświetlania? I tryb? Jeżeli realistic - zmień na shaded.
stormwind Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 na szybko: wciśnij Shift + L, wyłączysz światła w viewporcie, jeżeli potrzebujesz widzieć obiekty światła możesz też ustawić opcję illuminate with default lights zamiast scene lights w ustawieniach viewportu
tarnasm Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Napisano 28 Styczeń 2013 opcja SHIFT + L nic nie daje. Jak zmienić na Shaded? Gdzie to się ustawia? Chyba, że ja znam inna terminologię bo nie mogę znaleźć tego o czym mówisz Miłosz.
shadowsexpe Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 otwórz viewport cofiguration zakładka visual style & apperance znajdź rendering level tu możesz sobie zmienić na shaded, szybciej mozesz to osiagnac klikając prawym klawiszem na to co wyświetla ci sie w górnym lewym rogu okienka na którym pracujesz masz tam nazwe rzutu i rodzaj wyswietlania
tarnasm Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Napisano 28 Styczeń 2013 nie mam czegoś takiego jak "visual style & apperance"...Max 9
Miłosz3ds Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 Uh, max 9 czy 2009? Jaki masz ustawiony sterownik wyświetlania, Direct czy Nitrous? Shaded wybierasz po kliknięciu na nazwę trybu wyświetlania.
shadowsexpe Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 (edytowane) Daj zrzut z viewport cofiguration bo akurat 2009 pominąłem w swojej karierze ;)Jeśli dobrze kojarzę to tam jest od razu zakładka rendering method i zapewne masz ustawione smooth+Highlights przestaw na samo smooth Rendering levels The Rendering Level options, from slowest to fastest , include the following: Smooth+Highlights : Shows smooth surfaces with lighting highlights. Smooth : Shows smooth surfaces without any lighting effects. Facets+Highlights : Shows individual polygon faces and lighting highlights. Facets : Shows individual polygon faces without any lighting effects. Flat : Shows the entire object using a single color . Hidden Line : Shows only polygon edges facing the camera. Lit Wireframes : Shows all polygon edges with lighting effects. Wireframe : Shows all polygon edges only. Bounding Box : Shows a box that would enclose the object. Edytowane 28 Styczeń 2013 przez shadowsexpe
tarnasm Napisano 28 Styczeń 2013 Autor Napisano 28 Styczeń 2013 Działa. Dzięki:) idę dalej walczyć z VRAY-em.
gientekwl Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Panie... wystarczy Ctrl + L - On/Off Default Lighting :)
Rekomendowane odpowiedzi