Napisano 18 Lipiec 201410 l Autor 2h photostudy, dużo rzeczy już zacząłem robić po swojemu bo komp zaczął wariować przy rozdziałce 2k szerokości, mam jeszcze jedną rzecz w zanadrzu ale czeka na finisz :P
Napisano 21 Lipiec 201410 l Przez te referencje stajemy się niewolnikami , lepiej od czasu do czasu z natury porysować ;)
Napisano 8 Sierpień 201410 l Autor akryl domek, w którym byłem na wakacjach. W pewnym momencie coś mi się kopnęło z perspektywą i zanim zauważyłem to za ciężko było to poprawić nie wymazując połowy rysunku. żeby było bardziej sielankowo to wywaliłem samochod, chamskie druciane ogrodzenie i inne domki i samochody z tła Samael, co prawda to prawda :P Edytowane 8 Sierpień 201410 l przez mats
Napisano 8 Sierpień 201410 l Na moje oko ta ściana gdzie są okna idzie poziomo niemal jak linia horyzontu, te dechy na niej powinny iść pod innym kątem, tak sądzę. Jeśli ten malun to widok z domku lub miejsce w jego pobliżu to zazdeoszczę:D
Napisano 8 Sierpień 201410 l Autor No właśnie coś z tą ścianą, możliwe że przesunęła mi się kartka i źle kąty przeniosłem :P malun niestety nie był widokiem, sam bym zazdrościł :D zacząłem troche ze zdjęciem a skończyłem po swojemu
Napisano 23 Sierpień 201410 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze kolejna wrzuta, tym razem z daily spitpainting, wszystkie po 30 minut i martwa, troche cień rzucony skopałem
Napisano 27 Sierpień 201410 l Autor niezbyt udane pierwsze wejście na tsp ;p odskocznia od speedów, chciałem zrobić w końcu coś skończonego :P trzeba robić ile się da bo na studiach mogę nie mieć tyle czasu :D
Napisano 7 Październik 201410 l Autor pierwsze 50 minut po przenosinach do Poznania na odkopanie teczki, mam nadzieję, ze uda mi się wrzucać wiecej mimo zamieszania z uczelnią prosim o krytykę c:
Napisano 7 Październik 201410 l Z tymi mamutami jest strasznie czarno momentami, robi się dość ponuro. To drugie już fajne tylko mogłeś trochę lepiej tego gościa narysować ;)
Napisano 7 Październik 201410 l zgazam sie z tym co igi mówi, jak zmrużyc oczy to w ogóle sie nei wyróżniają mamuty, może skoro skała jest w odcieniu błękitu to spróbój tego mameta zrobić w odcieniu pomarańczy. jakiś brązik będzie kontrastował i sie bedzie wydawało że mamut jest bliżej jak go cieplejszą barwą dasz
Napisano 7 Październik 201410 l Autor Igi, właśnie trochę taki był zamysł, żeby wchodzili w ponury wąwóz, z tym czarnym fakt, trochę źle zaplanowałem kolor i w pewnym momencie mi zaczęło skali brakować i rozpaczliwie próbowałem ratować :P Rozpu, tak to w sumie prawda, zapamiętam na następny raz bo już nie będę do tego wracał, wrócę może do tej ostatniej w wolnej chwili :P Dzięki za komentarze
Napisano 8 Październik 201410 l Autor tym razem wrzucam kilka rzeczy zrobionych na uczelni kosteczki z wykładu o anatomii a cała reszta efekt nudy na wykładzie z anatomii ołówek na a3 pierwszy raz w życiu spróbowałem węglem też a3 drugie podejście ten sam format, trochę mi proporcje poleciały kilkusekundówki z autobusu
Napisano 19 Październik 201410 l Autor i więcej szkiców z busa/tramwaju, czasem z wykładów edit podziałałem jeszcze z godzinkę i 20 minut, jeszcze do tego wrócę, prosiłbym o wskazówki :) Edytowane 19 Październik 201410 l przez mats
Napisano 13 Listopad 201410 l Autor tyle szkiców i pomysłów a czasu na realizację brak :/ oba po okolo 50 minut poprawione skałki z poprzedniego posta
Napisano 15 Listopad 201410 l Autor jeszcze taka wrzutka mała akryl na płótnie 100x80 speedzik robiony na lapku więc troche ciemno szkic z wykładów, pewnie pokuszę się o kolor :P
Napisano 18 Listopad 201410 l Autor Dziękuję :) wrzucam kolejny etap, trochę pociągnięty pierwszy plan i tytan a także speed - ołtarz upadłego boga i kilka szkiców postaci z natury cienkopisem
Napisano 23 Listopad 201410 l Autor wrzucam kolejne szkice z notatnika i jeden z rzuconym wstępnym kolorem koń i pociąg do wykończenia pójdzie w wolnym czasie. Ładnie proszę o wskazówki c:\ zainteresowanych zapraszam też do polajkowania profilu na fejsie, dużo częściej pojawiają się tam nowe rzeczy :)
Napisano 3 Grudzień 201410 l Nie wiem dlaczego ale strasznie nie mogę przeboleć tego, że w finalnej wersji nie widać, że tytan lewą... "ręką" łapie za górę. Strasznie dodawało mu to dynamiki. A napisać to musiałem bo strasznie podoba mi się ta praca :)
Napisano 4 Grudzień 201410 l Autor Dzięki wielkie za odzew :) Kurczę, faktycznie gdzieś mi się zamalowała ta granica i pierwotna koncepcja poszła w las :/ tymczasem kolejna wrzutka, dwa pokolorowane szkice ze szkicownika (mam ich jeszcze kilka i mam nadzieję, że niektóre z nich zostaną skończone), kilka konceptów pyszczków i jeden stworek :P
Napisano 8 Grudzień 201410 l Autor Hej! wykańczam kolejny szkic, który powstał jakiś czas temu. Na razie wip, pojawia sie tam jeszcze postacie, jeszcze nie wiem w jakiej formie dokładnie dlatego liczę na jakieś wskazówki od osób, które mogą na to spojrzeć w niezależny sposób pozdro :)
Napisano 8 Grudzień 201410 l Lewa ręka wydaję się strasznie krótka ale jak się nie znam może tak ma być ;)
Napisano 11 Grudzień 201410 l Autor hejo, dzisiaj z rana takie pierwsze podejście do krajobrazu al'a sci fi, bardziej w formie ćwiczenia "jak to działa". nastepnym razem będę musiał spróbować z bardziej rozbudowaną kompozycją Edytowane 11 Grudzień 201410 l przez mats
Napisano 11 Grudzień 201410 l trochę miejscami tekstura nie pasuje do prespektywy do tego pilnuj się ze skalą okien, wszedzie masz mniej więcej takie same i nagle po lewej stronie takie wielkie ( taki szczegół) robi to ciekawe wrażenie, ale bnastępnym razem skup sie bardziej na perspektywie, formie budynków, poobserwuj zdjęcia miast nocą na cgtextures.com jest tego spoko w zakładce landscapes city. I te poprzednie widoczki fajne też :)
Napisano 14 Grudzień 201410 l Autor dzięki za komentarze takashmen, dzięki, nastepnym razem już będę zwracał uwagę, bo pewnie poświęce więcej czasu niż 1,5h :P wrzucałem jakiś czas temu assassina, ale coś mi strzeliło do głowy, żeby mu tło przemalować wiec wrzucam wipa kompletnie nowego tła :P , wiele rzeczy jest tu jeszcze do zrobienia pozdro :)
Napisano 6 Styczeń 201510 l Autor Dobra czas coś wrzucić. Skromnie, bo sesja się zbliża ale zawsze coś :P 30 minut temat resurrection spell wydruk na płótnie, oprawione, był prezent na swięta dla dziewczyny :)
Napisano 6 Styczeń 201510 l Autor dorzucam jeszczę bardziej fantasy redesign Vadera na grupę brainstorm
Napisano 9 Styczeń 201510 l Autor wrzucam kolejne rzeczy :) research designu fantasy hełmu storm troopera i rzecz popełniona na wolnych zajęciach na informatyce na uczelni takie eksperymenty z photobashem i matte paintingiem, około 2,5h
Napisano 10 Styczeń 201510 l Wcześniejszy post na Brainstorm'a ? :) Jak dla mnie design spoko ale przydałby się większy kontrast. Mieczyk namalować jakąś ekstra-nasyconą czerwienią, dodać bieli i wokół jakiś dymek i od razu lightsaber 'zapłonie' :D Dodatkowo, jego prawy bark wydaje się za mały, nie wiem czy w sumie jego naramienniki nie są za małe co do pancerzu na klacie. Ogólnie to mi się bardzo podoba, aż zrobiłbym overpaint'a :P Edytowane 25 Styczeń 201510 l przez Adek
Napisano 22 Styczeń 201510 l Autor Tak na brainstorma, muszę jeszcze zrobić w wolnym czasie stormtroopera :p tymczasem mogę spokojnie odpocząć po sesji 30 minut speedpaint temat "teamwork" photostudy utrwalenie bez referencji i zdjęć pozdro :) edit nie zmienia mi się nazwa tematu, ktoś wie czemu?
Napisano 30 Styczeń 201510 l Autor hej wrzucam kolejne rzeczy redesign DeLoreana na brainstorma, cienkopisy i promarkery pozdro :)
Napisano 30 Styczeń 201510 l Bardzo soczyste kolory i takie "przyjazne dla oka". Proste kompozycje a jednak całość daje super wrażenie. Pozdrawiam
Napisano 3 Luty 201510 l Autor Dzięki Rymin :) Tymczasem wrzucam coś w przerwie od ćwiczeń po powrocie do Poznania i mojego kompa, w międzyczasie w domu popsuł mi się laptop więc nie robiłem nic od tamtych lasów pozdro :)
Napisano 3 Luty 201510 l Świetne :) lubię twoją teczke bo jest mocno fantastycznie a taki klimat ja najbardziej lubie =D
Napisano 6 Luty 201510 l Autor Dzięki wrzucam kolejne photostudy i sprawdzenie bez zadnych refek, byłem z dziewczyną na paddingtonie wiec zamiast tygrysa jest miś :p pozdro
Napisano 10 Luty 201510 l Autor Hej, kolejne dwie skromne wrzuty 50 min speedpaint a tu zacząłem na uczelni, kończyłem w domu, pewnie ze 2,5 godziny razem pozdro :)
Napisano 10 Luty 201510 l Zarówno w pierwszym jak i w drugim przyciemniłbym nieco pierwsze plany. Moim zdanie 'przydałoby się' jakoś jakoś bardziej zwrócić uwagę na postać spacerującą po tym pniu :P Pozwoliłem sobie zrobić mały over przed malowaniem - ot taka moja interpretacja :P Ogólnie super robota, pozdro ps. szykuje się jakaś postać z Diablo na brainstorma ? :D