Dr. eA Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Widze simple ze minimum to u Ciebie 3 nogi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 To nie tak, że to minimum, tylko że tematem speeda, na który robiłem te modele jest trójnóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 10 min ||| 3dsmax 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 o jeszcze starego speeda na 3dtotal znalazlem :) 15min|||3dsmax7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Taka rączka ok 1h jak dla mnie na razie w maxie6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Hej, taką sobie twarz walnołem... nie wiem ile to mi zajeło, nie liczyłem czasu... Ale dużo :) Jak zawsze model w wings 3d + render w maxie 5.0 hope U like it :) I z boku: Lt.Knysha - Dzięki ;P pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
only Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Low poly Kozioł zaporowy - około 15 minut model + 10 minut texturka ( ma 256 kolorow na 512x512 ) i 300poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 heh dzisiejszy speed jakies 2,5h:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 nawet spoko czarnuch Szymeq. wrzucam moje 1 cos z zbrusha, mialbyc stworek jakis ale wyszlo hhm... generalnie w zb szybko sie modeluje wiec pozwole sobie od czasu do czasu wrzuac tutaj efekty mojej nauki tego programu ktore sa/beda jednoczesnie speedami/cwiczonkami. Jezeli autor tematu nie widzi w tym nic zlego oczywiscie... Pozdrawiam Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 28 Marzec 2005 Autor Share Napisano 28 Marzec 2005 autor tematu absolutnie nie widzi w tym nic złego, zresztą autor powyższego posta o tym dobrze wie ;] ślicznie, widzę że zdobyczny zbrasz dobrze się u ciebie ma ;] czekam na dalsze speedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 dzieki :) ostatni na dzis, w sumie cos w granicy 1h 30min - male problemy z wydolnoscia sprzetu wiec zostawilem tak jak widac: Dobranoc :) Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 Taka sobie kamerke internetowa wymodelowalem. Zrobilem ja w 1h 20min, a potem sie bawilem w renderowanie :) Szkoda ze juz malo osob robi speedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Staralem sie zrobic silnik boeinga 737. Nie wyszedl mi za fajnie ten model, poprzednie speedy byly lepsze. No ale nawet przy najgorszym modelu mozna uruchomic Vray-a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Pół godziny pracy, wyszło mi ostrze katany + tsuba + koshira i 2podkładki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Zaroweczka, model zabral mi 45 min zycia. Cruzh3r: fajny mieczyk :) Moze byc ktos jeszcze zrobil jakiegos speeda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2005 tylko kaustyki mi brakuje do szczęścia w żaróweczce ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 Tak rzeczywiscie zaroweczka calkiem OK tylko tak jak mowi salvator brakuje kaustyki. A tu cos ode mnie w ramach cwiczen MODO modeling: modo 1.2 time: troche ponad 2h (walka z softem ;) ) rendering: max (scanline) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 wciągnąłem się... Można to uznać za twarzyczke wyrzeźbioną w kamieniu Żeby nikt niemówił że to wip to mówie wam że jest to postać "Księzyca" który był ukazywany jako głowa bez oczu;) Pół godziny nauki w Zbrushu;) chciałem głownie potestować zmarszczki...(widać). I realistyczne tekstury twarzy. Polecam w tym wypadku tutorial Picassa... http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=024033 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 8 Kwiecień 2005 Share Napisano 8 Kwiecień 2005 Niewiedziec czemu mie przepadam za Zbrushem wrecz go nie cierpie ale coz kiedys trzeba bedzie sie go chyba nauczyc, patrzac na efekty prac w nim wykonywanych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 moj pierwszy speed. jakos zaczalem meczyc boxa i po 40 min cos takiego wyskoczylo :] 900 poly. mozna do zbrusha wrzucic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2005 no ba :) bardzo ładny czas, z chęcią zobaczę jak pomęczysz tego boxa jescze troszkę w zbrushu :] ps. ma coś nie tak ze stawem kolanowym ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 Zastanawiam się Pionier czy ty masz taką schizową wyobraźnie czy ZSpheres źle ci sie ułożyły;) Jeżeli ktoś chce modelować obrazy z piekła rodem to ZBrush i potworności jakie wychodzą jak bedzie sie klikało na chama brushami mają czasami powalający efekt;) Pozdro dla Zbrusherów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 Zastanawiam się Pionier czy ty masz taką schizową wyobraźnie czy ZSpheres źle ci sie ułożyły;) Oczywiscie ze... ZSpteres mi sie zle ulozyly ;). Ale badz spokojny, juz ja sie postaram zeby wszystko bylo jak trzeba ;] h4sh, bardzo ladny modelik - koniecznie wrzuc do zBrusha i pokaz efekty ! Altus, fajny silnik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość styczny Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 niewiem czy jest teraz jakiś aktualny temat na spida ale daje robaczki tak sie tylko pobawiłem [potrenowałem przed dzisiejszą nocą] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 chyba dluzej zajelo zrobienei screena niz modeling, co? :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Oto speed instruktarzowy, pt."jakie to błędy można popełnić w Zbrushu" 1. Za dużo ZSpherów.(np. niepotrzebne zspehers na palce, piersi, kaloryfer itp.) 2. Wszystko musiałem poprawiać inflatem 3. Jak sie bawisz movem to łatwo może zepsuć całego mesha. 4. Jak chcesz dodać ubranko do Mesha musisz zrobić i oteksturwać je oddzielnie EDIT: Używajcie unified Skind:) No więc to miała być właśnie taka postać do sceny pt. "Wizja piekłą". Wygląd postaci wziąłem z Diablo 2(Piekło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 co to k**** bylo? :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Extra dzdzownice... ee chyba tak to sie pisze :P:P:P. Hash - fajny monsterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 thx ;P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 pierwszy mój speed, taki mieczyk jakiś, robione w przerwach w pracy nad konspektem do matury ustnej z polskiego. robione w maxie 6, czas modelowania około 1h(wiem, ze długo, ale od czegos trzeba zacząć :P), przygotowanie reszty sceny jakieś 5 minut, teksturowanie około 30 minut-bo materiały v-raya pierwszy raz używałem i musiałem sie naumieć podstawowych opcji. oświeltenie 2 światła vray lights zajęło jakieś 20 sekund :) postaram sie dziś jeszcze coś wymodzić nocką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Tak samo jak mort. Przerwa w nauce do matury z polskiego i o to efekty. Mały globus który stoi obok biurka. Jakieś 45 min (trochę mi jeszcze zajmuje zanim uzyskam to co chcę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 reVis: ładny globusik, ale cosik długo ci zajął...powodzenia na maturze :D to jeszcze przed snem wrzucam drugiego speedzika :) taki śmieszn robocik w jakieś 1,5h z teksturami i wszystkim, sam model jakieś 75 minut zajął. oczywiscie max 6, render w v-rayu, takż i jego światła i materiały :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 to i ja dorzuce cos od siebie. robione na 3dtotal. toster swiezy a taczka troszke starsza :] pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 nowy speed na 3d totalu, którego nie mogłem sobie odpuścić. temat. gra planszowa. w tym tygodniu małe zmianki. czas na modelowanie 2h a tydzień trwa dwa tygodnie. ja swoją prackę robiłem 2h. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 nice :] naprawde fajnie ci to wyszlo. dobrze,ze sa dwa tygodnie, mam nadzieje,ze znajde czas i odpowiednia inspiracje bo temat ciekawy. gratuluje monopolu. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 No wreszcie CURKA. już myślałem, że jestem jedynym Polakiem na 3Dtotal. Pozdrawiam i życzę owocnej pracy na modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Jeszcze jedna gra planszowa do speeda. czas na modelowanie 2h w tym wypadku to za dużo. Prosta do bólu, ale kogo to obchodzi i tak nikt tutaj nie zagląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ja zagladam,ale watek umiera...a szkoda :/ fajne gierki simple_man. ja na 3dtotal czasem wpadam, tylko za malo czasu mam,zeby wiecej robic. pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 No to jak już tu jestem to zapodam jeszcze to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ale kogo to obchodzi i tak nikt tutaj nie zagląda. Nie prawda Simple_man, to jest pierwszy wątek od którego sprawdzam co nowego na forum. Myślę że wiele osób tak ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 master mind :] pamietam ze mialam taka gre:))) ziomus, moze i duzo zaglada,ale malo osob pisze.i chyba coraz mniej cos wrzuca.a w ten sposob watek pada :/ pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Spoleczenstwo flegmatykow, nikogo nie jest stac na speed'a. :D Mnie tez... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 EEE tam nie jest tak źle... zawsze może medarato zamknąć dział... Piaskownica spod bloku 1h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2005 marudzicie ;] prawda że bywało lepiej ale i tak nie jest az tak źle. Kilka osób które nałogowo robiły speedy aktualnie ma troszke inne zajęcia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 no ale widze ze wystarczyla mala prowokacja, by lud sie odezwal :] i dobrze. ja tez nie mam czasu na speedmodellinga i ubolewam nad tym. zyczmy wiec sobie nawzajem czasu na modelowanie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Dobrze mówi CURKA polać mu, a mr.Salvator co wątek otworzył a teraz ma speeda w... zapomnieniu. NO dobra Salv to był joke. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 simple_man. curka to ONA, nie widac na fotce? ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Kolejna giera na speeda to już chyba ostatnia. Całość razem, to znaczy modelowanie, oświetlenie, render (v-rey) 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 bardzo fajna :] bardzo bardzo. skad ty tyle czasu i energii masz? dziwne ze wciaz szukasz pracy...ja bym cie zatrudnila jakbym miala gdzie ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Simple_man, jak cos takiego robisz 2h to ja sie boje co by bylo po dwoch tygodniach non-stop przy maxie. :P Pytanko mam: czy semi-speedy tez mozna tu zamieszczac? Mowie tu o pracach 4-5 godzinnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi