sanki Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 suchy dok, mokry beton :) fajnie to wyglada, ja bym powsadzal kepki trawy w laczeniach plyt, jak to zwykle bywa. P.S. jakiego masz kompa ze rendering trwa 2 minuty ??
Pablo Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Ale te 2 min sa pewnie bez liczenia samego GI prawda?:P co do projektu mi sie widzi i to bardzo! rozumiem tam w oddali bedzie morze tak? pozdr
uncle Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 moze morze.. moze tam beton zrobie :D hmm z gi 2min sie liczy, tj teraz z refleksjami juz to jakies 5min
Gość User190 Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Zapełnij jakoś pierwszy plan po prawej stronie.. mówiłem jak :P Ogólnie bardzo pozytywny progress :)
Obywatel Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Dynamiczny ten WIP :-) Moze dodaj troche nieba nad magazynem. A co do pierwszego planu - hehe - daj cos kompletnie niezwiazanego ze scena ;) np. drukarke, jak w reklamach... ;]
uncle Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 myslalem o rozjechanym kocie na 1 planie:D
Obywatel Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Spoko, ludzie beda szukac jakiegos powiazania przez 15min ;] Pozdro.
Avari Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 wiesz po przesledzeniu calej pracy szczena opada bez 2 zdan. jak dla mnie miodzio i nie ma sie do czego przyczepic. A co do 1 planu hmmm....budka z hot-dog'ami :D? a serio to moze jakis zwoj lin, moze jakas rybke...? ale jakis fast food bylby spox :D Pozdrawiam i powodzenia przy teksturach...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 powiem ci ze jesli statek bedzie taki niebieski (textura) jak na początku to dla mnie jest do bani :P, ale tylko przez texture of corse.
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 niebiedize niebieski ;) a na pierwszym planie.. dalej nie wiem, pozniej zobacze;)
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 ej wie ktos jak zagiac texutre w adobie???/ mam prosty pasek - warstwe i chce zrobic z niej polokragly, tak zeby textura sie rownomiernie zagiela wszedzie, cos takiego jak bend, tyle ze na texturze?? wie ktos jak?!
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 niebardzo wiem o co chodzi ;) , ale jesli dobrze mysle to ja bym otworzył texturke i założył na plane'a i potem plan'a wygiął i zrobił screenshoot'a ale niebardzo kumam czy to o to biega.... ps. chciałbym zacząc robic scene wstawiając "ludki" mniej wiecej podobne do twoich co do liczby szczegółów wiec moze pokazał bys jakiegos ludka wyrenderowanego z bliska :] wiesz zebym wiedział jak musi wyglądac zeby było jak na renderingu, (bedą gdzies takich samych rozmiarów wiec by pasiło). ps2. Sanki suchy dok, mokry beton :) - a skąd wiesz że woda sie z wiaderka niewylała :P ? nerka.
slim_sandman Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 nie mam pytań, jak to tak dobrze w teksturki ubierzesz jak modelujesz to będę miał co na tapetke wrzucić :-)
KoMic Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 ehhhh co tu si erozpisywac miodnie Ci to idzie,,, tak sie przygladam przygladam i az dech zapiera: ] brawo kawal dobrej roboty juz odwaliles,,,, ups nic nei odwaliles przeciez to z przyjemnosci a nei przymusu,, cze
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 no zrobilem kawalek budynku, srednio to tera wygloda ale na filnalu bedize lepiej , powinno byc;) ludkow nie pokazuje bo nie moje, poszukaj darmowych modeli:)) on ma 300poly czy tam 500 nie wiem ;)) zaraz sie wqr.. 3 raz tego posta pisze:)
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 dla mnie cool ;) tyle ze niewiem pewnie to narazie zamierzone ale niewidze dachu - no chyba ze to ta czarna częsc. No dobra to powiedz chocia czy modele ludzi to jeden model i pozmieniane pozycje ? (woda na podescie robi wrażenie:])
dr Ug Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Podziwiam i dopinguje:) Moze jakies samoloty w prawym gornym rogu?
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 hehe, beda 3 me109 na niebie;) przeglosowane ludki musialem se zriggowac, a co do dachu, to narazei nie zrobiem go ;)
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 no to samolociki:) za cholere nie wiem jak zaanimowac smiglo do motion blura, musze je krecic wdl. local'a , daje autokey, krece wdl. lokala, potem daje play, a one sie kreca wdl. view... help
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 to zostaw a blura dodasz pod fotoszopem :] - widze ze to jakies czasy hitlerowców :], jest coraz lepiej.
imprecis Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Stary to wymiata !!!! Narazie nie ma sie do czego przyczepic, bardzo podoba mi sie mokre podloze ;)
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 tak jak synuś mówisz.....:], dla mnie cała praca wymiata ( liny extra wyszły ;) ) powiedz uncle gdzie moge pobrac jakies modele takich ludzi jak u ciebie ? na googlach sa ale tylko militarne badziewia typu jeep itp , niemów ze nieda rade :] zobacz nawet na mój podpis - reklamuj twojego post'a PLEASE !!!
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 PLEASE sam mówiłes ze to nie twoje to mógłbys podac link albo odpalic gotowca :) chodzi mi o tego po lewej z brzegu
MF Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Świetnie to wygląda. A i totalne textury też niczego sobie ;)...
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 nie mam totalnych textur:( kawalek textury na sluze dal mi mime, wiec moze ta jest z totalnych;) poza tym wszystkie sa niezle podmalowane hehe;) ok texturuje dalej
Batou Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 hindusxxx : te ludziki pochodzą najpewniej z posera. Co do m. blura ... olej go i zrób zwykłą teksturkę obracającego się śmigła. Poza tym praca prezentuje się bardzo ładnie. Czekam na więcej.
Hindus Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 hindusxxx : te ludziki pochodzą najpewniej z posera. a skąd batou o tym wie ? Uncle odpalisz ludka dla przyjaciela po fachu :D?
uncle Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 beczka:D prawda ze pieknie napis przerobilem? brawo;) batou :D
kozioo Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 Ładne, ale mam jedno zastrzezenie:) Jesli podłoże jest mokre, to nie wypada zeby rzeczy stojące na nim były suche :)
Baton Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 :OOO Przez 15 min szukalem szczeki pod stolem :D Pracka na prawde fajna , powodzenia :)
p_e_t_e_r Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 przedostatni render. powiem ci ze czuje sie przestrzen jakbym tam byl i stał koło beczki. bardzo fajna robota. zbliza sie to ku realizmowi. pozdrawiam.
Rascal Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Jesli chodzi o beczki to zacieki zrob od gory, a od dolu daj brudek :) z tego wzgledu ze jesli woda sie przelewa na pokrywie to wlasnie tak zdobi beczke.
Gość User190 Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Jednak texturki nie są wcale tak złe, jakich się obawiałeś.. praca idzie w dobrą stronę - popracuj jeszcze troszkę nad samolotami - rozrzuć troszkę... nie muszą by tak blisko.. dodaj dystansu któremuś :)
uncle Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 i tak sa srednie:( beton do wymiany, nie wiem jak rury otexturowac, a najgorsze jest to ze dopiero za 2h bede mogl sie za to zabrac, narazie musze jakies zburaczone modele komus otexturowac, oc za syf:(
brite Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 praca powala. Chylę czoła. Skąd wy bierzecie na to czas?
Hindus Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 dasz tego ludka ? wstaw moze jakis czołg typu bo na niebie widze ze to będą jakies klimaty lat 40/60 ?
uncle Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 brite: miedzy jednym zleceniem a drugim;) hindusxxx: batou juz ci wsklazal skad sa ludki ;) zanjdz posera jakiegos i se zrob ludka;) a scena jest z roku 45 , bo akurat wtedy bylwal ten typ ubota (9c) i jest mniej wiecej wzorowana na orginalnym zdjeciu (z naciskiem na mniej - w sumie to pomysl suchego doku i dzwig zostal:))
WToreK Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Jupiii znalazlem bleda :P ;) Te dwie rury ktore leza blisko siebie (render z materialem beczki) jedna z rur wchodzi w druga, czyz nie? :) Teksturki zarabiste panie uncle.
uncle Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Napisano 24 Sierpień 2004 burakow to tu jest cale mnostwo dorobilem dzwig troche, chociaz jakos koslawo ta textura wygloda, z bliska jest ladniejsza update:
Brolias Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 Co by tu powiedzieć?? Wujek to jest poprostu genialne. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi